Wahm succesverhalen

Saskia : "Het was best een gok; we hadden net een nieuw huis gekocht..."

Saskia van Woerkom, moeder van Noa van Schaik (2006):
"Niemand neemt mij nu meer de fijne tijd met mijn kind af."

Gok
Het plan voordat mijn dochtertje geboren werd, was dat ze een dag naar een vriendin ging en een dag bij mijn ouders en dat ik dan gewoon twee dagen werkte. Maar dat vond ik uiteindelijk toch te moeilijk – ik werkte op een creche met babies en liet mijn eigen baby achter...

Met kolven ging het ook niet goed, en ik wilde perse borstvoeding geven, dus na een paar maanden niet gelukkig te zijn geweest heb ik de knoop maar doorgehakt. We zouden het krap krijgen, maar ik wist wel waar ik het voor deed en wilde later geen spijt krijgen.

Het was best een gok; we hadden net een nieuw huis gekocht en het hele salaris van mijn man zou opgaan aan de vast lasten. We konden dus echt helemaal niks extra doen... Maar wat me inspireerde in het Wahmboek was de kracht die eruit sprak; het geloof dat je het kunt.

Gelukkig heeft het maar twee maanden geduurd voor ik iets vond om mee te verdienen. Niet iedereen vond het een wijze keuze,maar, hoe moeilijk soms ook, ik ben blij dat ik het gedaan heb.

Hoe heb je je werk gevonden?
Ik heb me ingeschreven bij een landelijke thuiswerkkorganisatie, LVOW genaamd. Die hebben allerlei vacatures in de aanbieding die je toegemaild krijgt.

Zij hadden een vacature voor sieraden maken en die heb ik aangenomen. Eens in de week (of vaker, hangt ervan af hoe snel ik werk) krijg ik dan een lading kralen en spullen en dan maak ik een voorbeeldketting na die zij dan verkopen in diverse winkels.

Ik ben gewoon druk op zoek geweest naar werk en kwam uiteindelijk bij een organisatie de te vertrouwen was, wat best lastig was. Maar gelukkig heb ik die gevonden. Naast het maken van sieraden ben ik nu bovendien gastouder via een gastouderburo hier in de regio. Mijn succesformule is dan ook: openstaan voor alles!

Waar heb je spijt van, wat zou je nu anders gedaan hebben?
Ik heb nergens spijt van, want mijn dochtertje zien opgroeien is mijn beloning!

Zou je iedereen dit willen aanraden? En waarom wel/niet?
Ja, ik zou het iedereen aanraden, maar ik denk dat ieder mens toch wel verschilt in de lust om thuis te werken en dus ook iedere dag 'moeder' te zijn. Ik ken genoeg vrouwen die dat niet zouden willen. Een eigen identiteit houden noemen ze dat geloof ik, maar voor mij hoort mijn dochter daar gewoon bij!

Ik heb geen aparte werkplek, ik werk gewoon aan de eettafel. Aan de sieraden werk ik ongeveer twee à drie uur per dag... Ik verdien niet veel (tussen de drie en vijf euro per ketting), maar het zijn gewoon de extraatjes die ik daarmee kan betalen. Als oppasouder werk ik tweeënhalve dag in de week.

Ik werk het liefst als mijn dochter slaapt, maar als dat niet lukt en ze is wakker en het moet af, dan mag ze best even zichzelf vermaken. In principe maak ik geen gebruik van oppas. Naar de oppaskinderen gaat mijn dochter gewoon mee, dat was de voorwaarde.

Wat vind je de nadelen van thuiswerken?
Dat elke dag hetzelfde is. Ik bedoel eigenlijk dat je geen echt weekend hebt, want je werkt wanneer je tijd hebt.

De voordelen zijn mijn dochter elke dag bij me hebben en m'n eigen tijd indelen.

Hoe staat je man tegenover je werk?
Die vindt het leuk voor mij (en voor zijn portemonnaie!). Hij vindt het alleen wel lastig in te schatten hoe druk ik het heb.

Over het algemneen zijn mensen enthousiast, maar dat zijn mensen al snel zodra je zegt weer geld te verdienen, heb ik gemerkt: oma's enzo maken zich daar nog al eens zorgen over!

Wat zou je andere moeders aanraden die soortgelijk werk willen doen?
Gewoon doen en je ziet wel hoe het loopt!

Volg je hart! Niemand neemt mij nu meer de fijne tijd met mijn kind af!

lees meer succesverhalenterug naar boven


TERUG © Copyright 1996 - 2010 Edith Hagenaar (alles op deze site tenzij anders vermeld) HOME

"Als ik het even niet meer zie zitten, dan pak ik dit boek en lees een paar hoofdstukken. En dan weet ik weer waarom ik thuis werk en ga weer vrolijk verder." -Marjan Bakker, Zaandam

Klik hier om direct te bestellen.

Klik hier voor meer informatie over het boek.

"Zo goed voor je zelfvertrouwen, je krijgt er echt zin in om de schouders er onder te zetten en een andere koers te gaan varen. Een oppepper! Een echte eye-opener! En goedkoop! En kompleet!" -Rachel Kruk, Oosterend

wij kunnen je niet aan thuiswerk helpen - wij kunnen je wel inspireren
wij kunnen geen individuele vragen beantwoorden
wij hebben geen lijst met thuiswerkbedrijven - die bestaat niet