Acupunctuur

Ademtherapie

Affirmeren

Appreciative inquiry

Aromatherapie

Attitudinal healing

Ayahuasca

Ayurveda

Bio-energetica

Bloesemtherapie

Cardiologie

Chirurgie

Craniosacraal therapie

Dermatologie

Edelsteen- en kristaltherapie

EFT

Endocrinologie

Ergotherapie

Fysiotherapie

Fytotherapie

Gebed

Geluidtherapie

De Helende Reis

Homeopathie

Ho’oponopono

Hypnotherapie

I-Ching

Integrative medicine

Intuïtietraining

Licht- en kleurtherapie

Medicatie

Meditatie

Mindfulness

MIR

NLP

Oncologie

Opstellingen

Osteopathie

Presencing

Psych-K

Psychotherapie

Reconnective Healing

Regressietherapie

Reiki

Sport

Soul Retrieval

Tappen

Voeding

Watertherapie

The Work

Yoga

e

Ontmoet de auteur:

Dr. Ir. Jan-Willem van Aalst

'In 1999, op 29-jarige leeftijd, merkte ik dat ik sluipenderwijs 22 kilo was kwijtgeraakt en voortdurend bevingen in mijn ledematen had. Een bezoek aan de internist leidde tot de diagnose Graves-Basedow, een auto-immuunziekte. Daarbij zet een antistof de schildklier tot overproductie aan, waardoor lichaam en geest in overdrive komen.

Ik werd behandeld met medicatie, maar na twee- en een half jaar bleek dit geen blijvend soelaas te bieden. De behandelend endocrinoloog besloot vervolgens tot bestraling van de schildklier met radioactief jodium – daarvoor moest ik een week quarantaine.

Een half jaar later was er geen blijvende verbetering, en werd geconstateerd dat de dosis te klein was. Mijn schildklier werd nogmaals bestraald, met weer een week quarantaine. Inmiddels was ik 33 jaar en leek mijn leven tamelijk uitzichtloos – ik kon nauwelijks functioneren. Ik bezocht mijn ouders in Zeeland, en bracht, in volkomen gelatenheid, een hele dag door met alleen maar naar de zee staren. Die avond voelde ik mij, tot mijn eigen verbazing, voor het eerst in vier jaar niet meer ziek vanbinnen. De overgave, die ik had bereikt door niet in wanhoop te vervallen, maar wel te stoppen met vechten, had een proces in gang gezet: het proces terug naar heelheid. Overgave, zoals ik me later realiseerde, aan het spirituele lichaam vindt vaak plaats als alle opties opgedroogd lijken te zijn en je met je rug tegen de muur staat, maar je hoeft het niet zover te laten komen. Ik zie overgave en bewustzijnsontwikkeling als essentiële stappen op de weg terug naar heelheid.

De volgende dag beluisterde ik ‘toevallig’ een interview van Anthony Robbins met Deepak Chopra, over het samenspel tussen lichaam en geest. Hoewel ik daar als nuchtere Zeeuw nooit interesse voor had gehad, sloeg dit interview bij mij in als een bom. Ik ging boeken van Deepak Chopra lezen en leerde mediteren. Ik ontwikkelde mijn bewustzijn en in de transcendente meditatie legde ik mijn intentie: genezing.

De transcendentie meditatie bracht mij niet alleen rust en aanvaarding, maar vooral ook de openheid voor het oppikken van de subtiele signalen van mijn spirituele lichaam, die mij richting heelheid wezen. Ik ging de Ayurvedische richtlijnen voor voeding, beweging en regelmaat volgen.

Vanaf dat moment bleken mijn bloedwaarden volstrekt normaal te worden – en te blijven. Na anderhalf jaar feliciteerde de endocrinoloog mij met mijn volledige genezing.

Mij bracht dit het besef dat de weg terug naar heelheid niet óf regulier óf complementair is, maar én-én. Bovendien besefte ik dat niet alleen het symptoom was verholpen (de te snel werkende schildklier), maar ook de oorzaak was opgelost (de antistof). Mijn hersenen maakten die antistof niet meer aan!

Blijkbaar was ik in staat om een auto-immuunziekte te genezen met een combinatie van geneesmethoden. Zou ik dan misschien ook een rol kunnen hebben gehad in het ontstaan van de antistof? Toen ik mijn dagelijkse leven in 1999 nog eens op een rijtje zette, werd het antwoord duidelijk: mijn veel te drukke levensstijl had mijn lichaam aangezet tot het afgeven van een nuttige boodschap. Het duurde alleen behoorlijk lang voordat ik de boodschap herkende en erkende. Ik realiseerde me de kracht van het werken met de combinatie van fysiek, energetisch en mentale lichaam. Ik heb sindsdien mijn huisarts niet meer gezien. Ik ben de verbinding met het spirituele lichaam verder gaan ontdekken en ervaren, waar met deze genezing ruimte voor was ontstaan.'

Dr. Ir. Jan-Willem van Aalst (1970) is onafhankelijk adviseur voor mens- en organisatiebloei. Hij promoveerde in 2001 aan de TU Delft en Universiteit Leiden op de invoering van kennismanagement. Hij is reeds lang actief in denktanks over nieuwe concepten van gezondheid, zoals het Huis der Nederlanden en de Constellatie Health van het Center for Human Emergence Nederland. Daarnaast is hij ervaringsdeskundige op het holistische pad naar heelheid: in 2004 heeft hij op integrale wijze een auto-immuun­ziekte van de hersenen blijvend kunnen transformeren naar heelheid.

'Een boek dat ieder huishouden onder handbereik zou moeten hebben – zowel voor huis-, tuin- en keukenziektes als ernstigere aandoeningen en symptomen toepasbaar!' –Edith Hagenaar

Bestel nu je eigen exemplaar, plaats hieronder in het winkelmandje of klik hier als dat niet lukt:

 

of bestel op Sunshine for the Soul, klik hier

w

Heelheid is een uitgave van Palaysia Productions, Amstelveen