Handleiding
Vouwdobbelsteen

d Zet je hart aan!

"Zoonlief van bijna 8 vraagt nu ook aan de anderen, als hij iets te drinken gaat pakken, of zij ook iets willen drinken. Hij wist niet dat zoiets kleins mij - en andere mensen - zo blij maakt. Het blijft nog erg letterlijk bij het drinken n.a.v. het boek :-). (Nu nog voorlezen aan mijn man :-))."
Chantal (naam & adres bekend)

"Het verhaal heb ik een beetje gehoord maar het spel vind ik te gek!"
Mirte (8 jaar oud)

"Ik merk sinds we het boek hebben gelezen en het spel hebben gespeeld, dat er een heleboel veranderd is in huis. De kinderen onderling wijzen elkaar erop of ze hun hartje aan hebben staan, en dat werkt erg goed. Dus in één woord geweldig, wat een goed idee, en wat werkt het lekker."
Petra (naam & adres bekend)

In mijn ooghoek zag ik het staan: fleurige kleuren en een titel die me direct aansprak – "Turn your heart on", oftewel "Zet je hart aan". Ik pakte het uit het boekenrek en begon te bladeren. Wat een vrolijke illustraties en... wat een lieve tekst! Ik was op slag verliefd op dit boekje.

Het boekje vertelt het verhaal van Tommie. Tommie zit in de tuin bij zijn mama, die een roos aan het afknippen is. Hij vraagt wat ze met de roos gaat doen, en dan legt zijn mama uit dat de roos een lach op een gezicht kan toveren, of hoop kan brengen, of frisheid in donkere huizen. Maar voordat de roos dat kan doen, heeft het eerst Liefde, Hoop en Vrijgevigheid nodig. Daar wil Tommie wel voor zorgen – en dus gaat hij op pad om ze te zoeken.

Op zijn zoektocht komt hij dieren, bloemen en mensen tegen, maar niemand weet waar hij Liefde, Hoop en Vrijgevigheid kan vinden. Verdrietig keert hij weer naar huis terug. En dan... leert zijn mama hem hoe je je hart kunt aanzetten. Wat er daarna gebeurt, vertel ik je zodadelijk, want eerst wil ik je iets heel anders vragen:

Heeft jouw kind bij het spelen van een spelletje ook wel eens moeite met verliezen?
Daar is niets vreemds aan. Voor de meeste kinderen is 'leren verliezen' een nare aangelegenheid. Kinderen worden boos, verdrietig of juist teruggetrokken. De lol van spelletjes kan helemaal verloren gaan doordat één of meerdere kinderen in het gezin moeite hebben met verliezen. Daarom zijn wij als gezin ook dol op zogenaamde coöperatieve spelletjes: iedereen in het spel werkt samen om een bepaald doel te bereiken. Zeker voor kleine kinderen is dat een heerlijke en veilige manier van spelletjes spelen.

Tdijdens het lezen van "Turn your heart on" bedacht ik me hoe leuk het zou zijn om het thema en de illustraties van het boekje in een spelvorm te gieten – een coöperatief spel uiteraard! Op deze manier wordt de ervaring van het boekje verlengd en krijgen kinderen de mogelijkheid om de 'lessen' uit het boek in de praktijk te brengen. Samen hebben alle spelers 11 opdrachten. Met behulp van de hartkaarten moeten ze hun hart aanzetten om de opdrachten te vervullen. Maar... ze moeten voordat de laatste tijdkaart van de stapel is gehaald thuis zijn, want dan is het donker. Hebben ze de opdrachten nog niet vervuld, dan moeten ze morgen verder gaan. Gegarandeerd plezier voor het hele gezin!

Ja, ik weet het, ik begon mijn verhaal met een boekje. Ik had inmiddels contact opgenomen met de in Zuid-Afrika geboren schrijver, Andrew Heller. En die vond het erg leuk als zijn boekje in Nederland uitgebracht zou worden. Dus wat zou er logischer zijn dan een pakketje te maken met het boek en het spel in één? Inmiddels is de Nederlandse versie klaar en zijn we heel trots op dat we het spel cadeau kunnen geven bij het boek.

Zie je het al voor je?
Gezellig met je kindje(s) op de bank voorlezen uit dit liefdevol geschreven boekje. En daarna met z'n allen jullie harten aanzetten tijdens het inspirerende spel. Genietend van de tijd die jullie samen, in harmonie, doorbrengen.

Reactie van een lezer: "Ik koop meestal geen boeken online maar deze trok mijn aandacht omdat ik drie jonge kinderen heb. Mijn kinderen zijn dol op dit boek. Ik ben dol op dit boek. De illustraties zijn helder, groot en mooi. Het verhaal raakte mijn hart. Eens in de zoveel tijd komt er een boek langs dat je echt grijpt. Dit is er zo eentje. Ik denk dat je 'je hart moet aanzetten' en dit boek moet kopen. Je zult niet teleurgesteld zijn." – Sarge, Kaapstap, Zuid-Afrika

Bijzondere voorbereiding
Ik had nog beloofd te vertellen hoe het verhaal verder gaat. Tommie leert natuurlijk hoe hij zijn hart moet aanzetten en heeft daar veel plezier van. Tommie groeit op, en wordt een grote man. En op een dag... overlijdt zijn mama. Tommie is heel verdrietig, en dat is normaal. Maar nu hij weet dat hij zijn hart kan aanzetten, kan hij beter omgaan met zijn verdriet. Daarmee is dit boek een bijzondere voorbereiding voor kinderen op het overlijden van geliefden.

Wat krijg je nou precies?

Het boek "Zet je hart aan" telt 36 pagina's en is iets kleiner dan A4-formaat uitgevoerd, met een zachte kaft. Het is rijkelijk voorzien van vrolijke kleuren-illustraties. Het spel bestaat uit een spelbord (formaat 40 bij 27 cm), 5 tijdkaarten, 15 hartkaarten, een vouwdobbelsteen en een handleiding. Een extra vouwdobbelsteen is op deze website te downloaden.

Voor wie is het nou precies?

Het boek en het spel zijn geschikt voor kinderen van ongeveer 3 tot en met 11. De spelduur is aan de leeftijd van de kinderen aan te passen.

Wat kost het nou precies?

Het boek kost 12,99 en het spel krijg je erbij cadeau. TIJDELIJK GRATIS! (maximaal 1 per bestelling)

Bestel direct, klik hier!

Misschien zijn wij wel geïnspireerd door Tommie uit het boek. Want hij ervaart uiteindelijk zelf dat je rijker en gelukkiger wordt als je iets doet voor een ander – ook als je verdrietig bent. Dat maakt "Zet je hart aan" in mijn ogen ook zo bijzonder – in plaats van te concentreren op ánderen (namelijk hoe fijn het voor iemand anders is als je hem helpt) leert dit boek kinderen een waardevolle spirituele les: hoe heerlijk het bij jezélf voelt als je iemand helpt – dat wat je geeft aan een ander, geef je ook aan jezelf.

Ik wens je veel lees- en speelplezier! Mede namens de schrijver Andrew Heller,

Edith Hagenaar

P.S. "Zet je hart aan" is echt een verrijking voor ieder gezin. Bestel dit mooie boek en het leuke spel voor je (klein-)kinderen – klik hier!

"Het boek is super. Ook de oudere kinderen vinden het ontzettend goed!"
Pamela Laurijssens
moeder van Ellen (1991), Douwe (1993), Anne (1993), Charlotte (2005) en Ben (2005)

d

Bestel nu, klik hier

 

s

Zet je hart aan is een uitgave van Palaysia Productions, Amstelveen

© copyright alles op deze site Palaysia Productions

Keywords: liefde, hoop, vrijgevigheid, hart, harten, kinderboek, spiritueel, spirituele, spel, cooperatief, coöperatief, spelen, voorlezen, spellen, samen, verrijking, spelletje, spelletjes, kind, kinderen, cadeau, kado, cadeautje, cadeautjes, kadootje, kadootjes, kinderkado, kindercadeau, geschenk, origineel, bijzonder, cooperatieve, coöperatieve.