Wahm succesverhalen

Lian kreeg een creatieve ingeving: "ik weet niet hoe het in me opkwam maar ik moest ineens denken aan de geboorteslingers van onze dochters die we nog steeds boven in een doos bewaard hebben"

Lian van Slingerland aan de eet- annex werktafel:
"Ik heb het Wahmboek gelezen met de bedoeling om thuis te gaan werken maar toen had ik nog geen goed idee. Ik heb er wel veel informatie uit kunnen halen en toen ik het idee van de slingers had heb ik het boek er direct nog een keer op nageslagen."

Lian is moeder van Evelien (1994) en Linda (1996) en oprichter van Slingerland. Zij vertelt ons hoe ze van haar hobby haar werk maakte.

"Toen onze kinderen geboren werden heb ik er bewust voor gekozen om huisvrouw te worden en er altijd te zijn voor onze 2 dochters. Maar goed, ze worden ouder en dan gaat het toch wel weer kriebelen om je leven wat uit te breiden en weer te gaan werken. Ik heb wel altijd werk gedaan wat onder schooltijd viel zodat ik buiten schooltijd er toch weer altijd was voor de kinderen. Ik heb in die, zeg maar, 10 jaar tijd een paar verschillende banen gehad waarvan de laatste wel het meest in mijn straatje viel en dat was als administratief medewerkster voor 15 uur in de week.

Echter door het aanbod van werk werd er steeds meer een beroep op me gedaan en werkte ik 20 uur per week, onder schooltijd, wat voor mij betekende 4 ochtenden en 3 middagen in de week. Ik bracht en haalde dan zelf de kinderen van en naar school en ging daarna naar mijn werk. Dat heeft me echter naar verloop van tijd opgebroken waardoor ik het allemaal niet meer aan kon. Ik heb ontslag genomen in april 2005.

In mei 2005 gingen we op voorjaars vakantie en toen heb ik een keer een hele nacht wakker gelegen en zitten denken wat ik nu eigenlijk wilde. Wilde ik weer voor een baas gaan werken of wilde ik vanuit huis wat gaan doen of wilde ik gewoon huisvrouw blijven. En ik weet niet hoe het in me opkwam maar ik moest ineens denken aan de geboorteslingers van onze dochters die we nog steeds boven in een doos bewaard hebben.

Aangezien ik altijd creatief bezig ben kwam ik op het idee om eens te gaan kijken hoe die slingers in elkaar zitten en of dat te doen is om ze zelf te gaan maken. Natuurlijk was ik er wel van doordrongen dat ik ook op internet moest gaan kijken of ik daarmee niet één van de vele zou worden die dat soort slingers aanbied, maar dat valt reuze mee. Dus een idee was geboren en ik was super enthousiast. Wat ideeën over teksten betreft hoefde ik me geen zorgen te maken want die heb ik altijd wel met mijn toch wel creatieve geest.

Maar wat moest ik voor die letters vragen per stuk en hoe ga ik mezelf onderscheiden van de anderen die ook dit soort slingers aanbieden? Ook dat idee was al snel een feit. Ik ga meerdere lettertypes aanbieden en niet alleen maar die strakke recht toe recht aan letters. De manier waarop ik mijn letters ging maken liet dat ook toe om ieder willekeurig lettertype te gaan gebruiken. Dat geeft toch een extra grappig effect aan zo'n slinger."

Internet
Lian opende haar eigen webwinkel: "Via mijn zus heb ik een leuke gratis winkelsite gevonden en daar ben ik al mijn slingers op aan gaan bieden. Natuurlijk was en is het nog steeds erg belangrijk om ervoor te blijven zorgen dat je site gevonden wordt dus daar ben ik ook regelmatig mee bezig. Maar veel mensen weten me inmiddels te vinden en ik maak nu gemiddeld zo'n 8 slingers per week."

Werkplek
Mijn werkplek is de huiskamer. Ik maak mijn slingers aan de eettafel en daar vlakbij staat mijn pc, die heel de dag aan staat, zodat ik er op kan werken wanneer dit nodig is en ook snel mijn klanten kan beantwoorden als ik mailtjes binnen krijg.

Ik heb niet veel ruimte nodig en mijn kantoortje is een royale aktekoffer waarin ik al mijn orders, enveloppen, visitekaartjes, begeleidende brieven, enzovoort bewaar.

"Vergeleken met werken in loondienst bevalt me dit veel beter omdat ik zelf mijn tijd in kan delen. Ik kan ook veel meer mijn creatieve ei kwijt wat in loondienst niet altijd kan omdat het werk voorgeschreven is. En ik ben er voor de kinderen als ze thuis komen uit school. Is het wat drukker dan pak ik er gewoon een avondje bij en dan heb ik mijn slingers toch allemaal op tijd klaar.

Mijn kinderen gaan allebei naar de lagere school en de oudste gaat volgend schooljaar naar de middelbare school. Oppas regelen is gelukkig zelden nodig en dan is het ook niet nodig voor mijn werkzaamheden maar voor andere dingen die gedaan moeten worden. Ik werk ook wel eens met de kinderen erbij en vaak komen ze dan bij mij aan tafel zitten en hun huiswerk maken of knutselen.

Ondertussen kunnen we dan lekker de dag doornemen en slaan we 2 vliegen in één klap. Het enige wat ik van hun wel eens vraag aan hulp is een loopje naar de brievenbus om mijn bestellingen op tijd bij de klanten in huis te hebben. Onze dochters zijn 10 en 11 jaar en dit is geweldig te combineren."

Werkschema
Ik heb niet echt een werkschema. Ik maak gemiddeld 1 à 2 slingers per dag en doe dat zoals het uitkomt. Tussendoor doe ik ook wat huishoudelijk werk wat op dat moment gedaan moet worden of ik ga even met onze hond uit die we sinds 3 weken in huis hebben en daarna ga ik weer verder met het printen, snijden of in elkaar zetten van slingers. Het is heerlijk te combineren zo. Het aantal uren dat ik werk is dan ook heel verschillend, ik denk gemiddeld een uur of 4 per dag.

Uurloon
"Ik heb nog geen ervaring met onoverkomelijkheden wat mijn werk betreft. Er vinden zelfs tot nu toe alleen maar verbeteringen plaats omdat je steeds weer nieuwe dingen verzint wat betreft de slingers en de werkzaamheden er omheen. Zo heb ik inmiddels een 'onverslijtbare' snijmat in A3 formaat, lekker groot, en een snij-pen waardoor ik geen zere vingers krijg, wat ik in het begin wel had.

Mijn verdiensten zijn niet super hoog. Ik hou ongeveer 65% over van mijn omzet en ik heb mijn uurloon wel eens geprobeerd uit te rekenen en dan komt het neer op ongeveer EUR 5.- per uur. Het gaat mij er ook niet om om veel te verdienen maar om er plezier in te hebben en zo af en toe eens wat extra's  te kunnen kopen als dat nodig is.

Het leukst en belangrijkst aan thuiswerk vind ik dat ik er ben als de kinderen thuis komen en dat ik het zo goed met mijn dagelijkse leven kan combineren en er dan ook nog een leuk centje aan bijverdien. Wat ook een leuke bijkomstigheid is dat wij al heel wat jaartjes een hond wilden maar die niet namen omdat ik te veel van huis weg was. Nu ik hele dagen thuis ben hebben we besloten een golden retriever pup te nemen en daarmee hebben we ons gezin enorm verrijkt."

Grens
"Mijn partner helpt niet mee met Slingerland omdat dat ook niet nodig is. Hij vind het wel erg leuk dat ik dit doe en heeft er altijd positief tegenover gestaan. Dat steunt je wel enorm in wat je doet. Ik moet hier ook wel bij vertellen dat mijn man het wel erg belangrijk vind dat het gezin kan 'draaien' op zijn salaris en dat alles wat ik verdien gewoon extra is. Niet qua verantwoordelijkheidsgevoel maar gewoon voor de gemoedsrust. Wij zijn beide van mening dat het 'moeten' meewerken van de vrouw des huizes voor die hypotheek, of die 2e auto of wat dan ook geen positieve uitwerking heeft op je leven samen en met je kinderen. Zo hebben wij altijd geleefd en dat bevalt ons uitstekend. Het legt toch wat minder druk op je leven.

De reacties op Slingerland vanuit mijn omgeving zijn allemaal erg positief, iedereen vind het een enorm leuk idee en echt iets voor mij. Ook de naam 'Slingerland' wordt door iedereen leuk ontvangen. Of zij het ook allemaal als 'thuiswerk' zien en er serieus tegenover staan weet ik niet maar dat vind ik ook niet zo belangrijk. Als ik me er maar goed bij voel en daarmee ook mijn gezin. Ikzelf zie het ook meer als hobby'werk'.

Het maken van de slingers doe ik graag op een perfecte manier maar heb nooit de bedoeling gehad daar 'professioneel' mee aan de slag gegaan. De email waarin een bedrijf mij vroeg met hun in zee te gaan nam ik dan ook niet voor serieus aan omdat ik hobbymatig bezig ben. Na diverse keren over en weer gebeld en gemaild te hebben ben ik het toch gaan doen en dus worden mijn slingers nu ook aangeboden op een site van een bedrijf wat gespecialiseerd is in persoonlijke kado's. Sinds kort ook in België dus mijn slingers gaan nu ook de grens over."

Het lijkt alsof Lian het prima voor elkaar heeft: "Over de combinatie werk/gezin hoef ik me geen zorgen meer te maken, dat zit wel goed maar ik wil er wel voor blijven zorgen dat Slingerland goed blijft draaien, en daar moet je aan werken."

Bezoek Slingerland op http://slingerland.eigensite.nl


naar Succesverhalen

naar boven

TERUG © Copyright 1996 - 2006 Edith Hagenaar (alles op deze site tenzij anders vermeld) HOME

"Als ik het even niet meer zie zitten, dan pak ik dit boek en lees een paar hoofdstukken. En dan weet ik weer waarom ik thuis werk en ga weer vrolijk verder." Marjan Bakker, Zaandam

Klik hier om direct te bestellen.

Klik hier om meer te lezen over het wahmboek.

wij kunnen je niet aan thuiswerk helpen - wij kunnen je wel inspireren
wij kunnen geen individuele vragen beantwoorden
wij hebben geen lijst met thuiswerkbedrijven - die bestaat niet