Zet je hart aan – interview met de auteur

Andrew Heller werd in 1960 in Zuid Afrika geboren. Na omzwervingen in Afrika, Europa en Amerika woont hij momenteel in Orlando, Florida.
Naast acteur en opera zanger is hij ook de eigenaar van een succesvol schrijvers-bedrijf. Andrew studeerde journalistiek, diverse schrijfvormen en fotografie.
Zijn schrijverstalent behelst werken als romans, toneel-stukken, poëzie, kinderboeken en andere literaire vormen. Andrew’s vruchtbare fantasie bubbelt voortdurend met geweldige nieuwe verhalen. Wil je meer van zijn werk zien, kijk dan eens op www.planet-heller.com.

Andrew, je hebt dit boek opgedragen aan je moeder. Waarom heb je dat gedaan?
Het boek, of het verhaal, gaat op een bepaalde manier veel over mijn kindertijd – mijn moeder en vader vormden een belangrijk deel van mijn leven. Tien jaar voordat ik het boek schreef verloor ik mijn moeder aan kanker. Dankzij haar wijze lessen en haar liefde voor mij kwamen de herinneringen aan haar weer boven. Recentelijk verloor ik mijn vader en het bracht me terug naar de plek waar 'je hart aanzetten' huist. De liefde voor mijn ouders en de liefde voor de goedheid van de mensheid zullen nooit uitdoven.

Is het verhaal autobiografisch?
Ja, in de zin dat Charlie het koosnaampje is dat mijn moeder mij gaf [in de Nederlandse versie heet het jongetje Tommie]. Het is ook ja, in de zin dat mijn moeder overleden is. De rest is gebaseerd op gebeurtenissen tijdens mijn jeugd. Ik ben opgegroeid op een boerderij en mijn moeder vond het heerlijk om met bloemen bezig te zijn, en van daar komt mijn verhaal.

Waarom heb je dit boek geschreven?
Ik was op zoek naar een manier om impact te hebben op de wereld: kinderen een blik gunnen op hoe het leven kan zijn als we gewoon onze harten aanzetten. Zoals druppels in een emmer water – langzaam maar zeker – en voordat je het weet is er genoeg voor iedereen. Kinderen zijn makkelijker te beïnvloeden dan volwassenen – volwassenen zijn vaak te cynisch.
Er was ook een 'egoïstische' reden: voor mezelf en om aan mijn kinderen te laten zien hoeveel impact ware liefde kan hebben op de wereld.

Ik heb drie prachtige, getalenteerde en slimme kinderen – Sydney Grace (11), Sam Michael (9) en Max Hayden (7). Sydney heeft net haar eerste boek geschreven, getiteld 'Over het hek' en we zijn er momenteel samen mee aan het werk.

Welke boodschap heb je voor de ouders die dit boek met hun kinderen willen lezen?
'Zet je hart aan' is een simpele maar zeer krachtige boodschap over liefde, hoop en vrijgevigheid. Het is niet exclusief voor kinderen – volwassenen kunnen het ook doen. Geef het minimaal een kans, het zal je geen pijn doen en je hebt niets te verliezen. Step out of the box!

Mijn hele leven draait om 'mijn hart aanzetten'. Ik geloof in Karma – what goes around comes around (dat wat je uitstuurt komt altijd weer bij je terug).

Laatst raakte een vriend van mij bijna zijn huis kwijt en er was niemand die hem kon helpen. Ik hoorde het pas op het allerlaatste moment. En hoewel het betekende dat ik mijn eigen hypotheekbetaling niet op tijd kon doen, gaf ik hem het geld om zijn huis te redden. Toen hij vroeg wat ik in ruil daarvoor wilde zei ik 'zet je hart aan' – doe iets aardigs voor iemand anders – dat is afbetaling genoeg.

HOME


Zet je hart aan is een uitgave van Palaysia Productions

© copyright alles op deze site Palaysia Productions