Wahm succesverhalen

Esther: "Alles wat ik verdien heb ik echt zelf gecreëerd en dat is een fantastisch gevoel"

Esther Walinga, moeder van Mikki (2003):
"Tussendoor een wasje in de machine gooien heeft zo zijn voordelen. Ik hoef niet meer in het weekend een hele dag te poetsen!"

Dat kan ik ook!
Mijn bedrijf heet Mediation Leiden, ik ben gecertificeerd NMI-mediator met een specialisme op het gebied van echtscheidingen en arbeidsconflicten. Ik help partijen om de communicatie tussen hen te verbeteren, waardoor zij gezamenlijk tot afspraken kunnen komen waar zij beiden achter staan, zonder tussenkomst van advocaten.

Ik ben zelf een aantal jaar geleden gescheiden en heb een convenant laten opstellen met behulp van een mediator. Ik dacht toen: “Wat heeft deze man interessant werk!” en “Wat hij doet kan ik volgens mij ook!”

Uiteraard is het heel spannend om voor jezelf te beginnen. Het is onzeker en dat blijft het ook wel, ik heb niet elke maand een vast inkomen en dat is wennen, maar ook een motivatie om goed bezig te blijven en eraan te werken. Alles wat ik verdien heb ik echt zelf gecreëerd en dat is weer een fantastisch gevoel. Ik heb behoorlijk geïnvesteerd in een website, folders, visitekaartjes, opleiding, cursussen voor mijn permanente educatie, een auto (mijn auto van de zaak viel weg), etc, etc. Ik had een meevaller gehad, waardoor het mogelijk was om de investeringen te doen. Het heeft me minstens 12.000 Euro gekost om te kunnen starten, maar het is elke cent waard geweest. Nu nog blijf ik investeren in opleiding, flyeren, nieuwe folders, mailings, etc, etc.

Poetsen
Vanuit huis werken biedt mij de vrijheid om zelf mijn agenda te vullen. Ik heb samen met mijn ex-partner co-ouderschap en ik kan mijn dochter, alle dagen dat zij bij mij is, ophalen van school. Ik heb geen baas meer waaraan ik verantwoording moet afleggen, ik ben zelf verantwoordelijk en kan op deze manier werk doen waar ik goed in ben, waarmee ik daadwerkelijk iets kan bijdagen aan levens van mensen en wat mij de vrijheid biedt om ook de balans tussen werk en prive optimaal invulling te geven. Tussendoor een wasje in de machine gooien heeft zo zijn voordelen. Ik hoef niet meer in het weekend een hele dag te poetsen!

 

Ik ben jaren vertegenwoordiger geweest en heb diverse commerciele functies bekleed. Als opleiding heb ik HEAO-CE.

Wat ik nu doe heeft weinig te maken met wat ik vroeger deed. Ik heb dan ook een speciale Post-HBO mediationopleiding gevolgd om dit vak te leren. Wel helpt mijn commerciele ervaring en mijn marketingopleiding mij nu bij het opzetten van het bedrijf Mediation Leiden, ik weet hoe te acquireren, hoe een ondernemingsplan te schrijven en ook weet ik hoe ik het zakelijk en commercieel aan moet pakken om succesvol te zijn.

Negatieve adviezen
Investeren in een extra examen om mijn certificering te halen is een van de beste investeringen die ik heb gedaan. Het kostte wel 1500 Euro (plus nog 350 euro inschrijfgeld), maar biedt mij meer mogelijkheden, bijvoorbeeld voor doorverwijzingen via de rechtbank. De certificering is ook een kwaliteitskeurmerk die de meeste mediators niet hebben.

Ik ben ook blij dat ik, ondanks negatieve adviezen van anderen, heb doorgezet. Ik ben ervan overtuigd dat je je eigen droom moet waarmaken en je moet laten leiden door je eigen intuïtie. Je weet zelf wat je waard bent en laat anderen je niks anders wijsmaken! De steun van mijn aanstaande man Camille heeft mij hier enorm bij geholpen. Zonder hem had ik dit wellicht nooit gedaan, maar hij heeft mij altijd gestimuleerd, geholpen en vertrouwen gehad in mijn kunnen!

Goed gevoel
De vele verkoopgesprekken die ik vroeger heb gevoerd helpen mij om niet bang te zijn ergens op af te stappen, ik leg gemakkelijk contact en heb in het verleden vele gesprekstrainingen gevolgd die me nu extra basis geven. Wel ben ik heel blij dat de gesprekken van nu geen commercieel doel meer hebben, nu gaat het daadwerkelijk om de mensen en hun emoties en het is prachtig om te bemerken dat ik hen daadwerkelijk kan helpen om de zaken weer op een rij te krijgen, waardoor zij met een goed gevoel hun handtekening onder een convenant of vaststellingsovereenkomst kunnen zetten.

Wat vind je de nadelen van thuiswerken?
Nadeel is dat je jezelf steeds opnieuw moet motiveren. Niemand die zegt wat je moet doen en wanneer het af moet zijn. Een goede panning is daarbij een goed hulpmiddel.

En de voordelen?
Alles is voordelig! De vrijheid die het me biedt is voor mij het belangrijkste voordeel. Uiteraard in combinatie met het doen van iets wat ik echt leuk vindt, waar mijn hart ligt. Wat is er mooier dan werk doen wat je echt leuk vindt om te doen, op tijden die jou schikken en waarmee je voldoende geld verdient en waardoor je ook nog zoveel mogelijk tijd hebt voor de relatie met je kind?

Ik zou het niet iedereen aanraden, alleen mensen die om kunnen gaan met de vrijheid en die er tegen kunnen om heel zelfstandig te werken, kunnen dit doen. Als je liever in teamverband werkt en collega’s om je heen hebt is het misschien beter om buitenshuis te werken.

Ik werk echt in huis, aan onze grote tafel. Camille heeft ook een eigen bedrijf dus wij zitten veel tegenover elkaar achter onze computer te werken. In de toekomst willen we groter gaan wonen, op een woonboot, waar we dan een apart kantoor bij hebben. Ook dan willen we wel samen het kantoor delen, want het is gezellig zo!

Emoties
Ik werk vrijwel dagelijks, de ene dag maak ik meer uren dan de andere. Op donderdag en vrijdag haal ik om 15.00 mijn dochter en dan werk ik ’s middags niet meer. Maar ik ga ook regelmatig ’s avonds nog naar mensen toe, die zelf ook moeten werken en het prettig vinden als we ’s avonds het gesprek kunnen voeren. Verder werk ik verslagen en vaststellingsovereenkomsten uit, onderhoud contacten met advocaten en doe aan marketing. Gemiddeld heb ik 1 à 2 gesprekken per dag, een stuk of 5/6 per week. En dat is goed te behappen. De gesprekken duren anderhalf tot twee uur en zijn uiteraard vrij intensief vanwege de bijkomende emoties, dus meer dan 2 per dag zou te veel worden. Eigenlijk is 1 gesprek per dag wel ideaal op dit moment.

Mijn dochter is viereneenhalf en gaat naar school. Ik werk vrijwel nooit met haar erbij. Ze helpt niet echt met mijn werk, maar wel in de huishouding, haha. Ze vindt het prachtig om af te wassen of te stofzuigen en ze mag ons helpen als ze lief is geweest en ze ziet het ook als een beloning. Ook helpt ze weleens met stoffen of dweilen. Maar als ze het na 10 minuten zat is mag ze gerust ophouden hoor! Overigens wil ze wel graag mee naar clienten om te zien hoe ‘mama helpt om mensen te laten ophouden met ruzie maken’, ze denkt dat ze daarbij kan helpen en ze zegt dat ze later ook mediator wil worden, zodat we samen kunnen werken!     

 

Werk je voor zakelijke of particuliere klanten, en waarop heb je die keuze gebaseerd?
Scheidingen zijn particulier en arbeidsconflicten zakelijk. De combinatie maakt het afwisselend en leuk voor mij. Door mijn eigen ervaringen privé en zakelijk is deze keus tot stand gekomen.

Veel klanten komen via mijn website, maar ook goed contact met grote advocatenkantoren beginnen doorverwijzingen op te leveren, evenals de doorverwijzingen via de Raad voor Rechtsbijstand.

Trots
In eerste instantie reageerde mijn omgeving best huiverig, omdat ik mijn zekerheden opgaf. Maar nu ze zien dat het loopt zijn ze erg enthousiast en ook trots. Ik verdien momenteel zo’n 2000 Euro netto per maand en dat is prima om aan mijn deel van het gezinsleven bij te dragen. Als ik meer ga verdienen is dat ook prima natuurlijk
!

Camille vindt het geweldig dat ik dit doe, hij is enorm trots op me! Hij ziet dat het me goed doet en hij helpt me heel vaak met zaken omtrent de website, acquisitie etcetera. Hij is mijn klankbord en mijn steun en toeverlaat en hij is nooit te beroerd om feedback te geven of iets voor me te regelen wat hij gewoon beter kan dan ik. Hij regelt bv al mijn drukwerk en weet daar ook goede prijzen voor me te onderhandelen, zijn werk is het produceren van allerlei producten in China en hij heeft veel verstand van het runnen van een eigen bedrijf. Hij heeft me ook geholpen met de administratie, KvK, belastingdienst en dergelijke, wat zou ik zonder hem beginnen?


Mijn wens is eigenlijk al uitgekomen, ik verdien voldoende. Toch zou groei wel iets zijn wat ik nog wil en natuurlijk continuïteit. Ik zou graag gemiddeld 7 tot 8 mediations per week doen, zodat ik nog net even wat meer verdien. Zolang het niet ten koste gaat van mijn dochter, want dat vind ik het belangrijkste.

 

Esthers website vind je op: www.mediationleiden.nl


naar Succesverhalen

naar boven

TERUG © Copyright 1996 - 2007 Edith Hagenaar (alles op deze site tenzij anders vermeld) HOME

"Als ik het even niet meer zie zitten, dan pak ik dit boek en lees een paar hoofdstukken. En dan weet ik weer waarom ik thuis werk en ga weer vrolijk verder." Marjan Bakker, Zaandam

Klik hier om direct te bestellen.

Klik hier om meer te lezen over het wahmboek.

wij kunnen je niet aan thuiswerk helpen - wij kunnen je wel inspireren
wij kunnen geen individuele vragen beantwoorden
wij hebben geen lijst met thuiswerkbedrijven - die bestaat niet