Handleiding vouwdobbelsteen / zoutvaatje / happertje / kikkerbekje / flipflap / knipknap / klappertje / cootie catcher / vogelbekje / luizenvanger

www.zetjehartaan.nl
boek en coöperatief spel

Van het vierkante blaadje maken we een vouwdobbelsteen: vouw ‘m dubbel en weer open, vouw dan de andere kant dubbel, en weer open. Vouw nu ook de twee diagonalen, en weer open.

Vouw nu langs alle stippellijnen, steeds weer openvouwen voordat je de volgende vouw maakt. Leg het blad nu ondersteboven en vouw de vier kleine hoekjes langs de stippellijn, je ziet nu 2 groene en 2 roze hoekjes.

Vouw dan dit gedeelte verder naar binnen, over de volgende stippellijn. Het resultaat zie je in figuur 1.

Draai het blad weer om en vouw de hoeken naar het midden toe. Het resultaat zie je in figuur 2.

Vouw dit weer dubbel en steek je duim en drie vingers in de vakjes die zo aan de buitenkant ontstaan. Beweeg met je vingers om de vouwdobbelsteen eerst aan de ene, dan aan de andere kant te openen.

Tip: zet de (witte) punt aan de onderkant met een klein stukje plakband vast, zodat ie minder snel slijt.

Veel plezier!

Extra vouwdobbelsteen - om zelf te printen

Is je vouwdobbelsteen versleten? Klik hier voor een exemplaar van de vouwdobbelsteen in PDF-formaat. Je kunt dit document uitprinten en vervolgens uitknippen en vouwen. Let op: het is een vrij groot document dus het kan even duren voordat ie volledig geladen is!


Zet je hart aan is een uitgave van Palaysia Productions, Gronausestraat 201, 7533 BZ Enschede

© copyright alles op deze site Palaysia Productions

Hoe maak je een vouwdobbelsteen zoutvaatje knipknap happertje knippertje kikkerbekje flipflap klappertje vogelbekje luizenvanger