Zet je hart aan – verhalen van kinderen die hun hart aanzetten

Heeft jouw kind wel eens iets gedaan voor een ander, waardoor je helemaal warm werd van binnen? Een lieve, goede daad, waar je heel trots op bent? Maak ons deelgenoot – vertel je verhaal op deze plek! Klik hier om je verhaal in te sturen.

Nieuw: Extra oogje
Mijn oudste dochter heeft een hart die vrijwel altijd aan staat (soms ook niet natuurlijk, ze is tenslotte nog maar 8). Erg bijzonder om te zien. Andere kinderen trekken vaak naar haar toe. Als ze in de speeltuin een kindje ziet die iets niet durft, gaat ze helpen. Vrijwel altijd wordt ze beloond met een stralende lach. Het lijkt wel of ze een extra oogje heeft voor pijn en verdriet.

Een tijd geleden kwam een buurpoes in onze tuin, ze kwam afscheid nemen. Mijn dochter nam alle tijd om de poes te strelen met haar warme handen. Ze was verdrietig toen ze hoorde dat de poes 's middags overleden was, maar vond het fijn dat ze de tijd had gekregen om afscheid te nemen, eigenlijk zonder dat ze het wist.

In ons leven is dat eigenlijk al een beetje vanzelfsprekend geworden, dat ons hart aanstaat, maar soms als ik om me heen kijk, dan zie ik dat het niet zo gewoon is, en dan ben ik blij met de open harten van mijn kinderen.

Carla Wessels


Nieuw: Voorspelling
Op de achtste verjaardag van onze zoon werd hij samen met zijn zusjes door mijn ouders meegenomen naar de McDonalds. Ze kregen alledrie een Happy Meal – met zo'n speelgoedje erbij inderdaad.

Naast hen, aan een ander tafeltje, zat een jongetje samen met zijn oma. Het jongetje huilde, want hij had geen Happy Meal gekregen en dus ook geen speeltje. Onze zoon stond op, liep naar het jongetje toe en gaf hem zijn speeltje. "Alsjeblieft!" zei hij, en liep weer terug naar z'n tafeltje.

De oma, een oud vrouwtje uit Hongarije, liep naar onze zoon toe. Ze was erg dankbaar voor deze gift en pakte onze zoon bij zijn beide wangen. Ze keek hem diep in de ogen en zei toen: "Je bent een goede jongen. Je wens zal in vervulling gaan: je moeder zal jou nog een broertje schenken."

Ik ben (nog) niet zwanger, maar stiekem hoop ik dat de voorspelling uitkomt!

Edith Hagenaar


HOME


Schrijf hier je verhaal:

Naam: (het mag ook anoniem)

Verhaal:

(de verhalen komen niet direct op de website te staan, ze worden er binnen enkele dagen handmatig op gezet)


Zet je hart aan is een uitgave van Palaysia Productions