Driehoek: Geest, Lichaam en Ziel

Misschien heb je de indruk dat de driehoek van Geest, Lichaam en Ziel wat uit zijn verband is gerukt. Je voelt je niet helemaal lekker en je wilt het toch heel graag allemaal anders.

Je zou een kleine meditatie kunnen overwegen:

Visualiseer de zon en adem de zon in via je Zonnevlecht.

Misschien geef je wel te veel aandacht aan het Denken:
dan kun je het denken gaan accepteren.

Met het Licht dat je altijd in je hebt, kun je het denken laten absorberen. Gewoon door te denken: dan denk ik maar zo veel, dan dwarrelt het maar in mijn hoofd, dan is het maar mijn denken dat ik naar mij toe haal: ik adem het in en breng het naar het Licht dat IN mij zit en laat het daardoor opnemen. Zie het als het ware voor je...

Misschien geef je wel te veel aandacht aan je Lichaam:
dan is het maar het lichaam dat jij hebt.

Accepteer je eigen lichaam, jij wilde het zo dus het is zoals het is en dat is jouw verantwoording. Ga op dezelfde manier met het Licht door je hele lichaam. Neem daar rustig de tijd voor. Ga met dat Licht door je lichaam vanaf je voeten tot je kruin en accepteer alles van je zelf. Ook de organen of lichaamsdelen die in jouw ogen minder goed 'functioneren' - geef er je Licht aan - voel als het ware in die organen. Je kunt, als je dit een tijdje doet, je organen stuk voor stuk ‘voelen’.

Misschien geef je wel iets te weinig aandacht aan je eigen Ziel:
dan is dat maar zo en dan accepteer je dat gewoon.

Maar vergeef je zelf dat je er zo lang over hebt gedaan om aandacht te geven aan je ziel. Wérkelijke aandacht... Voel eens in je eigen ziel. De ziel zit bij de meeste mensen rond de navel. Neem eens rustig de tijd om rond die plek te ademen en in te voelen. Dan kun je met het Licht dat je zelf bent in je ziel voelen.

Zo kun je met je lichaam je denken verbinden met je eigen ziel. Zie het als het ware voor je, maak die driehoek en houd van je zelf.

Zo zou je dat iedere dag kunnen doen...

Het zal een glorieus moment voor je zijn als je voelt dat je Ziel, Lichaam en Geest met elkaar in evenwicht zijn. Als alle zijden even lang zijn.

Namasté,

Yvonne Hagenaar-Ratelband

© Copyright alles op deze site (tekst en tekeningen) Yvonne Hagenaar-Ratelband http://www.yhra.nl