Acupunctuur

Ademtherapie

Affirmeren

Appreciative inquiry

Aromatherapie

Attitudinal healing

Ayahuasca

Ayurveda

Bio-energetica

Bloesemtherapie

Cardiologie

Chirurgie

Craniosacraal therapie

Dermatologie

Edelsteen- en kristaltherapie

EFT

Endocrinologie

Ergotherapie

Fysiotherapie

Fytotherapie

Gebed

Geluidtherapie

De Helende Reis

Homeopathie

Ho’oponopono

Hypnotherapie

I-Ching

Integrative medicine

Intuïtietraining

Licht- en kleurtherapie

Medicatie

Meditatie

Mindfulness

MIR

NLP

Oncologie

Opstellingen

Osteopathie

Presencing

Psych-K

Psychotherapie

Reconnective Healing

Regressietherapie

Reiki

Sport

Soul Retrieval

Tappen

Voeding

Watertherapie

The Work

Yoga

e

In het boek Heelheid, lexicon voor positieve gezondheid, staat een groot aantal succesverhalen van mensen die genazen na het toepassen van één van de in het boek genoemde methodes. Op deze plek verzamelen we nog meer succesverhalen.

Heb jij zelf een succesverhaal? Deel het hier met ons.

Succesverhalen

Gebroken vinger - Meditatie

Voedselvergiftiging - Homeopathie

Prostaat kanker - Reiki

Dode eierstokken - Ho'oponopono

Blaasontstekingen - De Helende Reis

Kanker - Tapping

Hartkrampen - Opstellingen

Graves-Basedowziekte - Ayurveda, het verhaal van de auteur

Gebroken vinger - meditatie
Ik wandelde ‘s avonds met een logeerhond. Ik had de hond goed vast, maar toen de hond een poes wilde achtervolgen en het op een rennen zette, schoot de riem los terwijl mijn linker ringvinger aan de riem bleef haken. Ik haalde razendsnel de riem van mijn vinger, maar die lag helemaal los. Eenmaal thuisgekomen was de pijn dermate dat ik naar het ziekenhuis ging.
Een röntgenfoto liet zien dat de vinger gebroken was. De vinger werd teruggezet, en de behandelend arts wilde er gips omheen doen. Ik weigerde echter – ik wilde alleen een spalk met verband.
Eenmaal thuisgekomen begon ik in lotushouding te mediteren, en richtte mijn aandacht op de gedachten die ik had voorafgaand aan, en in relatie tot het ongeluk. Ik ontdekte nijdigheid in zichzelf, en de behoefte de schuld bij de ander te leggen – niet zozeer bij de hond, als wel bij diens baas. Ik bemediteerde die gedachten, en de uitspraak die ik eerder had gehoord: ‘de ander is nooit schuldig’.
Daarna besloot ik op haptonomische wijze via mijn gedachten door mijn lichaam te gaan, na eerst mezelf met het licht verbonden te hebben, en kwam in mijn linker ringvinger uit. Ik zag dat de vinger van binnen behoorlijk beschadigd was – net een kippenboutje dat je breekt en weer in elkaar zet. Ik zette, in mijn geestesoog, mijn vinger weer goed in elkaar. Vervolgens zag ik de draden aan de linker- en de rechterkant: behoorlijk gerafeld. In mijn visualisatie knipte ik aan beide zijden de rafels af. Ik bracht licht en liefde naar mijn vinger. De pijn was verdwenen en ik ging slapen. De volgende morgen voelde het alsof mijn vinger was geheeld. Ik voelde nog wel iets in de vinger, maar niet meer de tergende pijn die ik eerder had gevoeld.
In het ziekenhuis had men gevraagd of ik de volgende ochtend weer terug wilde komen, want ze vonden mij erg eigenwijs en geloofden niet dat een simpel verbandje goed zou zijn voor een gebroken vinger. Ik ging terug, en de nieuwe foto’s werden door de orthopedische chirurg zorgvuldig bekeken. De nieuwe foto toonde geen enkel spoor van botbreuk.

naar boven

Voedselvergiftiging - Homeopathie
Ik was circa 5-6 maanden zwanger en we waren op vakantie in Egypte. Voor de zekerheid had ik mijn homeopathische tropenkit meegenomen. We genoten van een heerlijke vakantie, tot ik een voedselvergiftiging opliep. Ik werd razendsnel ongelooflijk ziek, met overgeven en diarrhee. Mijn man liet de arts van het hotel komen, en die voorspelde niet veel goeds: ik zou zeker 3-4 dagen flink ziek zijn, en zou medicijnen moeten slikken om de baby veilig te houden. Het was niet erg bemoedigend. Pas toen de dokter weg was herinnerde ik me mijn homeopatische ehbokit. Ik liet mijn man met mijn homeopaat bellen (er was toen nog geen internet) en zij schreef me een medicijn uit de kit voor. Ik deed precies wat ze zei, en binnen 3 uur (!) was ik volledig genezen. Ondanks dat ik in homeopathie geloof, kon ik het bijna niet geloven! We hebben daarna nog heerlijk van de vakantie genoten en een paar maanden later bracht ik een gezonde dochter ter wereld.

naar boven

Prostaat kanker - Reiki
Omdat ik als Reikimaster Reiki bekendheid wil geven, doe ik soms promotie-middagen. Deze belde ik een Woninggroep voor ouderen en deed mijn verhaal aan de directeur. Hij reageerde heel anders dan ik had verwacht, en vertelde me dat hij net de dag ervoor te horen had gekregen dat hij stadium 4.0 prostaatkanker had. Hij was daarop naar zijn vaste masseur gegaan. De masseur is paranormaal begaafd (dat wist de man eerst niet) en kreeg door dat de man in korte opeenvolging drie Reiki-sessies moest ondergaan door drie verschillende Reikimasters. Mijn telefoontje kwam dan ook als geroepen. Snel zette ik alles voor deze man in werking en hij onderging de drie sessies, waarvan één bij mij. Hij onderging geen andere behandelingen. De sessies vonden plaats op maandag, woensdag en zaterdag. De maandag daarop werd hij opnieuw getest, en de woensdag daarop belde hij op: 'De testresultaten tonen 0.3 – ik ben kankervrij!' Hij zei bovendien nog dat de arts had gezegd dat testresultaten normaal nooit zo laag zijn. Het was een eer om hier aan mee te werken!

naar boven

Dode eierstokken - Ho'oponopono
Na een zware ziekte en intensieve behandelingen acht jaar geleden, kwam ik op mijn 25e in de menopause. Er werd me verteld dat ik nooit kinderen zou kunnen krijgen, en ook in een second opinion werd dit bevestigd. Hoewel het nieuws een enorme klap was, had ik toch nog hoop. Maar ik kon niet zien hoe ik ooit een kind zou kunnen krijgen, aangezien niemand dacht het me zou lukken. Drie jaar geleden begon ik met het toepassen van Ho'oponopono op mijn lichaam. Ik merkte dat ik daardoor mijn lichaam beter behandelde en gezonder voedde. Ik ging door met Ho'oponopono, en na drie jaar, nu een jaar geleden, kreeg ik onverwacht nieuw: 'Je bent zwanger!' Niemand had gedacht dat dat ooit mogelijk was, maar ik was zwanger - een wonder.
Vier maanden geleden beviel ik van het mooiste meisje ter wereld. Terwijl ze haar met een keizersnede haalden, ontdekten de artsen iets bijzonders: mijn eierstokken en baarmoeder waren volkomen verschraald – dood, zoals de artsen het noemden. En toch vond mijn kleine baby een leven temidden van al die dood. Ik weet dat het mijn vertrouwen was in het feit dat niets onmogelijk is, en het doen van Ho'oponopono die mij dit geluk brachten. Ik doe nog elke dag Ho'oponopono.

naar boven

Blaasontstekingen - De Helende Reis
Ik had zeer regelmatig last van blaasontstekingen en een vriendin stelde voor er een helende reis op te doen - een fysieke reis. Ik reisde naar mijn blaas en er kwam een herinnering boven, die bij mij de emotie van woede omhoog bracht. In de reis werkte ik aan die herinnering en uiteindelijk vergaf ik de persoon om wie het ging. Daarna heb ik nooit meer een blaasontsteking gehad.

naar boven

Kanker - Tapping
[met toestemming overgenomen uit het boek The Tapping Solution van Nick Ortner]
Leah was een 50 jaar oude voormalige onderwijzeres bij wie recentelijk longkanker was vastgesteld. Toen ze elkaar voor het eerst zagen, vroeg Lindsay (de behandelaar) aan Leah of er vlak voor de longkanker intrad iets in haar leven was gebeurd. Haar man Dick merkte op dat ongeveer zes maanden voor de diagnose van Leah, haar zus Beth als gevolg van een luchtwegaandoening was gestorven.

Dit was duidelijk een traumatische gebeurtenis. Ze praatte verder over haar herinneringen en gevoelens en het werd al snel duidelijk dat Leah gedurende de afgelopen tweeënhalf jaar meer dan alleen haar verdriet had vastgehouden. Leah vond dat Beth haar eigen leven geen kans had gegeven. Ze had elke vorm van behandeling geweigerd. Doordat Beth haar man een jaar voor haar eigen diagnose had verloren, was ze haar wil om te leven kwijtgeraakt.

Lindsay vroeg zich af of Leah’s sterke en onverwerkte emoties hadden bijgedragen aan haar longkanker, dus ging ze een uur met haar en haar man zitten tappen met als richtpunt haar gevoelens over het overlijden van Beth. Leah vertelde niet alleen over haar verdriet en pijn over het verlies, maar ook over haar boosheid en dat ze zich verraden voelde toen ze zag dat haar zus niet behandeld wilde worden en in Leah’s beleving er in wezen voor koos om zichzelf, haar leven en haar zus in de steek te laten.

Na dat eerste uur tappen had Leah het effect dat het trauma van het overlijden van Beth en haar emoties rond die herinnering op haar hadden, tenietgedaan. Ze had er ook voor gekozen om het Beth te vergeven dat ze niet behandeld wilde worden en was overleden. Dat was een enorme vooruitgang, maar Leah had natuurlijk nog steeds longkanker.

Er moest verder worden getapt. Om meer negatieve energie op te ruimen en genezing te bevorderen leerde Lindsay Leah en Dick een eenvoudig protocol. Ze gaf haar de instructie om op elk punt te tappen en liet haar daarbij aan haar lichaam vragen om helende energie naar haar longen te sturen, om de schade die door de kanker was aangericht te herstellen, om alle kankercellen uit de weg te ruimen, om haar immuunsysteem een flinke opkikker te geven en om haar gezondheid te herstellen.

Als laatste leerde ze Leah om tijdens het tappen haar lichaam te bedanken voor het feit dat het hierop reageerde. Toen Leah en Dick weggingen waren ze opgelucht en enthousiast over hun ervaring en over de mogelijkheid dat EFT Leah zou kunnen helpen genezen. Lindsay zei tegen hen dat ze minimaal drie keer per dag moesten tappen zoals zij aan hen had laten zien en dat ze het tappen ook moesten gebruiken voor de verwerking van alle andere negatieve emoties.

Vier maanden later berichtte Leah Lindsay over een verbazingwekkend resultaat: haar longkanker was volledig in remissie en ze hoefde geen chemotherapie te volgen. Bestraling en een operatie waren ook niet nodig! Ze ging door met tappen en bracht enkele eenvoudige veranderingen in haar levensstijl aan. Ze zei tegen Lindsay dat ze gelooft dat EFT, positief denken en haar lichaam vragen om te genezen haar hebben gered. Nadat ze van haar artsen te horen had gekregen dat haar kans op overleving erg klein was, had Leah nieuwe manieren gevonden om het zelfgenezend vermogen van haar lichaam te stimuleren.

naar boven

Hartkrampen - Opstellingen
Een vrouw van begin veertig ervaart van tijd tot tijd ‘hartkrampen’ variërend van een minuut tot een paar uur die heel pijnlijk zijn. Ze voelt daarbij de angst om te sterven. In haar geschiedenis is er sprake van intensieve relaties die ze altijd afbrak als de liefde en de verbinding zich verdiepten. Op die momenten ontstaat er bij haar een sterke impuls om ‘vrij’ te zijn. De integrale begeleider verkent eerst met deze vrouw welke ingrijpende gebeurtenissen zich in haar leven hebben voorgedaan. Zo verloor zij haar vader en jongere broertje tijdens een auto ongeluk toen ze zes was. Ze was de enige die het ongeluk overleefde. De resulterende emoties werden krampachtig vastgehouden in haar hartchakra. Haar fysieke hart reageert met krampen. Telkens als zij de liefde voor een partner voelde verdiepen en groeien, versterkte onbewust ook de angst om hem te verliezen. Liefde en verlies waren verstrikt geraakt in het hart. Om de pijn van het verlies van een geliefde te voorkomen staat ze zichzelf niet toe om een diepe liefdevolle verbinding met een ander aan te gaan. Haar hart reageert met kramp, deels om zich te beschermen tegen de ondraaglijke pijn van het verlies van haar vader en broertje. In haar onderbewuste wilde ze bij hen blijven en niet alleen gelaten worden en in leven blijven. Tijdens de constellatie van de familieopstelling werd ze geholpen om haar intense emoties van angst, verlies en rouw te voelen. Als jong meisje was ze niet in staat dit te voelen. In de constellatie werden representanten van de vader en de zoon ingebracht om alle emoties te voelen die werden vastgehouden in haar hart. Dit was heel intens en ontroerend en kon alleen plaatsvinden omdat de groep een sterke container vormde waardoor de vrouw hiertoe in staat was. Ze had veel tijd nodig om alles te voelen. Pas toen ze kon zeggen: ‘ik leef en jullie zijn dood. Ik leef mijn leven ook voor jullie; als ik klaar ben kom ik ook’. Dit gaf haar ruimte om terug in haar leven stappen. Vervolgens werd een representant voor haar partner ingebracht en een voor zijn sterfelijkheid. De facilitator liet haar zeggen: ‘dit (trauma) is een deel van mij. Van tijd tot tijd zal ik angstig zal zijn je te verliezen als onze liefde en onze verbinding zich verdiept’. Dit hielp haar daadwerkelijk om de tot dan toe geblokkeerde pijn en het grote verlangen om samen zijn los van elkaar te voelen. De verstrikking werd ontward en gezuiverd. Het bewustzijn over dat wat eerst blind was brengt de mogelijkheid om een andere reactie te kiezen op de signalen van het hart als ook op het in relatie zijn. Na verloop van tijd verdwenen de hartkrampen volledig.

naar boven

Heb jij zelf een succesverhaal? Klik hier om het te delen!

'Een boek dat ieder huishouden onder handbereik zou moeten hebben – zowel voor huis-, tuin- en keukenziektes als ernstigere aandoeningen en symptomen toepasbaar!' –Edith Hagenaar

Bestel nu je eigen exemplaar, plaats hieronder in het winkelmandje of klik hier als dat niet lukt:

 

of bestel op Sunshine for the Soul, klik hier

w

Heelheid is een uitgave van Palaysia Productions, Amstelveen