Wahm succesverhalen

Monica: "Nieuwe artikelen uitzoeken en als je ze dan thuis krijgt, dan krijg je daar gewoon een blij gevoel van."

Monica Bergsma met haar zoons Kevin (1996), Marco (1999) en Chris (2001):
"Ik had het twee jaar terug natuurlijk wel gehoopt, maar niet verwacht dat het zo goed zou gaan lopen."

Monica Bergsma weet naast haar drukke gezinsleven met drie blakende jongens ook nog twee bedrijven draaiende te houden. Hoe ze dat allemaal voor elkaar krijgt, vertelt ze hier. Haar traktatie- en cadeauwinkel bruist net als zij van de energie. Maar ze begon een aantal jaar geleden met een secretariaatsservice, want daar lag haar expertise:

"Al bijna 6 jaar heb ik een eigen secretariaatsservice en werk ik thuis als secretaresse. Toen ik begon was ik net bevallen van de tweede en inmiddels hebben we drie gezonde knullen. Na mijn zwangerschapsverlof van de tweede ben ik gestopt met werken op het secretariaat in het ziekenhuis in Beverwijk, daar werkte ik als medisch secretaresse. Ik had namelijk een oproepcontract en deze wilden of konden ze niet omzetten in een vast contract.

Ik kon voor twee kinderen geen flexibele plek in de crèche krijgen. Voor de eerste had ik dat wel, maar twee was niet mogelijk. Toen ben ik 's avonds gaan werken in een sauna/sportcentrum en ondertussen ben ik begonnen met het opzetten van mijn eigen secretariaatsservice, secretariaatsservice Fleximed. In 2000 ben ik hiermee officieel gestart en dit doe ik nog steeds. Ik heb 3 vaste klanten die regelmatig tot zeer regelmatig opdrachten hebben en daarnaast neem ik nog af en toe een opdracht aan van een nieuwe opdrachtgever."

Het klinkt alsof je het al prima voor elkaar had. Waarom dan toch nog een tweede bedrijf ernaast?
"Ik vind het daarnaast ook altijd erg leuk om creatief bezig te zijn, samen met de jongens knutselen en ook leuke originele traktaties voor hun verjaardag maken! Ik kreeg dan ook altijd veel complimentjes.

Zodoende ben ik op het idee gekomen om een eigen webwinkel te beginnen waar ik zelfgemaakte traktaties zou gaan verkopen. Aangezien ik ook altijd al een grote interesse in houten speelgoed heb gehad, besloot ik deze beide te gaan verkopen. Na een aantal maanden voorbereiding, heb ik het idee in juni 2004 omgezet in nog een eigen bedrijf.

Confetti-Kado is een webwinkel waar ik geknutselde traktaties, traktatiecadeautjes, houten speelgoed en kinderfeestartikelen verkoop. Sinds kort zijn hier de officiële Nijntje cadeautjes aan toegevoegd.

Vooral de traktatiebakjes zijn een erg groot succes. De traktatiebakjes met daarop de foto van de Jarige Job zijn ook erg in trek. Het is toch een persoonlijke traktatie voor de jarige.

Ik zocht een naam die vrolijk klonk, iets met feest te maken had en met cadeautjes. Na een tijdje denken en verschillende namen op papier gezet te hebben, kwam Confetti-Kado toch als dé naam te voorschijn. "

"De computer met toebehoren staat in de woonkamer en daar werk ik dus ook achter. De inpak- en voorraadruimte is bij ons op de voorzolder. Toen we hier vorig jaar kwamen wonen hebben we een wand geplaatst op zolder met een deur. Hierachter is de slaapkamer van Kevin, onze oudste zoon.

En op de voorzolder hebben we grote stellingen en heel veel kratjes met alle artikelen. Hier hebben we ook onze inpaktafel waar we de pakketjes elke dag inpakken."

"Confetti-Kado loopt ontzettend goed. Ik had dit twee jaar terug natuurlijk wel gehoopt, maar niet verwacht dat het zo goed zou gaan lopen.

Toen ik net begon heb ik bij ons in het dorp huis-aan-huis folders verspreidt, ik heb af en toe eens een advertentie geplaatst in krantje, een kinderkleurboek ed. Maar het belangrijkste is toch wel de bekendheid op internet. Op veel sites een link vermelding zien te krijgen, goed gevonden worden in bijvoorbeeld de zoekmachine van Google en héél belangrijk de mond-op-mond reclame!

De producten heb ik door veel op internet te zoeken en naar speelgoedbeurzen gaan ontdekt. Het is best wel moeilijk om aan de producten te komen die je leuk vindt en die in jouw webwinkel passen. Traktatiecadeautjes bijvoorbeeld moeten ook weer niet te duur zijn, anders verkoopt het niet.

Ik ga naar de basisschool
Ik maak ook zelf traktaties, bijvoorbeeld een traktatiecadeautje met een snoepje inpakken in folie met een strikje, daaraan een gezellig kaartje met een stickertje en een tekst voor de jarige. De kroontje bekers maak ik ook zelf.

Of zoals ik al eerder noemde, de traktatiebakjes. Op de dekseltjes komt een plaatje of een foto en hierbij kan ook een tekst afgedrukt worden: 'Hoera, .... (naam) ... (leeftijd). jaar!!' of 'Ik ga naar de basisschool. Bedankt voor de gezellige tijd!'.  

Daarnaast zijn de traktatiezakjes ook een succes, deze zijn gevuld met een paar ballonnen, serpentine, confetti en een roltong. Ook hierop zijn diverse teksten en/of plaatjes mogelijk."

"Ik heb geen oppas voor de kinderen, heb ik ook niet gehad trouwens. Toen Chris nog niet naar school ging, was hij gewoon gezellig bij mij thuis. Nu gaan ze alle drie naar school. 

Sinds begin februari blijven ze ook drie maal in de week over op school, waarvan ik op donderdag zelf ook overblijfmoeder ben.

Ik werk ook wel met de kinderen erbij. Sinds begin januari gaat onze jongste Chris ook naar school en heb ik dus overdag iets meer mijn handen vrij. Maar toch ben ik 's middags als ze thuis zijn en 's avonds ook nog wel aan het werk. De jongens helpen af en toe ook wel. Ze vinden het wel leuk om dekseltjes te stickeren, voorraad te tellen, de traktatiebakjes te vullen of iets dergelijks." 

"In Confetti-Kado gaat ontzettend veel meer tijd zitten dan in Fleximed. Het is niet alleen de bestellingen verwerken op een dag. Je moet ook e-mails en telefoontjes met vragen beantwoorden. Voorraden bijhouden en nieuwe bestellingen bij de groothandels plaatsen. Voorraad die binnenkomt verwerken. Van nieuwe artikelen foto's maken, deze bewerken en alles op de website plaatsen. De website up to date houden. En elke dag pakketjes inpakken en naar het postkantoor brengen.

Het uurtarief voor Fleximed ligt natuurlijk een stuk hoger dan wanneer ik het om zou rekenen voor Confetti-Kado. Ik vind beide nog steeds erg leuk om te doen en ik wil dan ook niet met één bedrijf stoppen.

Altijd aan het werk
Dat ik thuis ben voor de kinderen na schooltijd en dat ze gewoon met vriendjes kunnen spelen, ook bij ons thuis, vind ik het grootste voordeel van thuiswerken. Wanneer ze ziek zijn, ben ik er gewoon ook voor ze. Daarnaast vind ik het heerlijk om mijn eigen bedrijf te hebben, iets wat ontzettend leuk is om te doen. Nieuwe artikelen uitzoeken en als je ze dan thuis krijgt, dan krijg je daar gewoon een blij gevoel van. Net zoals de Nijntje cadeautjes die Confetti-Kado sinds kort mag verkopen, echt heel erg leuk vind ik dat!

Mijn partner helpt altijd met inpakken van de pakketjes 's avonds en helpt mee om de nieuwe voorraad een plekje te geven op zolder. Hij vindt het ontzettend leuk dat ik dit doe en steunt mij met alles. Maar, het moeilijkste is toch wel dat je bijna altijd aan het werk bent, ook 's avonds en in het weekend. Er ligt altijd nog wel iets wat gedaan moet worden."

"Ik denk dat ik toch wel gemiddeld 40 uur per week werk, misschien nog wel meer. 's Ochtends begin ik met het controleren en beantwoorden van de e-mail. Daarna verwerk ik de eventuele bestellingen van de vorige avond. Dan check ik de betalingen en draai ik de facturen uit.

Daarna ga ik meestal traktaties maken en/of ik verwerk rapporten voor Fleximed. Tussendoor beantwoord ik meestal nog wat e-mails of een telefoontje. Of ik plaats bestellingen bij de groothandel of ik verwerk bestellingen. Het is maar net wat er gedaan moet worden, dat is geen dag hetzelfde.

Tussendoor moet er natuurlijk ook nog wel eens wat in de huishouding gedaan worden of een paar boodschappen.

Voordat ik de kinderen van school haal, breng ik de pakketjes van die dag naar het postkantoor. Wanneer de kinderen thuis zijn werk ik verder.

Rond kwart over 5/half 6 ga ik eten koken en daarna komt mijn man thuis en gaan we eten. Rond een uur of 7/half 8, wanneer de jongste 2 op bed liggen, gaan we pakketjes inpakken."

Wat zijn je werkzaamheden gedurende een week?
"Traktaties maken, bestellingen verwerken, voorraad aanpassen in Excel en op de website. Website een paar keer per week up-daten, facturen uitdraaien, pakketjes inpakken, bestellingen plaatsen bij de groothandel en/of wanneer de bestellingen binnenkomen dit tellen, opruimen en verwerken. E-mails en telefoontjes met vragen beantwoorden.

En voor Fleximed rapporten uitwerken, data-entry of bandjes uitwerken."

"Ongeveer een maand geleden kreeg ik een bestelling uit Spanje. Deze mevrouw wilde voor een nichtje in Nederland een aantal cadeautjes laten bezorgen. Haar nichtje werd namelijk 1 jaar.
Ik heb toen een Nijntje traktatiebakje gemaakt met haar naam een leeftijd erop en daar een paar spekjes ed. ingedaan. De andere cadeautjes heb ik ingepakt en dit samen met een leuk kaartje met een felicitatietekst in een doos verpakt.

Achteraf kreeg ik nog een reactie dat ze beide enorm enthousiast waren over hoe het geregeld was en hoe het er uit zag. Dat is toch erg leuk om te horen!"

Confetti-Kado kun je vinden op www.confetti-kado.nl en secretariaatsservice Fleximed op www.fleximed.nl .

Confetti-Kado heeft elke maand leuke nieuwe aanbiedingen op de website en ook bijna maandelijks nieuwe artikelen. Daarnaast hebben we voor leden van de mailinglijst af en toe leuke acties en als je lid van de mailinglijst wordt je als eerste op de hoogte gebracht van updates en bijzonderheden.


naar Succesverhalen

naar boven

TERUG © Copyright 1996 - 2006 Edith Hagenaar (alles op deze site tenzij anders vermeld) HOME

"Als ik het even niet meer zie zitten, dan pak ik dit boek en lees een paar hoofdstukken. En dan weet ik weer waarom ik thuis werk en ga weer vrolijk verder." Marjan Bakker, Zaandam

Klik hier om direct te bestellen.

Klik hier om meer te lezen over het wahmboek.

wij kunnen je niet aan thuiswerk helpen - wij kunnen je wel inspireren
wij kunnen geen individuele vragen beantwoorden
wij hebben geen lijst met thuiswerkbedrijven - die bestaat niet