Wahm succesverhalen

Vera en Hannah: "Het bedrijf heeft een ideologie waar we al ons hele leven achter staan."

Vera Verrips, moeder van Skye (2002), Muze (2004), en Nimue (2007) en Hannah Mutsaerts, moeder van Thorben (2005), Feliz (2007) en een derde op komst:
"
We vinden een persoonlijke benadering heel belangrijk, en we merken dat dat ook voor ons goed werkt."

 

“Wij zijn algemeen directeur, maar wij noemen het liever initiatiefneemster. Van Haver tot Gort is een bedrijf dat via internet betaalbare biologische producten verkoopt die via ongeveer 30 verkooppunten door heel Nederland verspreid worden. We willen heel Nederland betaalbaar biologisch eten kunnen aanbieden, en daarmee goed voor onszelf en onze omgeving te zorgen.

Excelbestand
“Wil je niet samen met mij biologisch eten inkopen bij de groothandel, dat is veel voordeliger”, vroeg Vera aan Hannah eind 2005 aan Vera’s keukentafel. “Dat lijkt mij wel wat”, dacht Hannah. En na een aantal keren samen te hebben besteld, wilden ook andere vriendinnen en familie graag tegen lagere prijzen biologisch voedsel kopen. We werden enthousiast, en naast ons moederschap en andere banen maakten we een excelbestand om alle bestellingen samen te voegen. Het aantal bestellingen bleef groeien en zo ontstond de wens om een website te maken. Deze site werd goed bezocht en daarom namen we op een avond het besluit om de zaken serieus aan te pakken."

Platteland
Vera woont in Dordrecht en Hannah woont in Sommant (in Frankrijk), dus we wonen absoluut niet dicht bij elkaar in de buurt. Wij hebben ongeveer drie keer in de week telefonisch contact en meerdere keren per dag per email. Daarnaast zien we elkaar ongeveer eens in de zes weken waarin we dan twee zeer intensieve werkdagen hebben. We kozen voor thuiswerken omdat wij alle twee meerdere kleine kinderen hebben en meerdere banen vanuit huis. Wij zijn ook beide yogadocent, Vera had een webmarketingbedrijf, en Hannah had een baan buitenshuis als lerares op een lagere school op het moment dat we met Van Haver tot Gort gingen beginnen. Op het franse platteland zijn er voor Hannah bijna geen banen buitenshuis te krijgen, naast haar beroep als yogadocent, wat ze in Frankrijk heeft voortgezet. Dat maakt ook een baan vanuit huis ideaal.

"Het voordeel van thuiswerken is duidelijk dat je bij je kinderen kunt zijn en toch kunt werken, met name als ze slapen, want we zijn van mening dat kinderen 100% aandacht verdienen als je naast ze zit. Anders krijg je de situatie dat ze over je toetsenbord heen kruipen of aan je rok gaan hangen of je muur gaan beschilderen met viltstiften. Wat zowel bij Hannah als Vera goed werkt is eerst een tijdje met de kinderen iets doen, en dan gaan werken. Vervolgens met ze afspreken dat je straks weer iets leuks gaat doen, wel vooraf benoemen wat. Dit werkt ook bij heel jonge kinderen erg goed, op die een ene keer na natuurlijk! Een ander voordeel is dat je de werktijden zelf kunt bepalen. Dat wil zeggen dat je veel ’s avonds aan het werk bent, of als je kinderen naar school zijn."

Vera runt ook het Haverpunt in Dordrecht, dus één keer per maand worden er een aantal rolcontainers vol met boodschappen aan huis afgeleverd. Vera maakt met haar kinderen vervolgens stapeltjes voor alle verschillende klanten. Omdat de kinderen de meeste klanten kennen, vinden ze het heerlijk om te helpen. “Oh, die diksap is zeker voor Anna z’n moeder he?” En, nadat ze de zak hebben zien staan: “He lekker, mam, eten we vanavond boulgour?”

Hondenmand
Met het maken van stapeltjes voor klanten komt het voor dat de kleinste hardnekkig een aantal producten ergens anders neerzet. Zo kwamen we op een gegeven moment shampoo van de buurvrouw tegen in de hondenmand, en de rijstwafels waren naar het toilet gesjouwd!

"Het is onze missie om goed voor Moeder Aarde en onze medemens te zorgen door zoveel mogelijk mensen biologisch producten aan te bieden. Vanuit deze ideologie hanteren wij lage prijzen."

"De franchisenemers, de mensen die een Haverpunt runnen, brengen altijd al een eigen klantenkring mee, en werven vooral in hun eigen omgeving. Dat werkt erg goed, door zo te werken, maak je echt contact met een mogelijke klant. De haverpunten dragen net als bij andere franchiseformules, een percentage van hun omzet af aan ons en krijgen hun eigen levering direct van de groothandel.

We vinden een persoonlijke benadering heel belangrijk, en we merken dat dat ook voor ons goed werkt. Doordat we inmiddels met zoveel voornamelijk vrouwen samenwerken zien we dat iedereen een eigen netwerk heeft, en dat benut om hun Haverpunt te starten. Het zijn stuk voor stuk betrokken mensen, met de zorg voor hun eigen gezin en hun omgeving. Die motivatie werpt vruchten af bij het benaderen van nieuwe klanten, en werkt positief op de mensen die hun bestelling bij het Haverpunt komen halen. Daarnaast runnen de haverpunten dus echt hun eigen toko, en dat geeft hen weer een goed gevoel doordat ze bijdragen aan het grotere geheel.

We zijn het bedrijf uit ideologische overwegingen gestart, en dat er nu al meer haverpunten zijn dan we gedroomd hadden is een grote voldoening."

"Samen aan het bedrijf werken is een belangrijk aspect voor ons succes. We zijn een mooie aanvulling op elkaar. Er zijn dingen die de een goed kan en de ander minder goed. Of er zijn dingen waar de een van baalt en de ander niet. We zijn alle twee zeer vooruitstrevend, nemen snel beslissingen, houden niet van draaikonten, kunnen goed onze analytische vermogens en gevoel combineren, voelen goed aan waar de ander mee zit, of het tijd is voor een time-out en, erg belangrijk, we hebben erg veel plezier met elkaar!"

"Hannah heeft rechten gestudeerd en gewerkt als jurist, maar was na een zwaar ongeval gedwongen om van baan te veranderen. Hieruit ontstond haar baan als lerares. Na zeven jaar met plezier voor de klas te hebben gestaan is Hannah verhuisd naar Frankrijk. Haar juridische achtergrond komt bij het werk voor Van Haver tot Gort zeer goed van pas. Zij regelt alle juridische zaken. Ook de juridische werkervaring is zeer bruikbaar voor het contact met klanten, franchisenemers en andere derden.

Vera heeft communicatie en marketing gestudeerd, en is na korte tijd in het bedrijfsleven begonnen met haar eigen internetmarketing bedrijf. Een prima job om vanuit huis te doen. Na tien jaar begon de passie voor het werk wat weg te zakken, vooral omdat het veelal projecten waren die niet echt dicht bij haar hart lagen. Bij Haver is dat anders… die jarenlange ervaring komt van pas, en het bedrijf heeft een ideologie waar we al ons hele leven achterstaan."

Haverpunt openen?
"Als je bij ons als franchisenemer start betekent dat dat je in een kant en klaar concept instapt. Je kunt dan goedkoop je biologische boodschappen inkopen, die je thuisbezorgd krijgt. En je hebt ongeveer twee dagen per week werk met het samenstellen van de pakketten voor je klanten. Je betaalt een bijdrage voor de franchise, maar hebt ook een eigen winstpercentage."

klik hier voor meer informatie over het openen van een haverpunt

Van Haver tot Gort
veel keus in betaalbare etenswaren, cosmetica, huishoudartikelen en textiel
www.vanhavertotgort.nl

Lees het uitgebreide interview met Vera en Hannah in het nieuwe wahmboek:

Wahm succesvol thuiswerken

lees meer succesverhalenterug naar boven


TERUG © Copyright 1996 - 2010 Edith Hagenaar (alles op deze site tenzij anders vermeld) HOME

"Als ik het even niet meer zie zitten, dan pak ik dit boek en lees een paar hoofdstukken. En dan weet ik weer waarom ik thuis werk en ga weer vrolijk verder." -Marjan Bakker, Zaandam

Klik hier om direct te bestellen.

Klik hier voor meer informatie over het boek.

"Zo goed voor je zelfvertrouwen, je krijgt er echt zin in om de schouders er onder te zetten en een andere koers te gaan varen. Een oppepper! Een echte eye-opener! En goedkoop! En kompleet!" -Rachel Kruk, Oosterend

wij kunnen je niet aan thuiswerk helpen - wij kunnen je wel inspireren
wij kunnen geen individuele vragen beantwoorden
wij hebben geen lijst met thuiswerkbedrijven - die bestaat niet