WWW.AFFIRMATIE.NL
Hoe je je leven kunt veranderen door je gedachten te veranderen
wat is een affirmatie? doelstelling www.affirmatie.nl gerichte affirmaties affirmatie producten reactie & toevoegen
Op een ochtend werd ik wakker en voelde een gaatje in mijn kussensloop. Het was de oplossing voor mijn probleem!

"Naar bed gaan met een positieve gedachte...
Wakker worden met een positieve gedachte"

Dat is wat alle affirmatie-goeroes zeggen. Maar als jij een beetje bent zoals ik, dan heb je misschien wel het voornemen dat te doen, maar zodra je je bed ziet denk je alleen nog maar aan slapen. En 's ochtends als je opstaat ben je – door huilende baby, gillende wekker of plasdrang – je bed al weer uit voor je goed en wel hebt bedacht dat je nog een ochtendaffirmatie ging doen. Briefjes op mijn nachtkastje ten spijt: het gebeurde vaak genoeg dat ik tijdens het lezen van een boek al in slaap soesde of na Barend & Van Dorp me direct omdraaide.

Dat moet anders kunnen, dacht ik. Hoe kun je iedere avond vlak voor het slapengaan en iedere ochtend direct bij het ontwaken herinnerd worden aan een positieve, versterkende en opwekkende gedachte?

Op een ochtend werd ik wakker en voelde een gaatje in mijn kussensloop. Dat was de oplossing voor mijn probleem! Onmiddellijk zat ik rechtop in bed en bekeek mijn kussensloop. Creme, met een off-white werkje erop, en door veelvuldig gebruik zijn beste dagen gehad. Mijn vinger gleed over het gaatje, ik voelde de wollige moltonstof eronder.

Briefjes raak je kwijt en in bed heb je geen behoefte aan extra dingetjes behalve je dekbed (of deken) en... je kussen. Er ligt altijd wel een kussen op bed. Je kijkt ernaar wanneer je in bed stapt, je draait je hoofd erop zodra je gaat slapen, je hebt misschien een hand erop liggen. Zodra je wakker wordt, zie je dat kussen weer. Je klopt het even op, legt het recht. Als er één ding is waar je vlak voor het slapengaan en direct na het wakker worden naar kijkt, dan is het wel je kussen. Het affirmatie-kussensloop, de PowerPillow, was geboren!

Ik kon niet wachten tot ik mijn versleten kussensloop kon inruilen voor een PowerPillow, dus ik begon direct met ontwikkelen van sloop én tekst. Uiteindelijk is het een variatie geworden op de beroemde affirmatie van Emile Coué, grondlegger van de affirmatie- of autosuggestie therapie. Zijn "Every day in every way I am better and better" werd "Elke dag ben ik beter en beter".

Het grote voordeel van deze zin is dat hij op alle niveaus toepasbaar is in plaats van op één deelgebied (bijvoorbeeld gezondheid, werk, liefde, studie, zelfvertrouwen, enzovoort). Als je zelf aan een bepaald deelgebied werkt, kun je daar aan denken terwijl je de affirmatie opzegt. Persoonlijk gebruik ik 'm voor alle niveau's en als ik de affirmatie zeg of denk voel ik me opvullen met energie. Het is een krachtige affirmatie die je overtuigingen over jezelf ten positieve zal veranderen. Het is bovendien een hoopvolle affirmatie die je aanzet tot persoonlijke groei.

En nu staat ie dus op mijn kussen! Discreet, maar duidelijk aanwezig door het feit dat de tekst geborduurd is. Zo word ik iedere avond vlak voordat ik ga slapen en iedere ochtend bij het ontwaken herinnerd aan mijn affirmaties: na het bewust herhalen van "Elke dag ben ik beter en beter" volgen dan automatisch de affirmaties voor het deelgebied waar ik op dat moment aan werk.

Bestel nu je eigen PowerPillow: het kussensloop dat je met een positieve gedachte de nacht in stuurt!