Gevoel

Velen zitten nog zo ontzettend vast in hun denken. Dat ze zich niet kunnen voorstellen dat er ook nog een heel ander leven is. Een veel grotere werkelijkheid zonder enige beperking. Dat wordt, natuurlijk, meteen naar het land der fabelen verzonden. Nou dat is ook niet erg. Dat land bestaat namelijk gewoon. Fabelen, sprookjes, spirituele verhalen. Verhalen van mensen die toch zomaar&Mac226; wonderlijke dingen meemaken.

Gelukkig komt de mensheid steeds maar meer in zijn eigen gevoel. Het mag ook wel, hoe lang is het nu al dat ons geleerd werd dat we in een illusie leven? Dat, als we in ons zelf leven, de dingen er in eens ánders uit zien.

Waarom durven we dat niet?

Waar zijn we toch zo bang voor. Dat het niet écht zo is? De hemel op aarde. Maar die bestaat. En nog niet zo heel lang geleden werd je daarvoor aan het kruis genageld als je er over vertelde. Of op de brandstapel gelegd.

We hebben lang genoeg in de koude denkwereld geleefd. Laten we gewoon onze ziel openen. Gewoon de beslissing nemen om vanuit ons zelf te leven. Duidelijk voor ons zelf te zijn, en te voelen van binnen of het goed voelt wat we aan het doen zijn.

Heb je het wel eens geprobeerd? Of eigenlijk moet ik zeggen heb je het wel eens Œgedaan&Mac226;: gewoon in een lamp kijken of gewoon het Zonlicht binnenhalen in je navelchakra. Heb je wel eens gevoeld in jezelf wat voor een reactie dat teweeg brengt in je lichaam?

Doe het eens.

Niet proberen want dan doe je het nooit. Gewoon doen.

Kijk eens had je dat gedacht?

Dát heerlijke gevoel in jezelf?

Dat kun je houden, vasthouden.

Dát is je eigen gevoel, adem daarin en sluit je ogen.

Laat het maar eens heerlijk door jezelf dwarrelen.

Geniet er maar van.

Is het werkelijk zo gemakkelijk?

Ja, zo simpel en gemakkelijk is het werkelijk.

Maar we waren het vergeten. Zo veel duizenden jaren lang alweer.

Maar nu herinneren we het ons weer.

Namasté,
Yvonne Hagenaar-Ratelband

copyright Yvonne Hagenaar 2006