Lieve Lezer,
Met trots mag ik je bijzondere kaarten laten zien.

Ik schrijf met trots, want toen Edith en ik daarmee bezig waren konden we op dat moment niet overzien hoe mensen over de kaarten zouden denken. Zowel Edith en ik werken vanuit ons gevoel, elk op onze eigen wijze, maar wel vanuit ons eigen gevoel. Er zijn dan tekeningen van mijn hand, tekeningen die al veel eerder gemaakt waren, en Edith heeft bij deze tekeningen haar teksten geschreven. Teksten die boven andere teksten uitstijgen.

Zo sta ik wel eens in de winkel om een kaart voor iemand te kopen, maar de tekst die daarop staat hindert mij licht, het brengt niet het gevoel over wat ik op dat moment zou willen zeggen. En het obligate plaatje laat een gevoel van Liefde liggen. Toch hebben hier ook mensen gewerkt aan iets om het gevoel over te brengen.

Misschien is dat jou ook wel overkomen. Je zou zoveel meer willen schrijven, je zou vanuit de diepte van je hart aan iemand iets willen zeggen, maar het lukt niet. Toch grijpen we weer allemaal naar de gewone kaarten want er is niets anders.

En wellicht is dit ook wel de rede geweest om deze Lieve Wensen kaarten te maken. Stuk voor stuk zijn het juweeltjes, stuk voor stuk kun je ze eindeloos bekijken. Voor jezelf houden, of misschien wil je ze aan anderen sturen. Misschien nog niet op dit moment maar ineens kan alles zich omkeren in het leven en kun je de juiste woorden met de juiste tekening aan iemand sturen. De tekeningen zijn energetisch, dat wil zeggen, je kunt als je dat wilt er diep in-kijken - ze brengen je diep naar binnen in je Eigen Zelf. Juist ja, net als de tekst. Het is een eenheid.

Het was een plezier om een eerste mapje mee te nemen op een zakenreis, en alle mensen die het even in handen mochten hebben - want het was een proefexemplaar - waren er door geroerd. Dit mochten we niet voor ons zelf houden, dit was te mooi! We kregen veel complimenten, en ik beloofde hen elk een mapje te sturen. Dit moet ik overigens nog steeds doen want er waren nog enkele schoonheidsfoutjes. Die zijn er nu uit en we hebben het genoegen jullie de mapjes met onze kaarten aan te bieden.

Zakelijk gezien hopen we op grote aantallen natuurlijk, maar liever is het ons dat iedereen er het plezier en genoegen en de diepte daarvan ziet. Maar bovenal de Liefde-met-een-hoofdletter hangt om het mapje heen. En om je alvast een idee te geven hoe het er allemaal uitziet kun je hieronder aanklikken. Nog even dit: de tekeningen zijn in zwart - wit. Voor mij het gevoel dat in zwart alle kleuren gekend zijn.

Ik nodig je uit om onze website te bekijken: http://www.lievewensen.nl

Met veel genoegen,

Namasté,

Yvonne P.E. Hagenaar-Ratelband