Wahm succesverhalen

André van Dimex Reference Audio Equipment:
"
In het begin dachten we dat het niet professioneel zou overkomen."

André van den Berg: "Door de lage kosten kunnen we onze prijzen ook laag houden, en daar profiteert iedereen van."

"Wij importeren en distribueren kwalitatief hoogwaardige audioproducten, zoals luidsprekers, stereo- en surround- apparatuur en projectoren, maar ook docks voor iPods. Onze producten komen via geselecteerde dealers bij de consument.

Ik was van 1976 tot 1981 werkzaam in de audiobranche, dus ik kende de ins en outs al een beetje. Van 1981 tot 2000 waren mijn vrouw en ik eigenaar van een computerbedrijf, maar toen de computermarkt instortte besloten we ons weer op de markt van de audio- apparatuur te richten. We moesten klein beginnen, maar inmiddels hebben we een groot aantal merken in ons assortiment, zoals Amphion, Cambridge Audio, Cubo, Panasonic en Spendor. We importeren producten uit onder andere Duitsland, Amerika, Engeland, Finland, Canada...

Zowel mijn vrouw, ik en een compagnon zijn directeur en aandeelhouder van het bedrijf. Mijn vrouw is financieel directeur, ikzelf doe de marketing en de PR en de contacten met leveranciers."

Vergadering aan de eettafel
"We hebben gekozen voor een kantoor aan huis omdat we op die manier lage kosten hebben. Dat is voor de start van een bedrijf belangrijk, maar ook op de lange termijn betekent het dat je je prijzen laag kunt houden. Daar profiteren ook de dealers en de consumenten van.

We hebben de zolder van het huis tot een echt kantoor verbouwd, airconditioning laten plaatsen en het vloeroppervlak vergroot door een dakkapel te verbreden (een tweede is geplanned). We kunnen nu de ruimte aan de BV [het bedrijf, red.] verhuren, dat scheelt in de maandlasten.

De opslag van de voorraad is ge-outsourced. Toen ik nog alleen werkte gebruikten we een opslag bij Citybox (in Wateringen) voor ontvangst van kleinere zendingen. Die opslag gebruiken we nog steeds, o.a. voor lege dozen. Normaal gesproken heeft een bedrijf als het onze een eigen technische dienst en magazijn. Nadeel is dat je vaste lasten dan wel erg vast zijn en je daarvoor ook personeel nodig hebt. Bij outsourcing betaal je alleen maar voor de geleverde werkzaamheden (en in rustige tijden betaal je minder).

De compagnon woont ook in Den Haag en werkt bij ons gedeeltelijk op kantoor (hij bezoekt ook klanten door het hele land). We hebben elke eerste maandag van de maand vergadering met alle personeel (aan de lange tafel in de woonkamer, zie foto). Verder ontmoeten we elkaar op beurzen in binnen- en buitenland.

Er komen ook klanten bij ons thuis; onze huiskamer is ook demonstratieruimte. In het begin dachten we dat het niet professioneel zou overkomen. De (belangrijke!) binnen- en buitenlandse relaties ontvangen we hier echter ook, die zijn zonder uitzondering enthousiast."

Familiebedrijf
"Mijn echtgenote Petra is een kanjer; ze werkt full-time en zorgt ook nog eens voor lunch en diner. Goed voorbeeld doet goed volgen. Onze dochter werkt ook vanuit huis, zij heeft een kaartenbedrijf, www.kaarten-online.nl, en verzorgt altijd onze kerst- en wenskaarten."

Heb je nog tips?
"Zorg voor een goede hulp in de huishouding. En zet je auto niet 'op de zaak' maar zet 'm op privé. Dat scheelt bijtelling en allerlei administratie."

De Cubo radio/cdspeler (foto rechts) is echt een verkoopsucces. Prachtige vormgeving gecombineerd met perfect geluid. Klik hier voor meer informatie.

Voor bezoekers van wahm.nl heeft Dimex een speciale kortingsactie: 20 Euro restitutie. Stuur je aankoopbon en je rekeningnummer, met een briefje met je naam en adres en daarop 'actie wahm' naar Dimex.

20 euro korting op de winkelprijs van EUR 289,00!

Dimex Reference Audio Equipment
Klik hier voor een dealer bij jou in de buurt:
www.dimex.nl


André heeft zijn magazijn en zijn technische dienst ge-outsourced, een goede optie voor thuiswerkers die voorraad moeten houden en/of geen personeel in dienst willen nemen.

Tekenleraar
"Nadelen aan thuiswerken heb ik niet kunnen ontdekken. Er wordt wel gezegd dat je te lang werkt, maar als je werk je hobby is: geen probleem. Ik ga vaak nog even ''naar boven'' om een mail te beantwoorden (alhoewel er ook een laptop in de woonkamer staat).

De voordelen zijn duidelijk: geen woon-/werkverkeer meer. Door internet en mobiele telefonie is alles goed te beheersen. Eigenlijk kunnen we in elk land van Europa wonen (maar dat is te ver weg van kinderen en kleinkinderen).

Ooit wilde ik tekenleraar worden, dus ik heb een grote draai gemaakt. Maar het komt me nu van pas want ik heb gevoel voor grafische vormgeving en dat helpt bij het maken van advertenties."

Waar heb je spijt van, wat zou je nu anders gedaan hebben?
"Ik had veel eerder kantoor aan huis moeten nemen!"

Wat waren juist goeie dingen die je gedaan hebt, waar heb je je succes aan te danken?
"Investeren in goed personeel, en die vervolgens aan je te binden door goede secundaire arbeidsvoorwaarden."

lees meer succesverhalenterug naar boven


TERUG © Copyright 1996 - 2010 Edith Hagenaar (alles op deze site tenzij anders vermeld) HOME

"Als ik het even niet meer zie zitten, dan pak ik dit boek en lees een paar hoofdstukken. En dan weet ik weer waarom ik thuis werk en ga weer vrolijk verder." -Marjan Bakker, Zaandam

Klik hier om direct te bestellen.

Klik hier voor meer informatie over het boek.

"Zo goed voor je zelfvertrouwen, je krijgt er echt zin in om de schouders er onder te zetten en een andere koers te gaan varen. Een oppepper! Een echte eye-opener! En goedkoop! En kompleet!" -Rachel Kruk, Oosterend

wij kunnen je niet aan thuiswerk helpen - wij kunnen je wel inspireren
wij kunnen geen individuele vragen beantwoorden
wij hebben geen lijst met thuiswerkbedrijven - die bestaat niet