Miniprofielen van mama's die succesvol thuiswerken


"Eerst moeten Moon en Moos naar school. Dan ga ik vaak koffie drinken en een beetje bijkomen. Vervolgens rennen, meestal om de dag, en daarna wat dingen regelen. Om ongeveer half twaalf zit ik in mijn tuinhuisje en werk ik tot een uur of vijf."

Jessica Durlacher is waarschijnlijk Nederlands meest succesvolle thuiswerkmoeder-schrijver. Honderdduizenden van haar boeken zijn al in Nederland verkocht, en haar boeken zijn uitgegeven in veel Europese landen, van Duitsland tot Italië.

Waar veel schrijvers juist behoefte hebben aan een andere omgeving om hun personages pas echt tot leven te laten komen (ze bivakkeren maanden in het buitenland, logeren ergens, of zitten in een pension of bed&breakfast) is Jessica alleen al door haar kinderen gebonden aan haar huis in Bloemendaal. En als je dan wilt werken, zit er niets anders op dan je eigen 'buitenland' in je tuin te creeëren. Het tuinhuisje is heilig, verklaarde ze ooit, er hangt een bordje buiten aan de deur en wanneer ze daar aan het werk is mag ze niet gestoord worden. Jessica werkte drie jaar aan haar boek Emoticon.

"Als ik aan het schrijven ben, heb ik wel degelijk oog voor de mooie natuur om mij heen," zegt zij als we ons geïnstalleerd hebben voor ons gesprek. "We hebben ook wel bewust gekozen voor een leven buiten de stad. Want de hectiek in het hoofd is al extreem genoeg. En dit is lekker rustgevend."

Maar Jessica doet meer dan alleen romans schrijven, en voor haar andere werkzaamheden heeft ze een werkkamer in huis – volgestouwd met boeken uiteraard, maar ook computers. In de research voor haar boeken betrekt ze af en toe haar kinderen. Met zoon Moos (op de foto achter haar bureau) ging ze naar Westerbork.

Lees meer over Jessica op www.jessicadurlacher.nl.

Citaten van Durlacher komen uit Schrijven Magazine en Eva Magazine. Foto Jessica en Moon van www.schrijversoppad.nl


"Mareyc, mijn bedrijf, houdt zich bezig met het opknappen van kleding onder andere door middel van machinaal borduurwerk. Omdat niet alle bestaande borduurpatronen perfect op de te repareren kleding passen is Mareyc begonnen met het zelf bedenken en maken van machinale borduurpatronen. Deze zijn te vinden op www.mareyc.com. Een aantal patronen zijn gratis te downloaden, en een paar patronen kun je kopen. 

Ook wordt er op www.mareyc.com een aantal technieken uitgelegd hoe je de niet alledaagse borduurpatronen kunt uitborduren met de machine.

Voor kraamcadeautjes of andere persoonlijke cadeau's borduurt Mareyc handdoeken, slabbetjes, gastendoekjes, rompertjes, zakdoeken en nog meer met bijvoorbeeld de naam van de baby of de jubilaris. Ook zet Mareyc afbeeldingen om tot borduurpatroon, zodat het cadeau nòg persoonlijker wordt.

Mareyc digitaliseert (het omzetten van een afbeelding naar een machineborduurpatroon) ook voor anderen die borduren met de machine. Op de site http://www.mareyc.com kun je nog meer lezen over wat mareyc allemaal doet.

Hierbij een foto die mij dierbaar is, omdat dat nu juist de reden is waarom ik thuiswerkmama ben geworden."

Anna Martens


"Ons jongste dochtertje is motorisch en mentaal gehandicapt en toen we (ze was toen een maand of 8) met haar wilde gaan fietsen, bleek dit niet zo eenvoudig gezien ze niet kon zitten.

Na wat zoeken vonden we informatie over fietskarren en babyschalen om de allerkleinsten in te vervoeren. In Nederland was dit allemaal al heel gekend, maar in België was er nog niet zoveel keuze op de markt.

Fietsenzaken zaten niet te springen om fietskarren in hun showroom te zetten (en als ze het al deden was het slechts 1 model) en eens uitproberen met de kinderen behoorde ook niet tot de mogelijkheden.

Vandaar ons idee om verschillende modellen van verschillende merken bij ons thuis te stallen zodat mensen op afspraak konden komen proberen en vergelijken. Vanuit onze eigen ervaring kennen we de voor- en eventuele nadelen van elk model en voor elk gebruik. Via onze website proberen we al zo goed mogelijk te informeren, maar de meeste van onze klanten komen toch graag eerst even kijken en uitproberen.

Ik werk deeltijds (waarvan soms van thuis uit) en de andere helft van de tijd ben ik er voor de kinderen en kan ik de administratie en bestellingen verwerken. De demonstraties vinden meestal plaats in het weekend. Omdat we dit van thuis uit kunnen doen, zijn we niet gebonden aan openingsuren en kunnen we de mensen zelfs op zondag of op de gekste uren voorthelpen. En ondertussen kunnen onze kinderen rustig in hun eigen omgeving spelen of hun dutje doen. Ideaal dus."

Ellen Van Look, www.fietskarinfo.be


naar Succesverhalen

Ben jij het volgende succesverhaal?
Vertel hier in het kort wat je doet!

naar boven

TERUG © Copyright 1996 - 2007 Edith Hagenaar (alles op deze site tenzij anders vermeld) HOME

"Als ik het even niet meer zie zitten, dan pak ik dit boek en lees een paar hoofdstukken. En dan weet ik weer waarom ik thuis werk en ga weer vrolijk verder." Marjan Bakker, Zaandam

Klik hier om direct te bestellen.

Klik hier om meer te lezen over het wahmboek.

wij kunnen je niet aan thuiswerk helpen - wij kunnen je wel inspireren
wij kunnen geen individuele vragen beantwoorden
wij hebben geen lijst met thuiswerkbedrijven - die bestaat niet