Handig voor de wahm: gratis adverteren op www.dienstaanhuis.nl

Arjan, papa van Susan (2003), startte vanuit huis, naast zijn fulltime baan, een website waar thuiswerkmama's veel profijt van kunnen hebben. In dit interview legt hij uit hoe het zit.

Hoe ben je op het idee gekomen voor Dienst aan huis?
"Met een paar duikvrienden zaten we te filosoferen over het bouwen van een website. Aangezien marktplaats natuurlijk een groot succes is geworden, sprak dit erg tot de verbeelding. Maar ik wilde het anders aanpakken en ben ervan overtuigd dat er altijd ruimte is voor specialisten.

Ik werk fulltime als accountmanager bij een ICT-bedrijf. Om betrokken te blijven bij de techniek en ik het zelf opleveren van een product op het werk af en toe mis heb ik de site DienstAanHuis.nl opgezet.

Op mijn site kunnen mensen zich (gratis) aanmelden met hun Diensten Aan Huis, zodat deze in contact komen met geïnteresseerden. Daarbij heb ik een aantal extra voorzieningen als je het concept vergelijkt met de reguliere marktplaatsen. Ik richt me specifiek op diensten en kan dus ook specifieke toepassingen plaatsen die bij het verkopen van een product onzin zouden zijn (denk aan vermelding van keurmerken, tonen van beschikbaarheid, mogelijkheid tot anoniem adverteren ed)."

Adverteren kost niets, waar verdien je je geld dan mee?
"
Ten eerste hoeft de site geen inkomen op te leveren en is het meer bedoeld als betaalde hobby. Ik vind het leuk faciliterend bezig te zijn en mensen samen te brengen. Wel hoop ik, als de groei van de site zich doorzet, wat extra’s te verdienen met advertentiebanners. Kunnen we met de kleine lekker een keer het vliegtuig pakken!

Mensen in mijn omgeving vinden het erg leuk dat ik na veel ideeën nu eindelijk gewoon eens begonnen ben. Dus wat dat betreft positief alleen maar positieve reacties. Wel denkt iedereen dat ik nu altijd achter de pc zit, maar dat valt gelukkig nog best mee. Het concept is zo opgezet dat de mensen zelf vooral het werk moeten doen."

Hoe kom je aan je bezoekers?
"
In het begin heb ik veel geadverteerd via Google Adsense. Nu ben ik daar even mee gestopt en het bezoekersaantal is niet zo sterk gedaald als ik had verwacht. Zit nog steeds rond de 250 bezoekers per dag en gemiddeld 50 nieuwe advertenties per week. Wat erg belangrijk is, is dat je bekend raakt op internet. Dus veel schrijven over je site en zorgen dat je wat te bieden hebt aan mensen die je link willen plaatsen."

Wat hebben thuiswerkmoeders aan dienstaanhuis.nl?
"Extra publiciteit en nog gratis ook! De site is zo gebouwd dat Google ook makkelijk de advertenties kan indexeren, dus daarmee is je advertentie snel bekend op het internet. Als je bijvoorbeeld zoekt op ‘wiskunde bijles rosmalen’, dan zie je mijn site bovenaan staan. Iedere extra advertentie zorgt dus ook weer voor meer bezoekers, wat ook voor de adverteerders weer goed nieuws is.

Daarnaast is er een aantal extra voordelen. Allereerst hoef je de advertentie niet iedere zoveel weken te verlengen, is het mogelijk zelf te bepalen in welke regio(’s) de dienst beschikbaar is en op welke dag(delen). Maar voor alle voordelen nodig ik je graag uit op de site!"

Hoe vindt je partner het dat je thuiswerkt?
"
Wisselend. Het kost natuurlijk best wat tijd en dat is niet altijd leuk. Maar tot op heden ondersteunt ze me goed en we hopen natuurlijk allebei dat het een daverend succes wordt."

En je dochter?
"
Tja, die heeft daar met 2 jaar nog geen echte mening over, al weet ze al wel hoe ze de pc uitzet en pappie naar beneden kan krijgen!"

Heb je zelf nog iets te zeggen of toe te voegen?
"
Ik ben erg benieuwd naar reacties van anderen op het idee waar ik mee begonnen ben. Iedereen die de site voor het eerst ziet heeft weer zijn eigen beleving en daar ben ik erg benieuwd naar. Dus, alle reacties zijn welkom!"

Surf snel door naar www.dienstaanhuis.nl.

TERUG © Copyright 1996 - 2006 Edith Hagenaar (alles op deze site tenzij anders vermeld) HOME

"Als ik het even niet meer zie zitten, dan pak ik dit boek en lees een paar hoofdstukken. En dan weet ik weer waarom ik thuis werk en ga weer vrolijk verder." Marjan Bakker, Zaandam

Klik hier om direct te bestellen.

Klik hier om meer te lezen over het wahmboek.

wij kunnen je niet aan thuiswerk helpen - wij kunnen je wel inspireren
wij kunnen geen individuele vragen beantwoorden
wij hebben geen lijst met thuiswerkbedrijven - die bestaat niet