ReactiesBestel

Jezelf verliezen
Heb jij ook wel eens gehad dat je jezelf helemaal verloor als je bij bepaalde mensen was? Of dat je iemand anders zodanig bewondert, dat je hem of haar een beetje gaat nadoen?

En dat je je dan achteraf afvroeg: hoe kon dat nou gebeuren? Waarom ben ik zo anders gaan doen, dan hoe ik eigenlijk zelf ben? Waarom ben ik mezelf zo verloren?

In het prachtige prentenboek "Hoe Geel weer geel werd" zien we dat Geel zichzelf volledig verliest in het bijzijn van anderen (klik op het plaatje hieronder om de tekst te lezen):

Dat kan natuurlijk niet lang goed gaan - Geel verandert langzaam maar zeker van kleur. Hoe zou ze ooit weer Geel kunnen worden?

Kleur bekennen
Tijdens onze kindertijd wordt er door de grote mensen in ons leven vaak gezegd wat we moeten doen: stil zijn, terwijl we juist aan het zingen waren; ons bord leeg eten, terwijl we geen honger meer hebben; op verjaardagsvisite gaan, terwijl we even behoefte hebben aan tijd voor onszelf.

We hebben geleerd om ons aan te passen. Het is belangrijk om te weten dat dat niet betekent, dat wij minder goed zijn, of verkeerd, of minder waardevol. Als we dat wel denken, zoeken we onze identiteit bij anderen en kunnen we onszelf verliezen.

Hoe Geel weer geel werd laat kinderen zien hoe makkelijk je jezelf kunt verliezen als je dat niet weet. Maar het toont ze gelukkig ook de weg naar hoe je je kleur kunt terugkrijgen, én naar hoe je je eigen kleur bekent!

"Een blij boek voor iedereen die wil weten waarom je jezelf
soms verliest, en hoe je weer je eigen kleur kunt uitstralen.
Een aanrader voor zowel kleine als grote mensen!"

-Edith Hagenaar, www.affirmatie.nl

Oefening
Naast het verhaal van Geel staat er ook een oefening in het boek die je helpt om weer even helemaal bij jezelf te komen - heel fijn na een drukke dag op school of voor het slapen gaan. En bovendien staan er in het boek een aantal vragen die ouders (of begeleiders) en kinderen een handvat geeft om het onderwerp van het boek te bespreken. Hier zie je er vast een paar:

geel

 

"Zo'n lief boekje... hoort in ieder gezin thuis!"


omslaghoegeelweergeelwerd

Laat de vrolijke Geel ook jouw kind bij de hand nemen en leren hoe het zijn eigen kleur kan bekennen...

WAARDEVOL
Hoe Geel weer geel is sinds kort verkrijgbaar in betaalbare softcover editie voor slechts € 8,99. Geschikt voor kinderen vanaf circa 6 jaar en voor iedereen die zichzelf wel eens kwijtgeraakt is.

c

Ook voor oudere kinderen geschikt door de stylistische tekeningen en universele boodschap - maar het is wel een boek dat het beste voorgelezen kan worden, ook aan oudere kinderen (bijvoorbeeld voor het slapen gaan, of aan tafel direct na het eten).

En voor volwassenen? Het thema is zo herkenbaar, dat met name volwassenen emotioneel kunnen worden bij het lezen van dit boekje. Voor hen kan het helend werken.

 

Bestel nu dit zomerse boekje en laat Geel ook jouw gezin opfleuren -
klik hier en je hebt het binnen 2 werkdagen in huis
!

Hoe Geel weer geel werd is een uitgave van Palaysia Productions, Amstelveen
www.sunshineforthesoul.nl | contact