KikiKiki tovert met Reiki
een speelse manier om bezig te zijn met de universele levensenergie
Kiki tovert met Reiki

Wat kun je met Reiki doen?
De wens van Kiki
Kleurplaten
Wat kun je met Reiki doen?
Bestel Kiki tovert met Reiki
Reiki Workshops voor kinderen
Voor ouders en verzorgers
Voor Reiki Masters
Links

"Ik vind het goed om kinderen op deze manier te laten zien dat de universele levensenergie heel normaal is en een gewoon deel van je leven kan uitmaken." Yvonne Hagenaar, columniste Spiritueel Magazine Online en oma

Wat is Reiki eigenlijk? Kiki legt het uit:

‘Reiki is eigenlijk een soort toveren. Toveren met liefde.
Als je een wondje heb, omdat je gevallen bent of je hand heb opengehaald door iets scherps, dan wordt dat vanzelf weer beter. Dat betekent dat je eigen lichaam zichzelf weer beter kan maken. Maar Reiki kan wel helpen om het vlugger te laten gaan. Daarom lijkt het wel toveren.
Het is net als wanneer je pijn hebt en je moeder geeft er een kus op. Die liefde die je dan krijgt van je moeder, is ook Reiki.’

Reiki geef je met je handen. Maar wat kun je er nou allemaal mee doen? Kiki vertelt het je:

"Je kunt zoveel dingen met Reiki doen! Bijvoorbeeld mensen of jezelf helpen genezen. Maar ook als iemand verdrietig is kun je Reiki geven. En... je kunt zelfs Reiki geven aan je eten! In mijn boek vertel ik nog veel meer dingen die je met Reiki kunt doen. Maar misschien kun je zelf ook al wat dingen bedenken?"

Wat doe je hier Kiki?

‘Dit is de eerste handpositie, die heet De Regenboog. Eigenlijk kun je je handen overal leggen, want Reiki kun je op iedere plek in het lichaam geven. Maar om zoveel mogelijk organen te kunnen bereiken, zijn de handposities bedacht. Je moet maar zo denken, dat als je op die plaatsen Reiki geeft, je in zo kort mogelijke tijd zoveel mogelijk bereikt. Voor een grote behandeling heb je wel 17 verschillende handposities.’

Wil je De Regenboog nog even uitleggen?

"Tuurlijk! Deze positie gebruik ik altijd als iemand erg moe is of gestresst. Ook helpt het goed bij verkoudheid en ontstekingen aan je bijholten. Heb je last van allergie of zit je gewoon niet lekker in je vel, dan moet je deze positie zeker proberen! Ook bij kinderziektes als mazelen, roodvonk, rode hond en de bof.
 
Het moet zo: Leg je handen op het hoofd naast elkaar, de duimen tegen elkaar aan en je vingers links en rechts van de neus. Je vingertoppen komen misschien wel tot aan de lippen. Om het niet te benauwd te maken, houd ik mijn handen altijd een beetje boven het hoofd. De Reiki vindt toch zijn weg wel!

Als je De Regenboog bij iemand anders doet, laat je de persoon zitten of liggen en ga je er achter staan of zitten. Als je De Regenboog bij jezelf doet moet je je handen natuurlijk omgedraaid houden, zodat de pinken tegen elkaar aan komen."

Doe het maar eens bij jezelf! Liefs van Kiki


Kiki tovert met Reiki is een uitgave van
Palaysia Productions

http://www.palaysia.nl