Acupunctuur

Ademtherapie

Affirmeren

Appreciative inquiry

Aromatherapie

Attitudinal healing

Ayahuasca

Ayurveda

Bio-energetica

Bloesemtherapie

Cardiologie

Chirurgie

Craniosacraal therapie

Dermatologie

Edelsteen- en kristaltherapie

EFT

Endocrinologie

Ergotherapie

Fysiotherapie

Fytotherapie

Gebed

Geluidtherapie

De Helende Reis

Homeopathie

Ho’oponopono

Hypnotherapie

I-Ching

Integrative medicine

Intuïtietraining

Licht- en kleurtherapie

Medicatie

Meditatie

Mindfulness

MIR

NLP

Oncologie

Opstellingen

Osteopathie

Presencing

Psych-K

Psychotherapie

Reconnective Healing

Regressietherapie

Reiki

Sport

Soul Retrieval

Tappen

Voeding

Watertherapie

The Work

Yoga

'Heelheid.nu reikt nieuwsgierig vooruit en gaat bij het lezen geleidelijk open voor het ÔandereÕ in de wereld van de gezondheidszorg. Daardoor ontdek je dat juist die holistische benaderingen een ondersteunende rol spelen bij het integraal kijken naar gezondheid. Het daagt ook de medische professie uit om met een frisse blik, zowel op het gebied van opleiding van haar professionals en de aanpak van de behandeling van mensen nog meer te focussen op zorg voor de ziel. De aandacht komt daarmee weer gericht op de persoon als geheel en in zijn omgeving. Onmisbaar in ons tijdsgewricht.' –Jan van der West, Oprichter, Huis der Nederlanden

e

'In het nieuwe denken over gezondheid daagt het besef dat we breder kunnen kijken dan alleen het fysieke lichaam. In dit handzame lexicon beschrijft Van Aalst via een eenvoudig model hoe lichaam, energieën en bewustzijn elkaar continu beïnvloeden. Dit boek is een praktische uitnodiging om, zonder veroordeling van het bestaande, op een nuchtere wijze breder te kijken naar pathologie, ziektepreventie en gezondheid. Van harte aanbevolen.'
–Pim van Lommel

Cardioloog, auteur van ‘Eindeloos Bewustzijn’

Wil jij gezond zijn?

Het lijkt logisch om je fysieke lichaam te genezen met behulp van medicijnen, behandelingen, therapiën of (chirurgische) ingrepen.

Maar als de ziekte of aandoening zich niet alleen in je fysieke lichaam, maar ook in één of meerdere van je andere lichamen bevindt – of daar misschien zelfs zijn oorsprong heeft – zul je met behandeling van het fysieke lichaam alleen, niet genezen.

'Eindelijk een boek waar de puzzelstukjes van gezondheid bij elkaar komen! Heelheid illustreert hoe de verschillende benaderingen zich tot elkaar verhouden en waar ze van nut kunnen zijn. Er wordt niet gesproken over goed of fout; het boek biedt een slimme en allesomvattende ruimte voor een bewuste kijk op je eigen gezondheid.' –Peter Merry
Innovatiemanager Ubiquity University

Het boek Heelheid introduceert het nieuwe vierlichamenmodelfysiek, energetisch, mentaal en spiritueel – en laat je zien hoe je doelgericht een holistische, complete behandeling kunt samenstellen die een genezende impact heeft op ál je lichamen.

Heelheid wordt nog concreter door het in kaart brengen van een breed scala aan behandelingen: van cardiologie tot bloesemtherapie; van oncologie tot opstellingen; van medicatie tot mindfulness... voor het eerst verschijnt een uitvoerig lexicon dat vrijwel alle allopathische en complementaire geneeswijzen bij elkaar brengt, plus vele psychologische behandelwijzen en spirituele inzichten.

Met het vierlichamenmodel en het handzame overzicht
kun je pas echt integraal naar gezondheid kijken!

'Heelheid, wie wil dat niet? In dit boek wordt mooi beschreven hoe dit bereikt kan worden vanuit verbinding. Verbinding en versterking van verschillende methoden, maar ook het boek kan ook een mooie verbinding zijn tussen jou en geneeskundigen, tussen ziekenzorg en gezondheidszorg. Kortom: meer dan de moeite waard om te lezen en als naslagwerkbij de hand te houden.'
Jan J.Ph.M. de Dood
directie Rabobank Kop van Noord-Holland

Dit boek is voor iedereen die (opnieuw) heelheid wil ervaren – of je nu last hebt van simpele keelpijn, steeds terugkerende migraine of een ernstige of levensbedreigende aandoening.

Een boek zowel voor mensen op zoek naar genezing, als voor geneeskundigen. Dit boek nodigt uit om heelheid te ervaren: totale fysieke, energetische, mentale en spirituele gezondheid.

Met inspirerende succesverhalen uit de
praktijk van diverse methoden en behandelaars.

Heelheid, lexicon voor positieve gezondheid, is een boek dat uit twee delen bestaat. In het eerste deel wordt een nieuwe kijk op ziekte en gezondheid gegeven, en het vierlichamenmodel geïntroduceerd. In dit deel leer je jouw eigen vier lichamen, je unieke zelf, kennen. Vervolgens word je uitgenodigd om met een nieuwe blik naar ziekte te kijken, om je weg terug naar heelheid te kunnen starten. Als laatste ontdek je het proces heelheid en hoe je dit proces voor jouzelf inzet.

'Het bewustzijn rond ziekte en gezondheid ontwikkelt zich de laatste jaren sterk met systemisch of holistisch denken als rode draad. Oude wijsheden inspireren mede om te denken vanuit heelheid. In zijn boek ÒHeelheidÓ geeft Van Aalst een duidelijk overzicht van de vele perspectieven hierop. Het biedt een hulpvaardige handreiking aan een ieder op zijn of haar ontdekkingstocht in het leven rond de individuele gezondheid. Een uitnodiging ook voor verdieping in de boodschap, die ziekte ons aanreikt.'
Prof. Dr. Jan van der Greef
Hoogleraar Systeembiologie, Universiteit Leiden

In het tweede deel worden 50 genezingsmethoden toegelicht en in het vierlichamenmodel geplaatst. Dit overzicht is gemaakt op basis van inclusie in plaats van uitsluiting. Met andere woorden: het bevat een uiteenlopend gamma aan methoden zowel uit de moderne medische wereld, de traditionele geneeswijze, de alternatieve en de complementaire geneeskunst. Je ontdekt vele nieuwe of minder bekende complementaire methoden, en ziet in een oogopslag op welk van jouw vier lichamen ze effect hebben.

Personalised healing is de geneeskunst van de toekomst

Met dit uitgebreide scala aan geneeswijzen én wat je in het eerste deel over jezelf, je vier lichamen en je ziekte ontdekt hebt, kun je (eventueel samen met een begeleider) een integraal, holistisch, individueel behandelplan samenstellen. Geheel op jou en jouw situatie gepersonaliseerd, gebruik makend van een combinatie van methodes die goed voelen voor jou en die alle vier jouw lichamen positief en heilzaam beïnvloeden – zoals het zou moeten!

'Een boek dat ieder huishouden onder handbereik zou moeten hebben – zowel voor huis-, tuin- en keukenziektes als ernstigere aandoeningen en symptomen toepasbaar!' –Edith Hagenaar, bestselling auteur

Het nieuwe paradigma in de gezondheidszorg

Bestel nu je eigen exemplaar, plaats hieronder in het winkelmandje of klik hier als dat niet lukt:

 

of bestel op Sunshine for the Soul, klik hier

w

Heelheid is een uitgave van Palaysia Productions, Amstelveen