geef je mening over dit boekboeken & linksvoeg een boek of website toedirect bestellen: klik hierwinnaars gratis boek
kindje in de bergen
LICHT
LEVEN
de kern van holisme uitgelegd
"Een helder boekje dat je weer even terugbrengt naar waar het nou eigenlijk ook alweer om ging."
Paravisie

“een must om te lezen”
Hans Rietveld, webmaster www.spiritueelmagazineonline.com

"In één ruk heb ik het uitgelezen, fantastisch, zo beknopt, maar toch 'volledig'! Mijn complimenten, maar vooral ook mijn hartelijke dank!"
Annemarie Schinkel, via e-mail

Je bent spiritueel, maar hoe leg je dat nou uit?

Een paar maanden geleden vroeg iemand mij om mijn levensovertuiging eens te omschrijven. Als je zegt dat je katholiek bent, heeft iedereen wel een beetje een idee hoe je in het leven staat. Maar als je zegt dat je spiritueel leeft of holist bent, dan bestaat daar geen duidelijk beeld van.

Ik begon te zoeken naar simpele boeken die spiritueel leven of holisme uitleggen, maar behalve de dikke boeken die al in mijn boekenkast staan, vond ik alleen het boekje 'Over holistisch leven' van Neale Donald Walsch, maar ook daar worden de kenmerken van het holisme niet stuk voor stuk benoemd en uitgelegd.

De afgelopen maanden kreeg ik, hoe toevallig, steeds vaker de vraag: "Wat is holisme nou eigenlijk precies?" en "Wat bedoel je met op een spirituele manier in het leven staan?" Tijdens mijn vakantie kreeg ik het idee om een artikel te schrijven over holisme, en magischerwijs ontstond er tijd en ruimte om te schrijven. Al snel bleek dat het artikel veel te lang werd voor het web of een tijdschrift – simpelweg omdat een levensovertuiging nu eenmaal niet in een paar woorden te vatten is. Toen ik het er met mijn man over had kwamen we al snel tot de conclusie: het wordt een boek!

Maar wat wilde ik eigenlijk met dit boek? Ik wilde niet dat het een zoveelste in de rij van dikke spirituele boeken zou worden.

Ik wilde dat het een boek zou worden waarin kort en helder uitgelegd wordt wat de kenmerken van spiritueel leven of holisme zijn.

Ik wilde dat jij als lezer voor wie het een eerste kennismaking is, de beginselen zou leren kennen en van daar uit eventueel verder zou (willen) lezen.

Ik wilde dat jij als spirituele mens of holist het als leidraad zou gebruiken om andere mensen in je omgeving makkelijker duidelijk te maken wat je levensovertuiging inhoudt.

Ik wilde dat het voor jou, als iemand die op een holistische manier leeft, een hulp zou zijn om snel even na te slaan als je wilt worden herinnerd aan bepaalde aspecten.

Ik wilde dat het voor jou als ouder als een gids zou dienen om makkelijk de woorden te vinden waarmee je vragen van je kinderen omtrent jullie levensovertuiging kunt beantwoorden.

En ik wilde mijn kennis, wijsheid, ervaringen en inzichten met jou delen.

En toen gebeurde alles waar ik altijd al van overtuigd was: als je je overgeeft aan de flow ontmoet je de juiste mensen, krijg je de juiste ingevingen en gebeuren de juiste dingen... en voor ik het wist was Licht Leven een feit.

"Heb je dit boek speciaal voor mij geschreven of lijkt dat maar zo? Een heel bijzonder boek waar ik nog vaak in zal lezen en nog meer uit kan leren!"
Petra Dubois, groepsleidster kinderopvang

"Er staat in en op het boekje dat het geschikt is om op je nachtkastje te leggen en zo nu en dan even in te lezen. Dat is jammer, dat is zonde. Elk mens die spiritueel op weg is en een zeker bewustzijnsniveau heeft bereikt zou dit boekje bij zich moeten dragen. Je komt zoveel onbegrip tegen in je leven als je probeert uit te leggen waar je voor gaat, wat je beweegt en waar je voor staat. Mensen die naar je luisteren vinden je vaak vaag en vreemd. Geef ze dit boekje en zeg tegen hen: "Dit ben ik, lees en weet!". Prachtig, een schitterend spiritueel werk. Subliem in bondigheid en duidelijkheid."
www.gesprekmetgod.nl (recensie door Pyts Boschma)

“Licht Leven is een boek voor op je nachtkastje, om regelmatig open te slaan en stukjes te lezen. In heldere en bondige bewoordingen herinnert Edith Hagenaar ons eraan wat het betekent om je met alles en iedereen verbonden te voelen en in liefde te leven.”
Chantal van den Brink, coach & trainer bij Bierman van den Brink

"Ik heb je nieuwe boekje met veel plezier gelezen. Je beschrijft op een heel duidelijke en overzichtelijke manier hoe holistisch denken in elkaar steekt. Ik vond het super en heel duidelijk naar leken toe en familie die het niet helemaal begrijpen. Dank je wel."
Jeanette Koets, via e-mail

"Ik heb je boek in één keer uitgelezen en ga het nog vaak herlezen. De inhoud is voor mij heel herkenbaar en door jou duidelijk uitgelegd.
Bedankt hiervoor en ik ga het zeker aan geïnteresseerden aanbevelen!"
Marita, lerares

In Licht Leven komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:

 • Wat betekent van jezelf houden?
 • Waarom bestaat toeval niet?
 • Is het leven rechtvaardig?
 • De kracht van geven en vergeven
 • Hoe kan mijn grootste vijand bijdragen aan mijn geluk?
 • Waarom hebben we de illusie van elkaar afgescheiden te zijn?
 • Is er echt niet genoeg geld, voedsel en ruimte voor iedereen?
 • Waarin verschilt holisme van religies en andere levensovertuigingen?
 • Wil God iets van mij?
 • Waarom zijn we op aarde?
 • De bevrijding van schuld
 • Egoïsme als positieve eigenschap
 • Aanbevelingen voor verdere verdieping

Het boek, dat 64 pagina's telt, kost EUR 8,95 en is te bestellen via deze website. Ik ben ontzettend dankbaar dat ik het boek voor zo'n mooie prijs kan aanbieden. Klik hier om direct te bestellen. Als je nog wat meer wilt weten, lees dan gerust verder:

“Dit boek van Edith is, volgens de richtlijn van de holist, noch slecht en noch goed te noemen. Dit boek IS. Het is een must om te lezen, om te ervaren wat holisme is. Ik prijs mij gelukkig dat ik de schrijfster ken, gelukkig, maar niet daarom schrijf ik deze tekst. Het gaat mij echt om de inhoudelijk duidelijk makende teksten en over deze, uit dit boek naar voren komende, holistische levensovertuiging ben ik zeer te spreken.
Dit werk is een beknopt naslagwerk en kan zeer zeker bijdragen aan een groei van de holistische levensvisie van een groter wordende groep mensen. Vanuit het holisme kun je dan zeggen dat er een steeds grotere eenheid aan het komen is waardoor onze Moeder Aarde er steeds beter uit zal gaan zien.
Dank je wel Edith voor dit stuk bewustzijn!”
Hans Rietveld, webmaster Spiritueel Magazine Online

“Een helder en beknopt relaas over holisme, echt een boekje waaruit je voor het slapen gaan een paar bladzijden leest om zo de drukke dag van je af te schudden en je te realiseren wat ook al weer belangrijk is...”
Linda Lustermans, visagiste/manicure, Maasbracht

“Ik heb het boek binnengekregen en in 1 ruk uitgelezen. Het was enorm inspirerend, duidelijk van uitleg en het heeft me zeker aan het denken gezet hoe ik zelf in het leven sta.
Het is wel een boek, dat je niet 1 keer kunt lezen en dan wegleggen. Nee, je moet het af en toe nog eens inkijken om te zien: oh ja, dat stond er. Het heeft mij geholpen. Daarom ben ik heel blij met dit boekje. Bedankt!”

Natasja Jans, thuisblijfmoeder, Zwijndrecht

“Ik heb je boek in een adem uitgelezen. Dank nog voor het snelle verzenden. Het is veelal herkenning van vergeten gevoelens.
Ik ben heel blij met jou boek en het kado, mij heb je een ongelofelijk plezier gedaan. Heel veel dank.”
anoniem (naam bekend bij redactie)

Is iedereen positief? Een lezer die anoniem wil blijven schreef dat zij vond dat er niets 'nieuws' in staat. En in het tijdschrift Spiegelbeeld van juni 2005 kreeg Licht Leven commentaar:
"De schrijfster noemt het werk steeds een boek. Maar het is klein van formaat en bevat een luttel aantal kleine pagina's..."
Beide commentaren kunnen we niet ontkennen, sterker, het is juist wat wij de kracht van het boek vinden: het is klein, dun, kort, bondig en een samenvatting van de bekende spirituele wetten.

 

Dit boek zet je aan je eigen waarheid te ontdekken en vanuit liefde te leven, een proces dat voor iedereen – ook voor mij – met vallen en opstaan gepaard gaat. Ik heb het met veel plezier geschreven; ik hoop dat het jou brengt wat je nodig hebt.

 

Geen enkel risico voor jou, een eerlijke deal.

Binnen 3 dagen na ontvangst van het boek dien je pas te betalen. En: mocht het boek je om welke reden dan ook niet bevallen, dan kun je het binnen 20 dagen retourneren en dan ontvang je gegarandeerd je volledige aankoopbedrag terug – no questions asked.

Klik hier om te bestellen.

Ik groet het licht in jou,

Edith Hagenaar
Edith Hagenaar is inspirator en illuminator. Zij schrijft, geeft lezingen en is uitgever. Naast Licht Leven schreef zij eerder twee spirituele kinderboeken en een boek over thuiswerken. Hagenaar is getrouwd en de gelukkige moeder van drie kinderen.


Bestel nu, plaats hieronder in het winkelmandje of klik hier om in een nieuwe pagina te bestellen (aanbevolen voor tablets en smartphones)

Licht Leven is een uitgave van Palaysia Productions

InnerWorld Webring De InnerWorld Webring

Sites over spiritualiteit, geneeswijzen
en psychologische onderwerpen.

Volgende site         Willekeurige site         Alle sites        Lid worden