2.9.07

Eindelijk uit!

Het grote voordeel van ouders die aan de andere kant van Nederland wonen, zeker als ze hun oude huis nog niet hebben ingeruild voor een kek flatje teneinde al globetrottend de overwaarde van hun huis op te souperen, is dat je er nog eens op vakantie kunt gaan. De toegevoegde waarde van mijn ouderlijk huis is dan nog eens dat het vlakbij zee ligt. Maar vooral het feit dat ik geen huishoudelijke parafernalia hoef mee te slapen vermindert de initiële vakantiestress die bij een kampeer- of huisjesvakantie nogal eens tot wanhoop drijft. Het is heerlijk om eens even helemaal niet te hoeven nadenken - zelfs een setje tandenborstels ligt al standaard bij mijn ouders.

Bovendien draagt de bekendheid met het territorium nog verder bij tot diepe ontspanning. Vorig jaar, toen we volop avonturierden door met de kinderen door Azië te trekken, waren we voortdurend bezig uit te vinden waar we gingen slapen, hoe alles werkte, waar we gingen eten... In ieder land moest je niet alleen kennis maken met andere mensen, talen, voedsel en gebruiken, ook de lokale munteenheid moest steeds weer omgerekend worden. Dat ging dan van Bat, Kip, Dong of Riel eerst naar de dollar, dan naar de euro om - ja, ik beken - uiteindelijk te worden geconverteerd in guldens (om het proces nogmaals te herhalen als ik echt niet kon geloven dat we met z'n vijven voor 4 gulden een uitgebreide warme maaltijd hadden genuttigd - daar kom ik op het strand van Noord-Holland echt niet mee weg als ik slechts drie ijsjes wil afrekenen).

Tja, een groot verschil met die tropische oorden is natuurlijk wel het weer. Maar zelfs het feit dat het deze weken al herfst lijkt mag de pret niet drukken. De kinderen genieten sowieso van het strand, de zee en de schelpen, en ook al lig ik te vernikkelen met een windjack en een lange broek, als de kinderen het naar hun zin hebben, hebben de ouders dat ook.

Een vriendin, die in Twente vlakbij mij woont, is ook begunstigd met een bij het strand wonende moeder, twee dorpen verder dan de mijne. Al een jaar proberen wij al om met z'n tweeën te gaan stappen, maar diverse werk-, sociale en gezinsperikelen van ons zowel als onze partners voorkwamen dit tot nu toe. Nu echter ruiken wij onze kans: het grootste voordeel van op vakantie gaan bij je ouders is natuurlijk de in-house oppasservice. Gelukkig slaapt mijn moeder tegenwoordig door als ik thuiskom.

0 reacties:

Een reactie plaatsen

Links naar dit bericht:

Een koppeling maken

<< Startpagina