Mijn geheime formule

"Wat doe je toch veel!"

"Jemig, hoe krijg je het allemaal voor elkaar, een eigen bedrijf en ook nog thuiswerken met 3 kinderen!"

"Wat heb jij een boel websites en projecten!"

Dat zijn een paar van de zinnen die ik vaak hoor. Eerst dacht ik altijd "Tja, gewoon, dat doe ik gewoon..." Ik ben namelijk niet anders dan jij, of dan wie dan ook. Ik heb natuurlijk mijn talenten, maar die heb jij ook (ook al zijn het andere talenten), en bovendien zijn er ook een hoop dingen waar mijn talent niet ligt. Maar ik ben niet specialer dan jij, ik ken ook mijn tegenslagen in het leven en mijn kinderen zijn ook wel eens vervelende monsters! Toch vond ik het gek dat ik blijkbaar meer zou kunnen dan anderen. Want dat geloof ik namelijk niet. Ik geloof namelijk dat anderen net zo veel zouden moeten kunnen doen als ik.

Dus toen ben ik mezelf eens gaan analyseren.

Wat doe ik nou anders dan andere mensen? En, zei ze arrogant ;o), ik had gelijk. Ik BEN niet anders, ik WEET alleen een paar andere dingen en daar HANDEL ik naar.

De dingen die ik weet, die kan ik aan je overdragen. Of jij het ook gaat doen, dat ligt aan jou! Nou, hier ga ik dan:

 1. Weet wat je wilt
  Zorg dat je een duidelijk beeld hebt van wat je wilt. Ook al lijkt het nu misschien onhaalbaar om drie kinderen én een eigen bedrijf te hebben én een goede echtgenote te zijn én het huis ook nog een beetje aan kant te hebben, als dat is wat je wilt, ga er dan voor en hou dat als doel in je hoofd.
 2. Wees streng voor jezelf
  Ja ja, ik ben echt streng voor mezelf. Nou okee, soms heb ik van die buien en dan vliegen de chocolade repen bij me naar binnen... maar als ik 's avonds voor de televisie neerplof, ben ik streng genoeg om na 5 minuten toch weer op te staan en te zeggen 'ik ga aan het werk'. En waarom kan ik dit? Omdat ik mijn doel voor ogen hou. Ik bereik niets als ik iedere avond op de bank voor de televisie hang.
 3. Gebruik mijn geheime formule
  Hij ligt in het verlengde van regel nummer 2 en hij is niet leuk. Hij vergt zelfkennis en de moed om confrontaties aan te gaan met jezelf. Maar als je 'm toepast, kan ie je op een ongelooflijke manier voortstuwen. Vóór alles wat je gaat doen, moet je de formule toepassen.

Om het je nog makkelijker te maken heb ik een poster gemaakt van de formule. Je kunt 'm uitprinten en op verschillende plekken in je huis ophangen zodat ie je steeds helpt herinneren aan de formule.

Klik hier om de poster te downloaden en de formule te lezen!

Denk er om, pas de formule toe vóórdat je iets gaat doen – wat je ook gaat doen. Ik wens je veel succes. Lieve groet,

Edith Hagenaar

Start 2009 als Wahm!
 • lees de artikelen op deze site
 • abonneer op je op de gratis cursus (zie hieronder)
 • lees het boek en leer:
  • hoe je jouw werk thuis kunt doen
  • hoe je vanuit huis een bedrijf opzet
  • hoe je kids & werk naar ieders tevredenheid kunt combineren
  • hoe je zelf in balans blijft
  • en nog veel meer onmisbare tips van tientallen andere thuiswerk-moeders
 • bestel nu - klik hier!
 • abonneer je op de nieuwsbrief Bericht van een Mammie met iedere maand tips, interviews & thuiswerkideeën

GRATIS EMAILCURSUS
Schrijf je in voor de gratis cursus "5 Redenen waarom thuiswerken mislukt" en leer hoe je er voor kunt zorgen dat het jou niet overkomt!
Gedurende vijf opeenvolgende dagen krijg je iedere keer een email met daarin de les van die dag. In totaal ontvang je 6 emails, maar je kunt je ten allen tijde uitschrijven. Je emailadres is veilig bij mij!
Emailadres:
Voornaam:

"Fantastisch gewoon! Dit boek heeft mij bijgestaan tijdens mijn turbulente zoektocht naar een eigen WAHM bedrijf. Alsof iemand je bij de hand neemt en alles uitlegt, maar wel op je eigen tempo... en nog eens herhaalt!" Lejla Alic, Delft

Doorspekt met voorbeelden en verhalen van meer dan twintig thuiswerkmama's biedt dit boek je niet alleen een kijkje in de keuken van het wahmschap: het leert je alle geheimen voor een succesvolle combinatie van gezin-werk-huishouden.

Bestel 'm nu en leer hoe je geld kunt verdienen door te doen wat je leuk vindt èn bij je kinderen kunt blijven: Wahm Succesvol Thuiswerken door Edith Hagenaar.

Het wahmboek bevat bijdragen van o.a. Daphne Deckers en Marion van der Valk. Klik hier voor de inhoudsopgave van het boek.

Klik hier om een hoofdstuk uit het boek online te lezen.

Klik hier om meer recensies te lezen: wat zeggen andere moeders over het wahmboek?

"Heel erg praktisch. Bovendien heel inspirerend. Ik vind het prettig om behalve de praktische informatie ook de praktijkvoorbeelden te lezen. Edith's positieve houding vind ik ook inspirerend. Ik heb er weer zin in." Carolien Harrems, Amstelveen

En de vaders dan?
Thuiswerkvaders zijn natuurlijk ook heel erg welkom op deze site. We zouden het zelfs erg leuk vinden eens van je te horen! Klik hier om te reageren.

Spreuk van de Dag:


TERUG © Copyright 1996 - 2010 Edith Hagenaar (alles op deze site tenzij anders vermeld) HOME

"Als ik het even niet meer zie zitten, dan pak ik dit boek en lees een paar hoofdstukken. En dan weet ik weer waarom ik thuis werk en ga weer vrolijk verder." -Marjan Bakker, Zaandam

Klik hier om direct te bestellen.

Klik hier voor meer informatie over het boek.

"Zo goed voor je zelfvertrouwen, je krijgt er echt zin in om de schouders er onder te zetten en een andere koers te gaan varen. Een oppepper! Een echte eye-opener! En goedkoop! En kompleet!" -Rachel Kruk, Oosterend

wij kunnen je niet aan thuiswerk helpen - wij kunnen je wel inspireren
wij kunnen geen individuele vragen beantwoorden
wij hebben geen lijst met thuiswerkbedrijven - die bestaat niet