KikiKiki tovert met Reiki
een speelse manier om bezig te zijn met de universele levensenergie
Kiki tovert met Reiki

Voor ouders en verzorgers
De wens van Kiki
Kleurplaten
Wat kun je met Reiki doen?
Bestel Kiki tovert met Reiki
Reiki Workshops voor kinderen
Voor ouders en verzorgers
Voor Reiki Masters
Links

"Ik vind het goed om kinderen op deze manier te laten zien dat de universele levensenergie heel normaal is en een gewoon deel van je leven kan uitmaken." Yvonne Hagenaar, columniste Spiritueel Magazine Online en oma

Is jouw kind ook wel eens angstig, onzeker, verdrietig?
Heeft het wel eens gebrek aan zelfvertrouwen, of weet het niet altijd om te gaan met negatieve reacties van de omgeving?

Natuurlijk doe je altijd je uiterste best om deze onprettige gevoelens weg te nemen. Maar de ervaring leert dat kinderen, zeker vanaf ongeveer 6 jaar, niet altijd open staan voor het advies van ouders en verzorgers.

In het boekje: ”Kiki tovert met Reiki” geeft Kiki uitleg hoe zij Reiki gebruikt en hoe alle kinderen dit kunnen leren. Verder leert zij wat affirmeren is, geeft tips en oefeningetjes.

Ook als ouder of verzorger is het heel leuk om samen met je kind het boekje te lezen. Vanaf 5 jaar pakken ze het al heel natuurlijk op. Als een kind zelf kan lezen zal het dit boekje regelmatig inkijken en zich ermee verbonden voelen. Voor kinderen is het een heel natuurlijk en herkenbaar iets. Het voelt aan als heel vertrouwd, in de wetenschap dat dit er altijd al is geweest.

Zoals Elias van 9 jaar zijn zeer beweeglijke broertje Joshua van 2 jaar Reiki gaf. Joshua bleef heel rustig liggen en zei: “Reiki is mooi”. Dezelfde Joshua weet precies aan te geven op welke plek op zijn lijfje hij Reiki wil hebben, als hij zich niet lekker voelt.

Door met Reiki bezig te zijn zal een kind zich verbonden voelen met de universele energie. Het heeft gereedschap in handen om zelf iets te doen in nare situaties. Dit bevordert het zelfvertrouwen en zorgt ervoor dat het kind bewuster in het leven staat.

Over de Playshops:
De workshop voor kinderen, die wij iedere eerste woensdagmiddag van de maand geven, heet bij ons Playshop. De Playshop duurt twee uur, net lang genoeg om de aandacht vast te houden. We werken met maximaal 10 kinderen.

We leren de kinderen namelijk via spel kennis maken met de universele levensenergie.

Ons programma, dat steeds een ander thema heeft, start met een kringgesprek. Ieder kind kan daar zijn eigen ervaringen vertellen en er kunnen vragen gesteld worden. Daarna wordt er gemediteerd. Wij maken hierbij gebruik van geleide kindermeditaties. Deze zijn speels, niet te lang en herkenbaar.

Dan mag ieder kind zijn meditatie-belevenis delen met de groep, waarna de belevenissen getekend worden. Na de pauze geven de kinderen elkaar een korte behandeling. Dit gebeurt op een stoel, twee aan twee en gelijktijdig.

Nu is er tijd voor creativiteit. Dit kan zijn dansen, waskaarten maken, mandala’s kleuren of iets muzikaals. Als afsluiting doen we een oefening die direkt in verband staat met het thema van die dag. Deze oefening krijgen de kinderen ook mee naar huis.

Als er belangstelling voor is, bestaat er in de meivakantie de mogelijkheid om een Reiki I cursus te volgen, gedurende vier ochtenden. Deze wordt afgesloten met het certificaat voor het behalen van de eerste graad in Reiki.

Adelheid en Wanda

Klik hier voor meer informatie over onze workshop “Hoe zet ik een Reiki Playshop voor kinderen op”.


Over de schrijfsters

Adelheid van Driel en Wanda Bijster zijn Reikimasters, beide met een eigen praktijk in Maassluis. Samen organiseren zij Reikiweekends, workshops en playshops, zowel voor volwassenen als kinderen.


Kiki tovert met Reiki is een uitgave van
Palaysia Productions

http://www.palaysia.nl