Quickstart

Zit je omhoog en heb je nú werk nodig? Bedenk dat het even kan duren voordat je thuiswerk hebt gevonden dat een blijvend inkomen genereert. Deze quickstart kan je misschien al een beetje op weg helpen.

Stap 1: besparen! Loop het hele huis door en kijk waarop je allemaal kunt besparen. (zie ook energiepunt voor besparingstips). Let op met boodschappen, maak liever zelf ijsjes van de zomer, enzovoort enzovoort. Zoek uit wanneer de volgende rommelmarkt is en verkoop alle overtollige spullen uit je huis.

Stap 2: vraag 'het universum', god, allah, of waar je ook in gelooft om hulp. Zeg: dit is wat ik wil, namelijk thuiswerken en bij mijn kind blijven en geld verdienen. Vertrouw erop dat de juiste oplossing jouw kant op komt. Vertrouw erop dat je de juiste mensen tegenkomt die je verder kunnen helpen of die misschien wel je klant worden. Vertrouw op je eigen gevoel en je intuïtie (uiteindelijk is dat alles wat je echt hebt in deze wereld).

Stap 3: bedenk wat je wilt gaan doen. Je moet een richting hebben: computerwerk? Iets met kinderen? En bedenk dan: past dit goed bij je? Kun je dit goed? Heb je er plezier aan? Of heb je misschien een andere hobby waar je veel plezier in hebt en waarmee je geld kunt verdienen? Leg voor jezelf vast: hiermee wil ik mijn geld verdienen. Dan heb je een beeld, een doel voor ogen. Maar laat het vervolgens los (ik bedoel, hou wel het doel voor ogen maar pin jezelf er niet op vast) - misschien komt er iets veel leukers op je pad!

Stap 4: ga er op uit, zorg dat je iedere dag mensen tegenkomt (al is het 'maar' bij de bakker) en vertel dat je werk zoekt vanuit huis. Verwacht niets - misschien spreek je wel 250 mensen voordat je iemand tegenkomt die je verder kan helpen. Maar als je niet wat vertelt, als je niemand tegenkomt, hoe kunnen mensen je dan helpen?

Stap 5: heb vertrouwen, geduld en nog meer vertrouwen. WEET dat het goedkomt. Visualiseer jezelf zoals je het graag wilt: thuis bij je kindje, werkend, geld dat binnenstroomt.

In de tussentijd ga je allerlei dingen aanpakken om alvast wat extra's te verdienen. In de zomer zijn er veel werkende vrouwen met schoolgaande kinderen, die tijdens de schoolvakanties oppas of in ieder geval extra hulp nodig hebben. Kun je kinderen opvangen in je huis? Of iets heel anders: dingen regelen voor mensen die geen tijd hebben. Of appeltaarten bakken en verkopen. Als je toch naar die rommelmarkt gaat: wat kun je nog meer maken dat je kunt verkopen?

In haar boek "WAHM! handboek voor de thuiswerkmama" behandelt Edith Hagenaar alle aspecten van thuiswerken: Hoe vind ik werk? Hoe zet ik een eigen bedrijf op? Hoe bepaal ik mijn prijzen? Waar vind ik klanten? Hoe doe ik het met partner en kinderen? Hoe regel ik het huishouden? Klik hier voor meer informatie.


TERUG © Copyright 1996 - 2010 Edith Hagenaar (alles op deze site tenzij anders vermeld) HOME

"Als ik het even niet meer zie zitten, dan pak ik dit boek en lees een paar hoofdstukken. En dan weet ik weer waarom ik thuis werk en ga weer vrolijk verder." -Marjan Bakker, Zaandam

Klik hier om direct te bestellen.

Klik hier voor meer informatie over het boek.

"Zo goed voor je zelfvertrouwen, je krijgt er echt zin in om de schouders er onder te zetten en een andere koers te gaan varen. Een oppepper! Een echte eye-opener! En goedkoop! En kompleet!" -Rachel Kruk, Oosterend

wij kunnen je niet aan thuiswerk helpen - wij kunnen je wel inspireren
wij kunnen geen individuele vragen beantwoorden
wij hebben geen lijst met thuiswerkbedrijven - die bestaat niet