Mijn eerste reactie op de boeken was al dat ik jullie absoluut wil laten weten hoe blij ik met de boeken ben.
Het gouden ruggetje, het formaat en het dikke gladde karton zijn mooi en eenvoudig. Beide boeken spreken me inhoudelijk erg aan en sluiten aan bij de ideeen die ik zelf ook voel over geboren worden, doel in ons leven, afstemmen op dat doel, bij jezelf blijven, denken & voelen.
Bijzonder dat jullie hiervoor zo raak de tekeningen en de woorden hebben gevonden. Ik ben benieuwd wat jullie geinspireerd heeft bij de beide boeken...
Vandaag ga ik Mijn Gouden Boek voor het eerst voorlezen aan mijn dochter van bijna 7 maanden.
Nog 1 vraagje over het lezen en voorlezen. Op de site brengjekindjeinbalans.nl wordt een aantal keren gesproken over 1 tekst per keer. Wat bedoelen jullie met '1 tekst'? 1 bladzijde of nog kortere stukjes?
Veel succes met de verkoop van deze bijzondere boeken (fantastische kraamcadeaus!).
Hartelijke groeten,

Conny Darwinkel, via email

Beste Conny,
Hartelijk dank, ook namens Edith, voor je vriendelijke mail. En hartelijk dank voor het kopen van onze boekjes!
Wij hebben de ervaring dat kindjes de woorden voelen en ín de tekeningen willen...

Je bent benieuwd wat ons geïnspireerd heeft bij beide boeken. Edith was destijds zwanger van haar eerste kindje (Rhuben, mijn eerste kleinzoon) en we waren overal aan het zoeken naar boekjes die wat meer inhoud hadden dan de gebruikelijke kinderboekjes. Die boeken waren er 5 jaar geleden niet. Edith besloot toen gewoon om ze dan zelf te maken. En zo is het gekomen.

De teksten van Edith zijn uit haar zelf gekomen, ze heeft ze vanzelf naar boven laten komen. Ze vroeg mij aanvankelijk om tekeningen te maken waar kinderen in voorkwamen. En ja, ook omdat ik ben wie ik ben zijn het de tekeningen geworden die in het eerste boekje staan: Mijn Gouden Boek. De tekeningen voor het tweede boek: Mijn Gouden Ik, zijn op een andere manier in het boek gekomen. We hebben een groot aantal van mijn 'zieletekeningen' uitgekozen, op de grond gelegd en zijn toen de teksten hardop gaan lezen. Onafhankelijk van elkaar kozen we steeds dezelfde tekening uit. Er zijn mensen die kleuren zien in deze tekeningen - ik heb er honderden gemaakt - maar ze zijn allemaal zwart-wit. Juist in zwart-wit, daar dáár alle kleuren in gekend zijn.

Misschien is het wel aardig om te vermelden dat onze boekjes ook gelezen worden door volwassen, of mensen die ziek zijn, of mensen die geen zin hebben om véél te lezen. Ieder kan bij een bladzijde blijven stilstaan, en zien dat er meer in staat dan ze dachten. En daarna desnoods een tekening bekijken en zien dat er meer in zit dan ze dachten...  Dat is wat we bedoelen met één tekst per keer: een bladzijde dus, of een bladzijde tekening.

Met hartelijke groeten en Namasté ook voor je dochter,
Yvonne