Over Edith en het ontstaan van de wahmsite
biografiefoto galerij

Hai, ik ben Edith en ik ben al sinds begin 1998 met veel plezier de gastvrouw op deze site.

De wahmsite is eigenlijk een uit de hand gelopen hobby en werd door de jaren heen steeds professioneler. Ik begon de site toen ik net bevallen was mijn eerste kindje, zoon Rhuben (1997). Al surfend was ik gestoten op www.wahm.com, een amerikaanse site voor thuiswerkmoeders. Toen ik die site zag dacht ik: "Hé, ik ben niet de enige!" Ik vond daar zoveel herkenning en steun, dat ik besloot een Nederlandse wahmsite op te richten voor thuiswerkmoeders in Nederland.

Dat de site succesvol was en in een behoefte voorzag, bleek al snel: de bezoekersaantallen groeiden met de dag en de site heeft veel publiciteit gekregen in kranten, tijdschriften en dagbladen.

De wahmsite groeide mee met ons gezin én met mijn eigen thuiswerkervaringen. We werden gezegend met de komst van een tweede kindje, dochter Saffier (1999) en ik werkte inmiddels voor drie bedrijven: installatiebedrijf Slot Installateurs, en mijn eigen bedrijven Hagenaar Consultancy (een marketing bureau) en Palaysia Productions (voorheen Gouden Ratel Uitgevers).

De geboorte van ons derde kindje, dochter Juup (2001) luidde weer een nieuwe periode in. Nadat ik 'ongemerkt' veel van haar eerste jaar had gemist, hakte ik de knoop door en stopte met mijn positie als directeur van Slot Installateurs. Ook zette ik de activiteiten van Hagenaar Consultancy op een laag pitje, om me te concentreren op datgene waar ik zo nadrukkelijk in mijn boek op hamer, maar zelf nog niet in de praktijk had gebracht: doe wat het beste bij je past, wat je passie is en waar je hart ligt. Toen zag ik pas: ik ben altijd al schrijver en uitgever geweest, dát is waar ik me op ga concentreren.

In ieder geval vind ik het ook nog steeds leuk om de wahmsite te blijven doen; af en toe voeg ik nieuwe artikelen toe, zodat de site steeds verder uitbreidt en een echt resource-centrum voor de thuiswerkmoeder wordt. Als je mee wilt werken aan de verdere uitbouw van de website, ben je van harte welkom: ik zou het leuk vinden van andere moeders artikelen, succesverhalen of gewoon korte krabbeltjes te ontvangen. Daarnaast ontvang ik graag foto's van wahms op hun thuiswerkplek, al dan niet met kinderen. Wil je wat insturen, stuur me dan eerst een berichtje via deze link, dan neem ik contact met je op. Bedenk: het is in ieder geval leuke publiciteit voor je bedrijf!

Ik wens je veel plezier op de wahmsite. Liefs,

Edith
P.S. Op de foto zie je mij met Rhuben, Saffier en Juup, winter 2003/2004


Foto galerij: de wahmsite door de jaren heen


eind 1998, het tweede ontwerp van de wahmsite (Edith met zoon Rhuben, 7 maanden) (foto Angela van Boxtel) (de vaagheid was overigens bewust gedaan)

WWW.WAHM.NL

mid 2000, het derde ontwerp van de wahmsite (Edith met Rhuben en dochter Saffier, 7 maanden)

mid 2002, het vierde ontwerp van de wahmsite (Edith met Rhuben, Saffier en dochter Juup, 5 maanden)

begin 2004, het vijfde ontwerp van de wahmsite, dit keer zonder foto!

eind 2004, het zesde ontwerp, want toch maar weer een foto erin

begin 2006 volgt het zevende ontwerp, omdat ik eigenlijk nooit tevreden ben geweest over het zesde!

midden 2008 volgt het achtste ontwerp


Biografie
Edith Hagenaar (1970) is de oprichter van de bekende thuiswerkmoeder-site www.wahm.nl en de electronische nieuwsbrief Bericht van een Mammie (www.mammie.nl). Zij runt vanuit haar huis haar bedrijf Palaysia Productions. Daarvoor was zij directeur van een installatiebedrijf –gedeeltelijk vanuit huis– en had zij een marketing consultancy bedrijf, ook aan huis. Zij heeft drie kinderen en is inmiddels uitgegroeid tot de expert op het gebied van thuiswerken met kinderen.

In haar boek WAHM! Work At Home Mom, handboek voor succesvol thuiswerken combineert Hagenaar haar expertise als ondernemer, haar zakelijk inzicht en haar ervaringen als thuiswerkmama. Hagenaar schreef ook twee kinderboeken: Mijn Gouden Boek, Mijn Gouden Ik, een boek over holisme, Licht Leven en gedichten voor de kaartenserie Lieve Wensen.

Hagenaar (1970) studeerde Spaans aan de Universidad Complutense van Madrid, Spanje en vervolgens bedrijfskunde aan Universiteit Nijenrode. Zij noemt zichzelf inspirator en illuminator: ze wil mensen inspireren en ze wil ingewikkelde dingen helder maken.


TERUG © Copyright 1996 - 2010 Edith Hagenaar (alles op deze site tenzij anders vermeld) HOME

"Als ik het even niet meer zie zitten, dan pak ik dit boek en lees een paar hoofdstukken. En dan weet ik weer waarom ik thuis werk en ga weer vrolijk verder." -Marjan Bakker, Zaandam

Klik hier om direct te bestellen.

Klik hier voor meer informatie over het boek.

"Zo goed voor je zelfvertrouwen, je krijgt er echt zin in om de schouders er onder te zetten en een andere koers te gaan varen. Een oppepper! Een echte eye-opener! En goedkoop! En kompleet!" -Rachel Kruk, Oosterend

wij kunnen je niet aan thuiswerk helpen - wij kunnen je wel inspireren
wij kunnen geen individuele vragen beantwoorden
wij hebben geen lijst met thuiswerkbedrijven - die bestaat niet