s

Wat bedoelde de Bron werkelijk?

s

s

 

De Tien Heilige Geboden – zoals de Bron ze werkelijk bedoelde – zijn dé manifestatie code voor een leven vol geluk, macht, vrijheid en uitgekomen dromen.

Mozes leidde zijn volk door de woestijn, op zoek naar het beloofde land. In zijn eentje besteeg hij de berg Horeb, en vroeg aan de Bron: hoe weet ik of ik op het juiste pad, naar het beloofde land ben?

En de Bron antwoordde.

Die antwoorden kennen wij nu als De Tien Geboden.

Die tien geboden, de wetten van Mozes, zijn sterk verankerd in ons wezen en innig vergroeid met onze cultuur. Wij trachten er bewust en onbewust naar te leven, hoewel we soms niet eens in staat zijn ze op te volgen. Wij rekenen onszelf en anderen er op af.

Die tien geboden geven ons gevoelens van schuld, minderwaardigheid, zondigheid, moedeloosheid, verdriet, angst en schaamte wanneer we ze niet opvolgen, en houden ons gevangen en maken ons ongelukkig wanneer we ze wel opvolgen...

Maar die tien geboden waren geen geboden, maar een code die zo heilig, liefdevol, bevrijdend en wijs was, dat ze werd vernietigd omdat werd gedacht dat de mensheid er niet klaar voor was...

Dat is wat er gebeurde. Mozes gooide de stenen tafelen met de tien geboden kapot.

Dit staat letterlijk in de bijbel.

Die tien magische uitspraken zijn vervolgens omgevormd, gefilterd door het wereldbeeld van de ontvanger, gefilterd door de mores van de toenmalige tijdgeest en gefilterd door persoonlijke interpretatie en mening over wat de mensheid nodig had...

maar hoe luidden de oorspronkelijke, geïnspireerde, heilige woorden?

Woorden die nooit geboden of wetten zijn geweest, maar precies het tegenovergestelde:

een gids naar vrijheid

een pad naar geluk

en een code om
alles wat je wilt te manifesteren

 

De Bron gaf ons deze manifestatie code, omdat zij wíl dat wij vrij, machtig en gelukkig zijn, en dat al onze wensen worden vervuld.

 

"Prachtig, inspirerend boek."
Chantal ter Huurne

 

"Vooraf had ik wat twijfels bij het 'levensveranderende' waarmee het boek werd aangekondigd. Maar het raakt, het resoneert en geeft enorme inzichten die me helpen hobbels te nemen. Al vanaf de inleiding kreeg ik tranen in mijn ogen, een gevoel van herkenning en van vreugde. Dank voor dit boek!"
Isabel Timmers

 

De tien heilige geboden

Bestel direct, klik hier

Edith Hagenaar neemt je mee op een inspirerende en opzienbarende ontdekkingsreis naar de diepere betekenis en werkelijke strekking van elk van de tien geboden. Een solide, onschatbaar, verhelderend werk dat je je leven lang zult koesteren omdat het steeds weer je hart verheft en je ziel verblijdt.


Bevrijd jezelf van de ketens
van de letterlijke geboden.

Laat je in je kracht zetten door de
machtige woorden van de code.

Ontdek hoe jij telkens weer vanuit de woestijn van het leven het juiste pad naar het beloofde land kunt vinden!

 

De Tien Heilige Geboden is een prachtig uitgevoerd hardcover boek met goudfolie, 192 pagina's dik. Een boek dat je steeds weer op pakt, dat je je leven lang zult koesteren en dat jouw hart verlicht, je denken verheft en je ziel verblijdt.

 

Bevrijd je essentie.

Ontsluit je kracht.

Betreed jouw juiste pad.

 

‘Edith is de Nederlandse Byron Katie’
Patrick Kicken, RadioDJ en www.nondualisme.nl

t/m 28 maart gratis verzending binnen Nederland

Bestel direct, klik hier

Bestel direct,
klik hier

t/m 28 maart gratis verzending binnen Nederland

'Naslagwerk voor het leven'

"De tien geboden bevatten de tien leefregels die God aan de mens gegeven heeft. Edith Hagenaar ging op zoek naar de oorspronkelijke betekenis van deze tien beloften, zoals zij ze noemt. De moderne tijd waarin wij nu leven lijkt behoefte te hebben aan vernieuwde, heldere en op liefde geïnspireerde woorden. Stap voor stap word je mee genomen op reis langs deze stenen tafelen en langzaam transformeert het geheel in een oase van liefdevolle energie.

Welbeschouwd is de Bijbel niets meer of minder dan een boek vol metaforen en derhalve zouden we de teksten niet al te letterlijk moeten nemen. Wanneer je uit jouw comfortzone durft te stappen en op een holistische wijze kan kijken naar dingen, mensen en situaties, zal alles op z’n plaats vallen en is de Tien Heilige Geboden jouw Bijbel voor deze nieuwe tijd.

Het eerste gebod: ‘Ik ben de Heer uw God’ , wordt een eerste belofte: ‘Ik Ben’. Ik Ben is het leven, de basis van waaruit alles ontstaat en groeit. De scheppende kracht in het universum. Wanneer je resoneert met de eerste belofte sta je volledig open en ontvang je de boodschappen die jou helpen te zijn wie je bent. Maar hoe doe je dat?

Vanuit het vijfde gebod: ‘Eer uw moeder en vader’ ontstaat het weten dat elk mens zelf verantwoordelijk is voor zijn eigen geluk. Laat deze taak ook bij je kinderen, leg ze geen dingen op waarvan jij denkt dat ze gelukkig worden. Een manier om zelf gelukkig te zijn is je ouders lief te hebben en niet mee te lijden met de lasten die zij dragen. Ik hoor je denken: is het zó simpel? Hoe doe je dat dan?

De achtste belofte: ‘Je zult alles zelf manifesteren’ komt voort uit: ‘Gij zult niet stelen’. Wanneer je op het juiste pad bent zul je in staat zijn datgene wat je wilt in je leven te manifesteren. Bij alle beloftes vraag je jezelf af: hoe doe ik dat? Na de tiende belofte krijg je ook daar antwoorden op.

Dit boek omvat de gehele schepping. Het laat ons weer eens zien dat alles één is. Hagenaar gebruikt prachtige zinnen alsof ze zijn opgeborreld vanuit de bron der kennis en kunde. Onderwerpen zoals veiligheid, huwelijk, overspel en dood worden oordeelloos besproken. En wat dacht je van deze geweldige definitie voor afgunst: ‘onbegrepen, niet onderzochte gedachte over het vermeende eigendom, vermeende succes en/of geluk van een ander’. Het is te veel om in één keer uit te lezen, doe dit niet, want de essentie zal verloren gaan!

Deze Tien Heilige Geboden is een zeer compleet en integer werk. Ik heb nog nooit zoveel positiviteit in één boek gelezen. In de eenvoud van de zinnen zitten de wijsheden voor het leven."
Marjan van Druenen

boekrecensent bij o.a. NBD Biblion

 

"Met tranen heb ik je boek gelezen. Je hebt me moed gegeven."
anoniem

 

"Wat een fantastisch boek! Ik ben bij belofte 3 en ik vind het een verademing. Dank je wel dat je dit geschreven hebt!"
Joke van der Ven

 

De Tien Heilige Geboden zijn een gids op het Juiste Pad naar het Beloofde Land.

 

"Prachtig, ik ben alweer stukjes aan het herlezen! Mooie harde kaft... ik voel de energie van de bron door de woorden heen. Verrukkelijk om te lezen en eindeloos te blijven herlezen."
Wendy Tol

 

"Gewoon een boek om te koesteren. Het is fijn om elke avond voor het slapengaan een stuk eruit te lezen om de dag af te sluiten en dit te laten doorwerken gedurende de nacht. Een super reminder om telkens weer ons te verbinden met de Bron en met ons eigen pad. Een echte aanrader voor iedereen die op zoek is naar het Ware Geluk! Dankje om zoiets moois en puur neer te zetten."
Liliane Remon

 

"Je presentatie was recht uit het hart. Wat een blijdschap om dat te zien voor zo'n volle zaal. Want het was vol! Van die praktische dagelijkse voorbeelden, met als slagroom op de taart je uitleg over Ik Ben die Ik Ben. Voor mij was dat tot nu toe een missend puzzelstuk.

Toen ik later thuis het boek doorbladerde bleek de inhoud nog verheffender te zijn. Het is prachtig geschreven. Ieder woord resoneert met zijn betekenis en tilt mij op. Het maakt me stil en nodigt uit om steeds weer te ervaren dat we onbegrensd zijn. Dat schept zoveel ruimte. Dank je bijzonder hartelijk dat je het hebt opgeschreven."
Liesbeth Steur, www.liesbethsteur.com

 

‘Ik breng het zeker onder de aandacht van mijn studenten’
Jacob Slavenburg, cultuurhistoricus, esoterisch meester en bestseller auteur

 

‘Hagenaar voegt een nieuwe dimensie toe aan de tien geboden’
Prof.Dr. Paul de Chauvigny de Blot, hoogleraar Business Spiritualiteit Nyenrode

"Prachtig!"
Maria

 

"Wat ben ik blij voor je dat je boek is uitgeroepen tot Spiritueel Boek van het Jaar. Het kon ook niet anders!
Ik wil je dan ook heel, heel hartelijk feliciteren. Bij deze dus!
Ook ik zie het boek als een heel dierbaar bezit en feliciteer mezelf dan ook dat dit op mijn pad is gekomen en vind ik het een eer dat ik bij je boekpresentatie was."

Coby

"Top boek die vele mensen kan inspireren!"
Greet

"Momenteel zit ik samen met een meditatie-groep rond jouw boek. We lezen elke keer een stukje en praten erover. Dan volgt een stilte van 20 min.
Het is telkens fijn om samen met de mensen die er zijn, aan de slag te gaan, naar binnen te gaan en de verbinding te voelen.
Dank dus voor je boek...We hebben er met z'n allen héél veel aan."

Lut (uit België)

Bestel direct, klik hier


clip uit een interview door Patrick Kicken, bekijk het hele interview op http://www.a-dvaita.nl/edithhagenaar.html

Bestel nu, plaats in winkelmandje of klik hier wanneer dat niet lukt:

 

 

of bestel op Sunshine for the Soul, klik hier

s

© Copyright Edith Hagenaar

Deze site en het boek zijn uitgaven van Palaysia Productions, Amstelveen