Hoe hou jij jezelf in balans?
Wij vroegen aan de lezers van Bericht van een Mammie wat zij doen om zichzelf in balans te houden en of ze nog tips hadden voor andere (thuiswerkende) moeders. De winnaar ontving een verwenpakket van Guhl Cosmetics ter waarde van EUR 32,00! Het Guhl amandel-olie pakket bestaat uit:

* Shampoo
* Glansbalsem (cremespoeling)
* Volume Conditioner
* Direct Care
* Hair Repair Masker
plus een Volume Mousse (styling)

Hier is een selectie van de beste tips die wij ontvingen:


Wat ik doe om mijzelf in balans te houden is hetvolgende: ik zorg ervoor dat ik genoeg tijd voor mezelf neem om bijv. eens heerlijk een boek te lezen, ik ga minimaal eens in de week uit, (eten, bios, eetcafé, o.i.d.), ik ga lekker een avond onder de zonnebank, lekker ontspannen, kortom, plan tijd in voor mezelf. Op die manier kan ik de normale gang van zaken beter aan. Dat moet ook wel als je 7 jaar alleen bent en dus de kids voor het grootste deel alleen opvoed, tenminste... eens in de 2 weken een weekend bij hun vader is niet echt opvoeden te noemen ;-)
Als je dan bovendien borstkanker krijgt, zoals ik vorig jaar, dan moet je gewoon zorgen dat je plezier in je leven blijft houden.
Een tip voor andere (werkende) moeders: Probeer, hoe moe je ook bent< jezelf steeds iets leuks voor ogen te houden, iets in het vooruitzicht te stellen waarop je je verheugt, dat kan een avondje uit zijn, maar ook een mooi boek, een lekker geurtje, een middagje shoppen met een vriendin of op een terrasje wat drinken. Na elke zware dag, of negatieve gebeurtenis altijd proberen iets zonnigs voor ogen te houden!

Groetjes
Tineke

Op tijd ontspannen, ik doe dat door middel van meditatie en een boek lezen en creatieve dingen te doen, zoals popjes maken of kleding voor de kinderen.

En wat is de beste tip die je hebt voor andere (thuiswerk-) moeders?

Altijd goed op jezelf letten. Dus op tijd ontspannen, gezond eten etc. Echt goed voor jezelf zorgen. Als jij goed in je vel zit, voelt het hele gezin dat en zitten zij vaak ook lekker in hun vel. Voelt moeder zich slecht dan gaat het met het hele gezin slecht.

Niet echt een tip, meer een advies.

Groetjes,
Diana Boskma
Krimpen a/d IJssel

Mijn tip is:
1 keer in de 2 maanden  ga ik er helemaal uit. Ik spreek af met een vriendin of meerdere vriendinnen en we gaan zonder kinderen heerlijk een dagje uit. En dat is de sauna of een dag winkelen of alleen maar heerlijk uit eten. Mijn man past op en ik ben weer helemaal opgepept voor de komende 2 maanden.

Bewust zonder man deze uitstapjes, ook frustraties over mijn geliefde echtgenoot moeten er dan ook even uit...

groeten,

Marike van Merrienboer

PS: Met man ga ik ook regelmatig weg zonder de kinderen, dit is ook een ware oase van ontspanning.

mezelf in balans houden:
Ik probeer een moment voor mezelf te hebben iedere dag. Vooral de maaltijden vind ik een goed moment om even tot rust te komen. Ik dek altijd de tafel en ga even rustig zitten met een pot thee erbij. Tijdens het eten haast ik me niet. Ik luister naar wat mijn tafelgenoten te zeggen hebben en vertel over het verloop van mijn dag. Na het eten heb ik weer nieuwe energie en kan ik weer volop zorgen voor mijn vier mannen.

tip:
af en toe eens een dag niets (of heel weinig) in huis doen. Laat de was lekker opstapelen en stofzuig eens een dagje niet. En voel je dan niet schuldig! Geniet even een dagje volop van de kinderen, en als ze binnenlopen met een emmertje zand uit de zandbak, lach er om!

Maggie Bolkestein

Beste Wahmers,
Mijn belangrijkste tip om in balans te blijven met twee kleine kindjes, en net een eigen bedrijf is alleen dat werk aan te nemen (of voor te gaan) dat je boeit en dat je energie geeft. Dan kun je namelijk veel meer energie en tijd geven voor je werk dan dat je voor mogelijk hield. Ik heb nu bijvoorbeeld het geluk om bij de Vrouwen Vakschool in Den Haag deel uit te maken van een trainingstraject voor Bijstandsvrouwen.

Dit is trouwens ook de reden geweest om voor mezelf te beginnen. Ik besef heel goed dat ik bevoorrecht ben maar probeer toch ten alle tijden atgene te doen wat leuk is en waar je goed in bent.

Ik wens iedereen veel succes.

Rixt Baas
www.rixt.nl
Hallo wedstrijdcommittee
Leuke vragen, ben benieuwd naar alle antwoorden. Leerzaam om ook van andere te vernemen hoe zij hun balans houden.
Hierbij mijn antwoorden:

Ik denk heel bewust na waar ik mijn tijd aan besteedt, wat ik mij hierbij afvraag is: levert dit mij positive energie op of negatieve. Dit gaat natuurlijk niet op voor alles, helaas moet er een hoop als moeder. Maar wat betreft afspraken en alles waar wel keuze vrijheid is, vraag ik mijzelf af: doe ik het voor mijzelf of alleen om de ander te plezieren. Indien dit laatste doe ik het dus niet meer. Datscheelt mij zoveel negatieve energie!

Tip voor thuiswerk moeders: Vaste kwartiertjes inlassen om helemaal NIETS te doen. Zitten in de zon, even lezen, evt mediteren, even wandeling maken. Dit 2 x per dag inbouwen! Zo makkelijk om door te hollen. Voordat je het weet verleer je het niets doen en daar van te genieten. Even afkoelen en afstand nemen verheldert de inspiratie en productiviteit.

Succes ermee! Madelon Dik

Wat doe jij om jezelf in balans in te houden? En wat is de beste tip die je hebt voor andere (thuiswerk-) moeders?
Stuur je antwoorden, samen met je naam en volledig adres naar:

Om mijzelf in balans te houden zing ik heel veel voor mijn zoontje Arthur van anderhalf en zijn broer Alexander van 3 maanden. Door de drukte begint deze zangdrang zulke vormen aan te nemen dat mij oudste zoon, (die amperper kan praten) bij de eerste noten van het zoveelste liedje al keihard STOM gaat roepen terwijl hij heel hard nee schudt. s' avonds in bad gaan zijn oren onder water en dat geeft hem ook rust.

Maar ik kan het alle moeders aanraden! het is heerlijk om te zingen en het zorgt voor de balans tijdens een thuiswerk-mama dag.

Anna-Maria Mantel- Giannattasio
Leimuiden

Genieten van alles wat je doet; zowel het werk als het moeder zijn is fijn.
Om in balans te blijven kook ik elke dag verse groenten en zorg voor goede maaltijden (voor het hele gezin). Vooral nu het mooi weer wordt even een ommetje met de kinderen (kun je meteen combineren met een wandeling naar de brievenbus [voor de zakelijke post!]). Even lekker in het zonnetje zitten geeft mij energie.
Tip voor andere moeders: vergeet jezelf niet, blijf goed voor jezelf zorgen; dan kun je de hele wereld aan. (gezond eten en optijd naar bed!!)

Beste jurileden van de wedstrijd.

De tip die ik wil geven aan "beginnende"moeders of ervaren moeders die balans willen in hun leven:

-Blijf vooral jezelf, kies voor jezelf en doe de dingen die jij leuk vind in je leven want het is

 van belang om die dingen te doen waar jij je ontspanning in vind. Een balans vinden is

 evenwicht vinden in spanning en ontspanning !

Om in balans te blijven: heel "egoistisch" tijd voor jezelf inplannen! (badderen met n goed boek als de kids eindelijk slapen, ff lekker in de zon gaan als ze op school zitten...enz!)
Mijn tip: probeer n 'thuiswerkgerichte' partner aan de haak te slaan ;-) Ik bedoel: mijn man is zelf minder gaan werken, zodat we BEIDEN parttimers zijn, alhoewel werk+huishouden+kids natuurlijk gezien kan worden als meer-dan-fulltime"werk"! :-)
Maar het helpt enorm, iemand die je begrijpt (als je iets af MOET hebben, of zakelijke gesprekken wil voeren en de kids moeten bezig gehouden worden enz.) en hier en daar mee kan en wil helpen..!

Suc6 allemaal,
Wahm Melanie Rykers

Ik werk als fotograaf (MeRy Fotografie)
Mijn website: www.mery.nl
:-)

Beste jurileden van de wedstrijd.

De tip die ik wil geven aan "beginnende"moeders of ervaren moeders die balans willen in hun leven:

-Blijf vooral jezelf, kies voor jezelf en doe de dingen die jij leuk vind in je leven want het is

 van belang om die dingen te doen waar jij je ontspanning in vind. Een balans vinden is

 evenwicht vinden in spanning en ontspanning !


Hallo allemaal!
Sinds kort volg ik Hatta-yogalessen om mijzelf in balans te houden en me beter te leren ontspannen. Ik moet zeggen, ik voel me innerlijk een stuk rustiger en "vrediger". Zeker een aanrader!
Groetjes,
Linda Lustermans
Maasbracht

TERUG © Copyright 1996 - 2004 Edith Hagenaar (alles op deze site tenzij anders vermeld) HOME

"Als ik het even niet meer zie zitten, dan pak ik dit boek en lees een paar hoofdstukken. En dan weet ik weer waarom ik thuis werk en ga weer vrolijk verder." Marjan Bakker, Zaandam

Klik hier om direct te bestellen.

Klik hier om meer te lezen over het wahmboek.

wij kunnen je niet aan thuiswerk helpen - wij kunnen je wel inspireren
wij kunnen geen individuele vragen beantwoorden
wij hebben geen lijst met thuiswerkbedrijven - die bestaat niet