je eigen email adres:

het email adres van je ouders/verzorgers:


klik nu hier:

Zoek je contact met ons, wil je ons wat vertellen, heb je een vraag? Wij horen graag wat je van onze website vindt! Klik hier!

"Wat fijn dat je ons beter wilt leren kennen!"
"
Wij zijn kleine energie-wezentjes, volgepropt met liefde en vreugde. Wij vinden niets leuker dan die liefde en vreugde over de mensen uit te strooien. Jammergenoeg zijn er mensen die dat niet willen ontvangen. Maar gelukkig vinden de meeste mensen het heerlijk – hoewel ze niet weten dat wij erachter zitten!

Ieder mens heeft liefde en vreugde in zichzelf. Maar soms kan iemand zo verdrietig zijn, of moe, of boos, dat diegene niet meer weet hoe die bij zijn liefde moet komen. Dan komen wij in actie! Tenminste, als diegene het toelaat. Als we voelen dat iemand liever in zijn ellende blijft zitten, dan kunnen en mogen we helaas niets doen.

De laatste tijd zijn er steeds meer mensen die ons bewust oproepen. Die weten dat ze nét even een klein zetje nodig hebben om hun liefde weer te kunnen bereiken. Nou, dan komen wij er met gezwinde spoed aan om een vonkje liefde en vreugde te brengen! Met dat kleine vonkje kunnen de mensen dan zelf hun liefde en vreugde weer aanwakkeren.

Als we zien dat dat lukt dan tollen en dartelen we rond in de lucht van plezier!

Zoals laatst, toen we iemand in de gaten kregen die onze hulp nodig had.

Een gezin met drie kleine kinderen kwam na een lange autorit bij een klein hotelletje aan. Er was een grote tuin en een zwembad, dus de kinderen waren door het dolle heen en renden blij door de tuin. Maar de eigenaresse van het hotel werd daar helemaal niet blij van. Integendeel! Ze vroeg de moeder om de kinderen rustig te houden.

De eigenaresse van het hotel was een kleine, dikke vrouw die nors de wereld in keek. Ze snauwde iedereen af: haar personeel, haar man die de kok van het hotel was, en zelfs haar gasten. Toen de moeder vlak voor het eten kwam zeggen dat zij allergisch was voor melkproducten, bitste ze: "Had u dat niet even eerder kunnen zeggen?"

's Avonds aan tafel keek ze afkeurend naar het vrolijke gekwetter van het gezinnetje. Daardoor voelden de papa en mama zich steeds ongemakkelijker. Ze waren wat strenger dan normaal voor hun kinderen en verboden de kinderen om hardop te praten.

De volgende dag, toen de ouders met de kinderen bij het zwembadje zaten, kwam de eigenaresse op hoge poten aangelopen. "Het is niet de bedoeling dat er gesprongen en gespetterd wordt," en ze voegde er sissend aan toe: "Een zwembad is om te zwémmen."

De papa en mama voelden zich niet erg welkom in het hotelletje. Langzaam maar zeker raakten ze door het gedrag van de eigenaresse al hun vreugde over de vakantie kwijt. Ze werden boos op de kinderen als die ook maar iets verkeerd deden. En ze begonnen negatieve energie naar de eigenaresse te sturen.

Toen wisten wij dat we in actie moesten komen. Want anders zou alles nog veel erger worden! En omdat het geen simpel klusje zou zijn riepen we twaalf Vonnekes bij elkaar en belegden een Vonkring.

Een vonkring is een soort vergadering, waarbij de Vonnekes in een kringetje rond vliegen. Ieder Vonneke strooit een vonkje liefde en vreugde in het midden van de ring. Door al die vonkjes samen zien we dan hoe we het probleem het beste kunnen aanpakken.

Het werd al snel duidelijk wat we het beste konden doen. We verdeelden ons over het gezinnetje: twee Vonnekes voor ieder kind en voor de papa en mama ieder drie Vonnekes. We cirkelden boven hun hoofden, riepen "Let's bring love and joy – laten we liefde en vreugde brengen" en strooiden vonkjes liefde en vreugde over hen uit.

Het werkte! De kinderen voelden het als eerste en een paar kleine vonkjes waren genoeg om hen weer blij te maken. Maar ook de papa en mama voelden al snel de vonkjes liefde en vreugde. Ook zij wakkerden hun blijheid weer aan.

Toen gingen we met z'n twaalven naar de eigenaresse van het hotel. We zagen dat zij veel vonkjes nodig zou hebben, maar... we zagen ook dat zij ze niet wilde ontvangen. Gek genoeg leek het alsof ze het fijn vond om zo ellendig en nors te zijn.

Maar we bleven vol vertrouwen in de buurt, want we hadden in de vonkring gezien dat er een oplossing zou komen. En die kwam er ook.

's Avonds bij het eten zat het gezinnetje vrolijk aan tafel. Ze waren grapjes aan het maken met elkaar en leuke spelletjes aan het spelen. Het blijheid en geluk straalden van ze af, naar alle kanten toe.

De eigenaresse keek van een afstandje vanuit haar ooghoek toe. Eerst een beetje norsig over al die drukte in haar rustige hotel, maar door al die vrolijkheid werd ze herinnerd aan een tijd waarin zij ook gelukkig was.

Dat was ons teken! We voelden dat haar onwil wegebde. Als razende roelanden vlogen we op haar af en vlogen vrolijke cirkeltjes boven haar hoofd. "Let's bring love and joy!" Vol plezier deden we een regen van vonkjes op haar neerkomen. En... ze nam ze aan! Ze gebruikte ze om diep binnen in haarzelf haar liefde en vreugde weer te laten opbloeien.

Wat waren we blij! We buitelden door de lucht, hier en daar een vonkje morsend. Daardoor trok de hele sfeer in het hotelletje op en leek het ineens veel lichter.

Na het eten, toen de gasten naar hun kamers gingen, sprak de eigenaresse het gezinnetje vriendelijk aan: "Goedenacht allemaal, jullie zullen wel lekker slapen. Ik ook," voegde ze er verontschuldigend aan toe, "ik heb het de laatste tijd zo druk gehad, het was echt een beetje te veel voor me."

De kinderen en de papa en mama hadden daarna nog een heerlijke tijd in het hotelletje. Twee Vonnekes bleven nog een paar weken bij de eigenaresse om haar iedere keer als ze het nodig had een paar vonkjes te geven. En na een tijdje... kon ze het helemaal zelf en maakte ze van haar hotelletje het gezelligste plekje voor ouders en kinderen om vakantie te vieren."

© Copyright teksten en tekeningen Palaysia Productions
Postbus 6068 - 7503 GB Enschede - http://www.palaysia.nl

P.S. Op deze plek verschijnt regelmatig een nieuw avontuur. Wil je in het vervolg de avonturen van de Vonnekes in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor een gratis abonnement op Vonkmail! Vul je email adres in en klik op 'verzend'. Als je onder de 18 bent moet je óók het emailadres van je ouders invullen.

je eigen email adres:

het email adres van je ouders/verzorgers:


klik nu hier: