Waarom wahm?

Waarom zou je eigenlijk wahm willen worden? Lees hier wat (toekomstige) wahms zeggen over de reden van hun keuze. Allereerst:

Top 5 meest genoemde redenen om thuis te werken:

  1. Om (meer) bij mijn kinderen te kunnen zijn
  2. Zelf je tijd kunnen indelen
  3. De combinatie werk-kinderen is makkelijker te maken
  4. Bijverdienste / financiële onafhankelijkheid / heb het geld hard nodig
  5. Om toch iets voor mezelf te hebben, naast de kinderen

"Ik zou graag zelf mijn tijd indelen. Gek genoeg vind ik het nu de kinderen groter worden moeilijker om buiten de deur te werken. Het reizen ben ik ook beu. Als ik eens in de file sta, kom ik die week niet aan mijn aantal werkuren. Het is mij nu twee keer gebeurd dat ik in de file stond, terwijl het kinderdagverblijf en de naschoolse opvang bijna sloten. Het huilen staat me dan nader dan het lachen. Ik vraag me op zo'n moment af waar ik het eigenlijk allemaal voor doe. De eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat de ene week beter is dan de andere."
Els Schumacher-van Dort, Pijnacker

"Ik wil heel graag thuisblijven bij de kinderen en toch mijn steentje bijdragen in de kosten die we met z'n allen maken. Bovendien zijn de kosten voor kinderopvang zo giga-hoog dat ik van een eventueel salaris niet veel meer zou overhouden. Nu zou je kunnen zeggen: 'zie die kosten als een investering in je toekomst', maar waarom zou ik niet 2 (of eigenlijk meerdere) vliegen in één klap mogen slaan: thuis bij de kinderen, geld verdienen, geen oppas of crechekosten en indelen van mijn eigen tijd. Ik zie dit als een investering in 'nu' en ga niet wachten op 'de toekomst'!"
mevrouw H.A. de Boer, Maastricht

"Voordat ik mijn zoontje Mats kreeg (hij is nu 5 maanden), heb ik sociologie gestudeerd en beleidsonderzoek gedaan voor een comercieel bedrijf. Door deze ervaring is de wens ontstaan eens een onderzoek te doen over een onderwerp dat mij na aan het hart ligt en op een manier die voor mij bevredigend is. Nu ik moeder ben en de balans op aan het maken ben hoe ik mijn leven met kind wil invullen, zie ik dit als de kans om te doen wat ik altijd al had willen doen. Ook wil ik mijn kind toch het grootste gedeelte van de dag zien, en vind het zonde om hem lang naar een creche te brengen."
Mattie Wolters, Delft

"Ik wil van mijn hobby een gedeeltelijke baan maken: dieren verzorgen(trimmen van de vacht)en dieren op een natuurlijke manier genezen."
Mary Aarts, Tilburg

"Ik ben bezig mijn eigen bedrijf te starten. Omdat ik Multiple Sclerose heb, is mijn lichaam zeer onbetrouwbaar geworden. Een baan zoeken is er niet meer bij. Werkeloos thuis zitten, is ook niets voor mij. Mijn kinderen zijn inmiddels 16 en 18 jaar. Ik heb o.a. een opleiding tuinarchitectuur gedaan. Het tekenen van tuinen is nog steeds een "must" voor mij. En lichamelijk gaat dat goed.
Nu begin ik mijn eigen bedrijf: tuinontwerpen via e-mail en post (want huisbezoek zit er niet meer in). Jouw boek (geleend uit de bieb) heeft me net dat steuntje in de rug gegeven om het ook werkelijk te doen. Je komt heel inspirerend op mensen over."

Inge Voorbach, Amersfoort

"Mijn hobby loopt een beetje uit de hand! (optrekgordijntjes oftewel roman blinds maken). Krijg erg veel aanvragen en wil nu graag officieel mijn eigen atelier openen"
Francoise Arends, Venlo

"Werken vanuit huis lijkt mij ideaal omdat je je eigen tijd in kan delen en toch nog je extra geld heb en daarbij ben je lekker de hele dag met je kinderen. Plus dat je niet de stress van het naar en van je werk gaan."
Mirjam Blok, Haarlem

"Na en aantal jaren buitenshuis te hebben gewerkt en ik geen bevrediging meer vond in mijn werk, wil ik nu graag proberen mijn hobby tekenen en schilderen in werk om te zetten."
mevrouw A. Pannekoek-Mast, Ruinen

"Ik wil graag wahm worden omdat ik graag werk maar ook graag mijn kind wil zien opgroeien. Ik denk dat door het opstarten van een eigen wahm bedrijf ik mezelf verder kan ontwikkelen en ik hoop ook meer creativiteit in mijn werk te kunnen stoppen dan ik nu kan in het werk voor mijn baas."
Alexandra Boekhout-Jocker, Zoetermeer

"Graag wil ik thuiswerkende moeder worden omdat ik ze graag wil zien opgroeien en omdat ik geen zin heb om geld aan opvang te betalen."
mevrouw L. van Moorsel van Oeffelt, Horst

NOOT AAN PERS: GEBRUIK DEZE CITATEN ALLEEN NA UITDRUKKELIJKE TOESTEMMING VAN DE BETROKKENE


TERUG © Copyright 1996 - 2010 Edith Hagenaar (alles op deze site tenzij anders vermeld) HOME

"Als ik het even niet meer zie zitten, dan pak ik dit boek en lees een paar hoofdstukken. En dan weet ik weer waarom ik thuis werk en ga weer vrolijk verder." -Marjan Bakker, Zaandam

Klik hier om direct te bestellen.

Klik hier voor meer informatie over het boek.

"Zo goed voor je zelfvertrouwen, je krijgt er echt zin in om de schouders er onder te zetten en een andere koers te gaan varen. Een oppepper! Een echte eye-opener! En goedkoop! En kompleet!" -Rachel Kruk, Oosterend

wij kunnen je niet aan thuiswerk helpen - wij kunnen je wel inspireren
wij kunnen geen individuele vragen beantwoorden
wij hebben geen lijst met thuiswerkbedrijven - die bestaat niet