w

w

Hallo, ik ben Charlotte, de maker van het Portobelloboek. Voor het geval dat je het leuk zou vinden om te weten, deel ik graag met je hoe het boek is ontstaan!

 

Hoewel dit boek vol staat met positiviteit, is het eigenlijk voortgekomen uit een periode van depressie die ik in 2008 doormaakte. Die depressie was de meest afschuwelijke, moeilijke en angstige tijd in mijn leven. Iedereen die deze ellendige conditie gehad heeft weet hoe hulpeloos je je erdoor voelt.

 

Er werd mij medicatie voorgeschreven om beter te worden, maar zelfs in mijn slechtste momenten wist ik dat dat niet de juiste weg was voor mij. Ik heb niets tegen anti-depressiva maar mijn instinct zei me dat ik op een natuurlijke manier kon helen. Dat deed ik door te praten met begripvolle mensen, zeer gezond te eten, elke dat 1 tot 2 uur te wandelen en regelmatig accupunctuur te nemen.

 

Er was nog iets anders dat me hielp om te herstellen – iets dat mijn passie werd en zich langzaam maar zeker onthulde als mijn levenswerk. Na ongeveer twee maanden in depressie begon ik elke dag mijn eigen blije en positieve gedachten te schrijven. Ik schreef ze om mezelf te helpen herinneren hoe ik me zou moeten voelen, en dat hoewel ik het niet kon zien, het leven toch geweldig is. De gedachte deelde ik elke ochtend op Facebook, voor het geval dat iets van wat ik schreef ook van nut kon zijn voor mijn vrienden.

 

In de twee jaar die volgden kreeg ik meer en meer volgers. Tegen die tijd was ik volledig hersteld van de depressie, maar ik genoot zo van het maken van de gedachten, dat ik er gewoon mee door ging. Vrienden hadden me al gevraagd om ze te bundelen in een boek, en hoewel dat een leuk idee was, kwam het niet eens in me op om het daadwerkelijk te doen!

 

Tot het leven me opeens iets probeerde te vertellen. Ik werkte toen op een kantoor en ik ontwikkelde chronische RSI. Deze zeer pijnlijke aandoening betekende dat ik twee jaar niet kon werken, en uiteindelijk werd duidelijk dat ik nooit in mijn baan achter de computer zou kunnen terugkeren. Ik had een complete verandering van leven nodig. En toen drong het tot me door – misschien moest ik het advies van mijn vrienden ter harte nemen en een boek maken van mijn gedachten?

 

Zo gezegd, zo gedaan, en het was meteen een succes (lees meer daarover in het boek zelf!).

 

Zes maanden later ontdekte een grote uitgever mijn boek en deed me een geweldig aanbod! Nu is mijn boek zelfs in winkels wereldwijd en in verschillende talen verkrijgbaar.

 

Maar ik verkoop het nog steeds in mijn kraampje op de markt, samen met de ingelijste illustraties. Dat doe ik omdat ik het heerlijk vind om mijn klanten te ontmoeten en Portobello Road zo’n speciale plek is dat ik deel wilde blijven uitmaken van de gemeenschap daar. Kom gerust langs om gedag te zeggen als je in Londen bent!

 

In mijn kraam verkoop ik alleen het Engelstalige boek. De Nederlandse versie koop je hier op deze website! Plaats 'm hieronder in je winkelmandje en rond je bestelling af.

 

Ik wens je heel veel plezier, vrolijkheid, inzichten en inspiratie met het Portobello boek!

 

Lots of love Charlotte xxx

BESTEL NU, KLIK HIER