Waarschuwing:
Voldoet jouw werkplek aan huis aan de nieuwe wetgeving? Anders mag je straks belangrijke kosten niet meer aftrekken!

Let op:
>
Ben je van plan een nieuwbouwwoning te kopen? De meeste nieuwbouwwoningen voorzien een werkplek op zolder en/of zonder eigen ingang. Let hier op en maak zo mogelijk nog wijzigingen aan!

> Ga je zelf bouwen? Situeer het kantoor dan op de begane grond, met een eigen ingang en een vaste afscheiding (wand of muur) van de woning (of in ieder geval de mogelijkheid daartoe inbouwen).

> Heb je je werkplek op de begane grond of in de garage? Breng dan een buitendeur aan en een vaste afscheiding (wand of muur) van de rest van de woning.

> Heb je een werkplek op zolder of een andere plek waar geen eigen ingang mogelijk is? Zet dan een duidelijk naambord in de tuin of bij de deurbel, breng zo mogelijk sanitair aan (of maak een mini-keukentje) en zorg dat er een vaste afscheiding (wand of muur) is van de rest van de woning.

Mocht de belastingdienst je aftrek weigeren (dit weet je pas na de aangifte over 2005), neem dan contact op met ons. We bekijken de mogelijkheid om samen een vuist te maken.

Je werkplek moet aan de volgende zaken voldoen:

  • aparte opgang of ingang;
  • duidelijk zichtbaar dat het een zelfstandig gedeelte van de woning betreft, bijvoorbeeld doordat er eigen sanitair aanwezig is en doordat er met naamplaatjes duidelijk is gemaakt dat hier een bedrijf gehuisvest is, maar ook door het aanbrengen van een scheidingswand of muur als die er nog niet is;
  • verhuurbaarheid aan derden.

Voldoet je werkplek daar niet aan, dan kun je de volgende zaken niet meer van de belasting aftrekken:

  • kantoorkosten, dus het percentage van huur of hypotheekkosten;
  • het gebruik van gas, water, electra;
  • meubilair (dus ook bureau's en stoelen), decoratie en aankleding.

Computers en andere apparatuur blijven wel aftrekbaar.


TERUG © Copyright 1996 - 2010 Edith Hagenaar (alles op deze site tenzij anders vermeld) HOME

"Als ik het even niet meer zie zitten, dan pak ik dit boek en lees een paar hoofdstukken. En dan weet ik weer waarom ik thuis werk en ga weer vrolijk verder." -Marjan Bakker, Zaandam

Klik hier om direct te bestellen.

Klik hier voor meer informatie over het boek.

"Zo goed voor je zelfvertrouwen, je krijgt er echt zin in om de schouders er onder te zetten en een andere koers te gaan varen. Een oppepper! Een echte eye-opener! En goedkoop! En kompleet!" -Rachel Kruk, Oosterend

wij kunnen je niet aan thuiswerk helpen - wij kunnen je wel inspireren
wij kunnen geen individuele vragen beantwoorden
wij hebben geen lijst met thuiswerkbedrijven - die bestaat niet