Hulp

Velen menen recht te hebben op de hulp van anderen. Hulp die een belofte zou kunnen invullen. Hulp die je afhankelijk maakt. Hulp aan de ander geven alsof de ander het niet alleen zou kunnen. Hulp die de ander in staat stelt om een kopie van de hulpverlener te worden. Afhankelijk te zijn, te blijven. Een kopie van de ander en meer niet. Is dát wat je wilt?

Maar wat dan?

Duidelijkheid naar de ander toe.

En niets beloven.

Géén hemel op aarde.

Wél dat je die zelf kunt vinden.

Wellicht heb je het al vaker in je leven gehoord. Misschien ook niet. Maar er is één ding dat boven alles staat:

JE MOET HET ZELF DOEN.

En dat met grote letters.

Zodat het tot je dóórdringt.

Je hebt wellicht een aantal levens alles tot je getrokken, alle hulp van anderen willen ontvangen en hébben.

Er bestaat geen verschil in mijn gevoelens naar jou of naar anderen: ze zijn altijd vol liefde. Hoe je omstandigheden er ook uitzien, voor mij bestaat er geen verschil. Het enige is dat velen blijkbaar zo weinig of helemaal niets weten over het Licht in zichzelf en steeds maar weer op anderen willen leunen en zich zelf daardoor soms helemaal vast zetten.

En aangezien de mensheid als geheel één is, en we de hele mensheid ook die liefde in zichzelf gunnen, is dit een van de redenen van deze tekst.

Nu ben je dus bezig om na te denken over het Licht in je zelf en kun je beginnen met de meest prachtige studie die je je maar wensen kunt: zelfstudie. Alles opruimen in jezelf.

Die je, zoals ik al hierboven met grote letters schreef: helemaal zelf móet doen. Zelf dien je in je hersens te spitten en zelf dien je naar je eigen stemmetje te luisteren en zelf dien je verantwoordelijkheid te nemen voor álles wat je in je leven denkt en doet. Zélf dien je je eigen geniepigheid&Mac226; onder ogen te zien.

Als je voor jezelf echt en oprecht besloten hebt om op die weg te gaan, krijg je wél alle hulp. Maar dan vanuit een andere kant dan jij gedacht had. Je krijgt alle hulp die je maar nodig hebt, en alle liefde, en alle steun, en alles wat jij maar wenst. Alleen, je dien het IN jezelf te vinden, want dáár ligt het. Al die incarnaties lang, al die levens lang die jij hier op aarde geleefd hebt, zit dat Licht alsmaar rustig te wachten tot dat JIJ het aanraakt. Daar kan niemand jou bij helpen. Maar ik vertel je niets nieuws, je wist dit allang, maar wat deed je er mee? Nu kun je geen kant op: letterlijk en figuurlijk. Zie je niet dat je al geholpen wordt: je krijgt ALLES van het Universum, de tijd en gelegenheid om er over na te denken, en kun je het opbrengen om dáár nu juist dankbaar voor te zijn, er je eigen liefde aan te geven?

Verantwoordelijkheden nemen. Ook het feit dat je dit leven gekozen hebt. Je bent zelf verantwoordelijk voor het feit dat je juist die vader en juist die moeder hebt gekozen toen je nog in de astrale wereld was. Je bent zelf verantwoordelijk voor alle omstandigheden in je leven. Het is jouw leven. Bedenk dat je een ziel bent die in een lichaam woont. Alles bestaat uit trillingen. Je kunt vanuit je eigen denken je leven veranderen. Je hebt steeds in díe trilling geleefd, bedenk dat je ook in een ándere trilling kunt leven.

Meer dan waarschijnlijk ben je in een vorig leven behoorlijk vastgelopen op dezelfde moeilijkheden die je nu ervaart. En wilde je het per se over doen. En wist je dat het je zou lukken, anders had je niet besloten om op de aarde te blijven.

Doe het dan.

Je beklaagt je niet.

Maar je doet iets veel ergers: je wilt alle energieën van anderen opnemen&Mac226; om verder te gaan. Vind je niet dat je dat nu wel lang genoeg gedaan hebt? Genoeg is genoeg.

Denk hierover na, zou ik je willen verzoeken.

Namasté,
Yvonne Hagenaar-Ratelband

copyright Yvonne Hagenaar 2006